Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group στην έκθεση Consumer Electronics Show 2016 στο Las Vegas. Η BMW παρουσιάζει το σύστημα AirTouch με τεχνολογία οθόνης αφής χωρίς φυσική επαφή.

Στην προσεχή Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (Consumer Electronics Show) στο Las Vegas από 6 - 9 Ιανουαρίου 2016, το BMW Group παρουσιάζει το Vision Car, ένα πρωτότυπο όχημα με εσωτερικό και διεπαφή χρήστη που παραπέμπουν στο μέλλον.

Τεχνολογία
·
Technology, Research & Development
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~183,68 KB)
  
Photos(1x, ~3,02 MB)

Μόναχο/ Las Vegas . Στην προσεχή Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (Consumer Electronics Show) στο Las Vegas από 6 - 9 Ιανουαρίου 2016, το BMW Group παρουσιάζει το Vision Car, ένα πρωτότυπο όχημα με εσωτερικό και διεπαφή χρήστη που παραπέμπουν στο μέλλον. Η ραγδαία πρόοδος της δικτύωσης μεταξύ οδηγού, οχήματος και περιβάλλοντος επιταχύνεται και πλαισιώνεται με νέες υπηρεσίες. Μία νέα τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων είναι το AirTouch που επιτρέπει το διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών ψυχαγωγίας, πλοήγησης και επικοινωνίας χρησιμοποιώντας απλές χειρονομίες με την παλάμη. Με το AirTouch η οθόνη του οχήματος μπορεί να λειτουργεί χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να την αγγίζει. Αισθητήρες καταγράφουν τις κινήσεις των χεριών στην περιοχή μεταξύ κεντρικής κονσόλας και εσωτερικού καθρέπτη. Με αυτό τον τρόπο, οδηγοί ή επιβάτες μπορούν να αλλάζουν το σημείο εστίασης στην επιφάνεια μιας μεγάλης πανοραμικής οθόνης. Με απλή επιβεβαίωση επιλέγεται η σχετική επιλογή στο μενού ή ενεργοποιείται το αντίστοιχο εικονίδιο.

 

Αισθητήρες στο ταμπλό οργάνων επιτρέπουν τρισδιάστατο έλεγχο.

Στην περσινή έκθεση, η BMW είχε παρουσιάσει το σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών, το οποίο με απλές κινήσεις των δακτύλων, επιτρέπει την εκτέλεση ενεργειών όπως ρύθμιση της έντασης ήχου ή αποδοχή τηλεφωνικών κλήσεων. Η εν λόγω τεχνολογία διατίθεται με την ονομασία BMW Gesture Control στη νέα BMW Σειρά 7. Το AirTouch κάνει τώρα ένα νέο άλμα προόδου. Αισθητήρες στην περιοχή του ταμπλό αναγνωρίζουν τις κινήσεις των χεριών και επιτρέπουν τρισδιάστατο έλεγχο. Μία κίνηση του χεριού ή χειρονομία ενεργοποιεί τις επιφάνειες της μεγάλης πανοραμικής οθόνης.

 

Το AirTouch προσφέρει μία ακόμα επιλογή με ένα κρυφό κουμπί στη στεφάνη του τιμονιού. Αυτό βρίσκεται στην αριστερή πλευρά σε θέση εύκολης πρόσβασης από τον αντίχειρα του οδηγού και ανάβει όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία από το μενού ή μέσω εικονιδίου. Με ένα ελαφρύ άγγιγμα ενεργοποιείται το επιθυμητό πρόγραμμα ή αλλάζει μία επιλεγμένη ρύθμιση. Ανάλογο κουμπί για τον επιβάτη βρίσκεται στο μαρσπιέ, στην πόρτα. Επομένως, ένας επιβάτης με το ένα χέρι κάνει πλοήγηση στο μενού και με το άλλο επιβεβαιώνει εντολές πολύ γρήγορα.

 

Με την ευφυή φιλοσοφία μενού του AirTouch μειώνονται τα βήματα της διαδικασίας για να γίνει μία επιλογή. Έτσι, όταν ενεργοποιείται το πληκτρολόγιο τηλεφώνου, το σύστημα εμφανίζει αυτόματα όλες τις επαφές ή τις λίστες κλήσεων σε top select level με δυνατότητα άμεσης κλήσης χωρίς άλλη ενέργεια. Το AirTouch αναγνωρίζει τα απαιτούμενα βήματα επιλογής και ελέγχου και τα εμφανίζει εκ των προτέρων. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να παραμένει πλήρως συγκεντρωμένος στο δρόμο ενώ παρέχονται πρόσθετες δυνατότητες ελέγχου όταν το όχημα οδηγείται με υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2014, το BMW Group πούλησε 2.118.000 αυτοκίνητα και 123.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση