Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Με δύο εκατομμύρια πωλήσεις, η BMW Σειρά 5 είναι το δημοφιλέστερο εταιρικό αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο.

Bestseller για έξι χρόνια και πολυάριθμες διακρίσεις σε ψηφοφορίες αναγνωστών και ειδικών.

F11 LCI
·
F07 LCI
·
F18
·
F10h LCI
·
Brands
·
BMW
·
Σειρά 5
·
Touring
·
Gran Turismo
·
Long Wheelbase
·
Sedan
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,83 KB)
  
Photos(3x, ~13,48 MB)

Μόναχο. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια οχήματα, η σημερινή BMW Σειρά 5 θέτει νέα πρότυπα στην αγορά premium εταιρικών οχημάτων. Από το 2010 που κυκλοφόρησε, η έκτη γενιά της BMW Σειράς 5 είναι η καλύτερη στην κατηγορία της από απόψεως σχεδίασης, δυναμικής συμπεριφοράς και απόδοσης. Η έκτη γενιά, θεωρείται η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της Σειράς 5, και ηγείται της παγκόσμιας λίστας με τα bestsellers της κατηγορίας της τα έξι τελευταία χρόνια. Μάλιστα οι πωλήσεις της συγκριτικά με της προηγούμενης γενιάς έχουν αυξηθεί πάνω από 42%.

 

Η BMW Σειρά 5 είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.
Από το 1972 που ξεκίνησε η παραγωγή της έκτης γενιάς της, οι πωλήσεις της Σειράς 5 έχουν ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια οχήματα. Επομένως είναι ουσιαστικός συντελεστής στην επιτυχημένη ιστορία της BMW. Επιπλέον, τα τελευταία έξι χρόνια, η τρέχουσα γενιά της BMW Σειράς 5 ηγείται της κατηγορίας των premium εταιρικών οχημάτων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 347.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο επέλεξαν μία BMW Σειρά 5 Sedan, Touring ή Gran Turismo.

 

Η Σειρά 5 οφείλει την εξαιρετική δημοτικότητά της εν μέρει χάρη στην πλούσια γκάμα κινητήρων. Μια μεγάλη ποικιλία ισχυρών και αποδοτικών τετρακύλινδρων, εξακύλινδρων και οκτακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και diesel διατίθενται για τη BMW Σειρά 5. Ξεκινώντας από τη BMW 518d (κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,7- 4,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 124–114 g/km)* φτάνει μέχρι την εξαιρετικά δυναμική M5 Sedan που αποδίδει 412 kW/560 hp (423 kW/575 hp με Competition Package, κατανάλωση μικτού κύκλου: 9,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 231 g/km)*. Επιπλέον, η BMW Σειρά 5 διατίθεται προαιρετικά είτε με πίσω κίνηση (RWD) ή με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive.

 

Με μία ολοκληρωμένη γκάμα λειτουργιών BMW ConnectedDrive και μοναδικές υπηρεσίες όπως Intelligent Emergency Call με Accident Severity Recognition (Ευφυής κλήση έκτακτης ανάγκης με Αναγνώριση Σφοδρότητας Ατυχήματος), η BMW Σειρά 5 θέτει επίσης νέα πρότυπα στη δικτύωση οχημάτων.

 

Πληθώρα βραβείων για τη BMW Σειρά 5.
Η υψηλή εκτίμηση και η επιτυχία που απολαμβάνει η σημερινή BMW Σειρά 5 υπογραμμίζονται και από το μεγάλο αριθμό διακρίσεων και βραβείων που έχει αποσπάσει τα τελευταία έξι χρόνια. Για παράδειγμα, η BMW Σειρά 5 κέρδισε στην ψηφοφορία αναγνωστών “BEST CARS 2016” που διοργανώνει το “auto motor und sport” αποσπώντας αυτό το βραβείο στην κατηγορία “Upper Midrange” για έκτη συνεχή χρονιά. Η BMW Σειρά 5 θριάμβευσε και στο διαγωνισμό “Auto Trophy” που διοργανώνει το “Auto Zeitung”. Τέλος, η BMW Σειρά 5 έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία σχεδίασης, όπως “red dot award”, “iF Gold Award”, “Good Design Award” και το Design Prize της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Οι διάσημοι ερευνητές αγοράς της J.D. Power & Associates επιβεβαίωσαν την υψηλή ποιότητα της BMW Σειράς 5. Η premium ποιότητα, η αξιοπιστία και η εξαιρετική εργονομία χάρισαν στη Σειρά 5 μία διάκριση στη Μελέτη Αρχικής Ποιότητας “Initial Quality Study”. Επιπλέον, η BMW Σειρά 5 ήρθε πρώτη στην έρευνα “APEAL”, στην οποία οι πελάτες αξιολογούν τις επιδόσεις και τη σχεδίαση του νέου αυτοκινήτου τους.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

IAA 2019.

Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση