Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης των 100 πιο Βιώσιμων Εταιριών της Corporate Knights.

Συνολικά 4.353 εταιρίες σε όλο τον κόσμο με αγοραία κεφαλαιοποίηση πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια αξιολογήθηκαν για το 2016. Στη συνέχεια, οι 100 πιο επιτυχημένες μπήκαν στη λίστα με τις λεγόμενες 100 πιο βιώσιμες εταιρίες παγκοσμίως για το 2016. Το BMW Group συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, διασφαλίζοντας την πρώτη θέση.

Εταιρικά
·
Αειφορία
·
Περιβάλλον
·
Κοινωνία

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~236,58 KB)

Μόναχο. Συνολικά 4.353 εταιρίες σε όλο τον κόσμο με αγοραία κεφαλαιοποίηση πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια αξιολογήθηκαν για το 2016. Στη συνέχεια, οι 100 πιο επιτυχημένες μπήκαν στη λίστα με τις λεγόμενες 100 πιο βιώσιμες εταιρίες παγκοσμίως για το 2016. Το BMW Group συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, διασφαλίζοντας την πρώτη θέση.

 

«Η βιωσιμότητα αποτελεί τμήμα της ταυτότητάς μας. Έχουμε πετύχει πολλά και έχουμε θέσει περαιτέρω στόχους για το μέλλον. Ασφαλώς μία πρώτη θέση σε κατατάξεις του είδους δεν είναι πρωταρχική μας προτεραιότητα – αλλά επιβεβαιώνει την απήχηση των δραστηριοτήτων μας και ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

 

Η Corporate Knights αξιολογεί τις εταιρίες βάσει διαφόρων δεικτών βιωσιμότητας, όπως απόδοση παραγωγικών πόρων, επαγγελματική ασφάλεια και επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη.

 

Ο Toby Heaps, CEO της Corporate Knights, δήλωσε: «Το BMW Group κατατάσσεται Νο.1 στον κόσμο για την εξαιρετικά αποδοτική χρήση νερού, ενέργειας και την έλλειψη αποβλήτων». 

 

Η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της φιλοσοφίας και της εταιρικής στρατηγικής του BMW Group. Το 2001, το BMW Group δεσμεύτηκε στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και στη Διακήρυξη για Καθαρότερη Παραγωγή. Ήταν επίσης η πρώτη εταιρία στην αυτοκινητοβιομηχανία που διόρισε διαχειριστή περιβαλλοντικών υποθέσεων το 1973. Σήμερα, το Συμβούλιο Βιωσιμότητας, που αποτελείται από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προσδιορίζει τη στρατηγική ευθυγράμμιση μέσω δεσμευτικών στόχων.

 

Το BMW Group υιοθετεί μία ολιστική προσέγγιση, εφαρμόζοντας τη βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών. Πέρα από τη μείωση των εκπομπών CO2, η στρατηγική του επικεντρώνεται επίσης στη συνεχή βελτίωση σε τομείς όπως η εταιρική περιβαλλοντική προστασία, η βιωσιμότητα της αλυσίδας αξιών, ο προσανατολισμός των εργαζομένων και η κοινωνική δέσμευση.

 

Το BMW Group δεν εστιάζει μόνο σε οχήματα όπως τα BMW i3 ή BMW i8: Οι υπηρεσίες μετακίνησης και οι σύγχρονες προσφορές κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing) αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στις αστικές περιοχές. Σήμερα, πάνω από το 50% των αποθεμάτων ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράζει το BMW Group σε όλο τον κόσμο προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Στη Λειψία, το BMW Group χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια: Τέσσερις ανεμογεννήτριες που τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο στα μέσα του 2013 παρέχουν τώρα ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά για την παραγωγή των BMW i3 και BMW i8. Το εργοστάσιο στην Αμερική στο Spartanburg (Νότια Καρολίνα), χρησιμοποιεί μεθάνιο από γειτονικό χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας και θερμότητας για την παραγωγή. Στο εργοστάσιο στο Rosslyn (Ν. Αφρική), το BMW Group λειτουργεί μονάδα συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού που χρησιμοποιεί βιοαέριο. Το αέριο προέρχεται από απόβλητα προϊόντων που δημιουργούνται σε φάρμες βοοειδών και πουλερικών. Το 2015, το BMW Group έγινε επίσης ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη που έχει επιστρατεύσει ένα ηλεκτρικό φορτηγό 40 τόνων για τη μεταφορά υλικών σε δημόσιους δρόμους.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2014 ήταν 8.71 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 80.40 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 116.324 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση