Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η ΜΙΝΙ γιορτάζει 15 χρόνια premium διασκεδαστικής οδήγησης στο εργοστάσιο της Οξφόρδης.

Στις 26 Απριλίου 2001, το πρώτο MINI πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του πλούσιου σε παράδοση εργοστασίου της Οξφόρδης. Από τότε που επαναλανσαρίστηκε η Βρετανική μάρκα, έχουν κατασκευαστεί εκεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια οχήματα.

Κληρονομιά
·
Brands
·
MINI
·
Heritage
·
Ιστορική Κληρονομιά μάρκας MINI
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~281,37 KB)
  
Photos(1x, ~2,19 MB)

Μόναχο / Οξφόρδη. Οι εργαζόμενοι του Βρετανικού εργοστασίου MINI στην Οξφόρδη ανατρέχουν στην 26η Απριλίου του 2001. Μία νέα εποχή ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια στο ιστορικό εργοστάσιο παραγωγής της Οξφόρδης, με ένα MINI Cooper σε Chili Red με λευκά καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών και οροφή να σηματοδοτεί την αναγέννηση της μάρκας. Ένα μοναδικό κεφάλαιο επιτυχίας άρχισε να γράφεται στην ιστορία τόσο του εργοστασίου όσο και της μάρκας όταν το πρώτο μικρό αυτοκίνητο της premium κατηγορίας έφυγε από τη γραμμή παραγωγής. Από το 2001 πάνω από 2,5 εκατομμύρια MINI έχουν κατασκευαστεί στην Οξφόρδη και έχουν πουληθεί σε περισσότερες από 110 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Σήμερα το εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο προηγμένες μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε από 2.400 που ήταν στην αρχή σε πάνω από 4.500 σήμερα. Το εργατικό δυναμικό συναρμολογεί περίπου 1.000 οχήματα την ημέρα σε τρεις βάρδιες. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εργοστασίου είναι το εξαιρετικό επίπεδο ευελιξίας. Αυτή τη στιγμή παράγονται τέσσερα μοντέλα στην Οξφόρδη. Κάθε αυτοκίνητο κατασκευάζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες των πελατών με επιλογές από την κλασικά πλούσια γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού MINI, χρωμάτων εσωτερικού και εκδόσεων εξοπλισμού. Τα εξαιρετικά σπορ μοντέλα John Cooper Works τελευταίας γενιάς είναι επίσης ‘παραγωγής Οξφόρδης’. “Η καθημερινή παραγωγή 1.000 εξατομικευμένων premium αυτοκινήτων αποτελεί μεγάλη πρόσκληση στην οποία το προσωπικό ανταποκρίνεται με πάθος και υψηλό βαθμό εξειδίκευσης», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Frank Bachmann.

 

Η ιστορία της παραγωγής αυτοκινήτων στην Οξφόρδη χρονολογείται πάνω από 100 χρόνια. Ήδη το 1931, το Morris Oxford μπήκε στην παραγωγή. Το παρατσούκλι του ήταν “Bullnose” λόγω του σχήματος της μάσκας του. Το εκατομμυριοστό όχημα που κατασκευάστηκε εκεί ήταν το Morris Minor το 1948 με την παραγωγή του μοντέλου να συνεχίζεται μέχρι το 1971.

Το κλασικό Mini κατασκευαζόταν στην Οξφόρδη σαν Morris Mini-Minor από το 1959 έως το 1968. Η απόφαση για την παραγωγή του σύγχρονου MINI εδώ από την αρχή πάρθηκε την άνοιξη του 2000. Μετά από μία ολοκληρωμένη διαδικασία εκσυγχρονισμού που διήρκεσε μόνο 13 μήνες (χρόνος ρεκόρ), τα πάντα ήταν έτοιμα για μία ακόμα επανάσταση στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Το MINI, ως original Βρετανικό μοντέλο μπήκε δυναμικά στον 21ο αιώνα. Οι αρχικές προβλέψεις για την παραγωγή σύντομα ξεπεράστηκαν και μία δεύτερη έκδοση αμαξώματος προστέθηκε στη γκάμα. Τα πρώτα MINI Cabrio έφυγαν από το εργοστάσιο της Οξφόρδης την άνοιξη του 2004.

 

Με την αλλαγή γενιάς το φθινόπωρο του 2006, οι παραγωγικές μονάδες είχαν ενσωματωθεί πλήρως στο τρίγωνο παραγωγής ΜΙΝΙ: Οξφόρδη (κατασκευή αμαξώματος, βαφείο και συναρμολόγηση), Swindon (τμήμα πρεσών) και το Hams Hall (κατασκευή κινητήρων). Η συνεχής επέκταση και τα μέτρα εκσυγχρονισμού επέτρεψαν την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής και τη διεύρυνση της γκάμας μοντέλων. Συνολικά, το BMW Group έχει επενδύσει πάνω από 1,75 δις GBP στα εργοστάσια παραγωγής της Μ. Βρετανίας από το 2000.

 

Το φθινόπωρο του 2007 δόθηκε το πράσινο φως στην Οξφόρδη για το MINI Clubman, μία έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο, μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και πρωτοποριακή σχεδίαση θυρών που πωλούνταν παράλληλα με το παραδοσιακό ΜΙΝΙ. Η νέα έκδοση του MINI Cabrio σηματοδότησε την 50ή επέτειο της μάρκας. Το MINI Coupé ακολούθησε το 2011 και ένα χρόνο αργότερα, ένα δεύτερο ανοιχτό premium ‘μικρό’, το MINI Roadster, κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Οξφόρδη.

 

Η σημερινή γκάμα μοντέλων MINI παραγωγής Οξφόρδης προσφέρει premium απολαυστική οδήγηση που προσελκύει ένα εκτεταμένο target group. Η τρέχουσα γενιά MINI αποτελείται από το 3θυρο και το 5θυρο ΜΙΝΙ. Επιπλέον, στο εργοστάσιο ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη κατασκευάζεται αποκλειστικά το νέο MINI Clubman, με το οποίο η μάρκα κατακτά την premium compact κατηγορία. Το νέο MINI Clubman διατίθεται με εμπρός κίνηση και σε έκδοση ALL4 four wheel drive.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων αυτοκινήτων συμβουλευτείτε το σχετικό εγχειρίδιο "Manual on fuel consumption, CO2 emissions and power consumption of new cars", που διατίθεται σε όλο το δίκτυο εμπόρων από τη Deutschen Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen και στη http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html. ManualCO2 (PDF - 2.7 MB.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group  

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Spartanburg. Monday 26. June.
09:30 EST / 15:30 CEST. 

Here you can see the live transmission of the event.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified.

Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the guideline "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from all dealerships, from Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση