Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW 2002 Hommage. 50 χρόνια γνήσιας οδηγικής απόλαυσης.

Το BMW Group δημιούργησε κάτι πολύ ξεχωριστό για το φετινό Concorso d’Eleganza Villa d’Este θέλοντας να τιμήσει ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της. Πρωτίστως, η BMW 2002 Hommage τιμά τα εξαιρετικά μηχανολογικά επιτεύγματα στα οποία βασίστηκε η BMW 2002 turbo – και τα ξαναφέρνει στο προσκήνιο με τη μορφή μιας σύγχρονης σχεδιαστικής μελέτης.

Κληρονομιά
·
Heritage
·
Ιστορική Κληρονομιά μάρκας BMW
·
BMW Group Design
·
BMW Design
·
BMW
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~148,04 KB)
  
Photos(18x, ~132,42 MB)
  
Videos(1x, ~315,24 MB)

M όναχο /Cernobbio. Το BMW Group δημιούργησε κάτι πολύ ξεχωριστό για το φετινό Concorso d’Eleganza Villa d’Este θέλοντας να τιμήσει ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της. Πρωτίστως, η BMW 2002 Hommage τιμά τα εξαιρετικά μηχανολογικά επιτεύγματα στα οποία βασίστηκε η BMW 2002 turbo – και τα ξαναφέρνει στο προσκήνιο με τη μορφή μιας σύγχρονης σχεδιαστικής μελέτης.

 

«Πριν από 50 χρόνια ακριβώς, η σειρά 02 σηματοδότησε την απαρχή μιας εποχής επιτυχιών για τη BMW. Το compact coupe υπήρξε εμβληματικό όχημα στην επιτυχημένη πορεία της μάρκας», εξηγεί ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος BMW Group Design. «Η 2002 καθιερώθηκε στην κορυφή της γκάμας και ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη με τεχνολογία turbo, επισφραγίζοντας τον αυθεντικό, σπορ χαρακτήρα του coupe. Ταυτόχρονα, το 2002 turbo ηγήθηκε της τεχνολογικής εξέλιξης των κινητήρων BMW. Με τη BMW 2002 Hommage γιορτάζουμε όλα αυτά τα επιτεύγματα».

 

Υπόσχεση αμιγούς οδηγικής απόλαυσης.

«Η BMW 2002 Hommage χρησιμοποιεί δυναμικές σχεδιαστικές φόρμες, ερμηνεύοντας με το δικό της τρόπο ένα από τα πιο εμβληματικά οχήματα στην ιστορία της BMW», σχολιάζει ο Karim Habib, Επικεφαλής Σχεδιασμού BMW Automobiles. «Ταυτόχρονα, αποτυπώνει σημαντικούς θριάμβους της BMW στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που οφείλονται στην τεχνολογία turbo. Έτσι η Hommage συνδυάζει δυναμικά το παρελθόν και το μέλλον της BMW καθώς υπόσχεται μία γνήσια οδηγική απόλαυση».

 

Η χαμηλωμένη σπορ σιλουέτα της BMW 2002 Hommage και οι συμπαγείς διαστάσεις, σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο, τους κοντούς προβόλους και την προεξέχουσα ‘μύτη καρχαρία’ υπόσχονται μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία με ακαταμάχητο δυναμισμό και ευελιξία. Αεροδυναμικές λεπτομέρειες όπως μεγάλα σπόιλερ μπροστά και πίσω συνδυάζονται με πληθώρα αεραγωγών για βελτιστοποίηση της ροής αέρα γύρω από το αυτοκίνητο και μεγιστοποίηση της αεροδυναμικής πίεσης σε όλες τις συνθήκες.

 

Ιστορικές λεπτομέρειες σε μοντέρνα εκδοχή.

Εμπνευσμένη από τη χαρακτηριστική χρωμιωμένη λωρίδα που πλαισίωνε την 02 στην εποχή της, μία οριζόντια λωρίδα από ανθρακονήματα ‘αγκαλιάζει’ τους ώμους της BMW 2002 Hommage και χωρίζει το αμάξωμα οπτικά σε ανεξάρτητα τμήματα. Το πάνω τμήμα της οροφής, του καπό και του πορτμπαγάζ είναι ματ για να μην ανακλώνται οι ηλιακές ακτίνες – θυμίζοντας τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής. Οι γραμμές του αμαξώματος είναι μινιμαλιστικές, ‘καθαρές’ και ρέουσες. Το κάτω τμήμα δημιουργεί έντονη αντίθεση με μία high-gloss βαφή, πολύ τολμηρές, ανάγλυφες επιφάνειες και χαρακτηριστικές γραμμές που προσδίδουν στα πλευρά μία σύγχρονη νότα και οδηγούν το βλέμμα στους πίσω, κινητήριους τροχούς. Η βαφή Space Race Metal περιβάλλει τη BMW 2002 Hommage σαν υγρό μέταλλο. Σε ματ και γυαλιστερή υφή, η light metallic blue δημιουργεί άλλοτε μία λαμπερή ιριδίζουσα μπλε εμφάνιση, ενώ άλλοτε υπερτερούν οι τόνοι του γκρι, ανάλογα με την πρόσπτωση του φωτός. Αυτό το παιχνίδι της βαφής με το φως χαρίζει στην επιφάνεια μία δυναμική αίσθηση βάθους. Ολόκληρο το αμάξωμα ξεχειλίζει δύναμη και ενέργεια.

 

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στα πλευρά του αυτοκινήτου είναι οι ογκώδεις θόλοι των τροχών που αγκαλιάζουν το αμάξωμα σαν τέσσερα στιβαρά ‘μπράτσα’. Κάπου, θυμίζουν την έκδοση BMW 2002 turbo, που χρειαζόταν φαρδιές προεκτάσεις βιδωμένες στο αμάξωμα για τις προδιαγραφές ενός πολύ φαρδύτερου μετατροχίου. Η Hommage ενσωματώνει όμορφα αυτή τη λεπτομέρεια στα ειδικά σχεδιασμένα πάνελ. Αεροδυναμικές επιφάνειες και γραμμές σμιλεμένες με ακρίβεια αγκαλιάζουν τους δυναμικούς θόλους των τροχών δίνοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο. Δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών ολοκληρώνουν το στυλ του αυτοκινήτου στην επαφή του με το δρόμο. Η μοντέρνα εμφάνιση αυτών των μηχανουργικά κατεργασμένων πολυάκτινων ζαντών παραπέμπει σε αγωνιστικές ζάντες άλλων εποχών, ενώ χρυσές δαγκάνες με το έμβλημα Μ προσθέτουν μία σφραγίδα κύρους.

 

Απέναντι σε μία παράδοση BMW 50 ετών.

Το εμπρός τμήμα της BMW 2002 Hommage αποπνέει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Στυλιστικά, γεφυρώνει μία ιστορία 50 χρόνων, καθώς συνδυάζει τα χαρακτηριστικά, οριζόντια στοιχεία της σειράς 02 με τη σύγχρονη σχεδίαση της BMW. Το εμπρός τμήμα πλαισιώνεται οπτικά από προεξέχοντες θόλους τροχών. Το φαρδύ μετατρόχιο και το χαμηλωμένο αμάξωμα συνθέτουν ένα μεγάλο καμβά όπου σχεδιάζονται ευμεγέθεις επιφάνειες. Οι γραμμές και το σχήμα του καπό θυμίζουν τη χαρακτηριστική ‘λόγχη’ που σχηματίζεται στο κέντρο των μοντέλων 02 και πλαισιώνει το έμβλημα της BMW στη μάσκα. Πρόσθετες χαρακτηριστικές γραμμές διαχωρίζουν με ακρίβεια τις ματ επιφάνειες.

 

Κεντρικό στοιχείο του εμπρός τμήματος είναι η γνώριμη μάσκα BMW. Εδώ, έχει τη μορφή μιας χαμηλής, ενσωματωμένης μονάδας, που ενισχύει τη σχεδιαστική συνοχή με το ιστορικό μοντέλο. Ανάγλυφες, μαύρες διπλές μπάρες προσδίδουν φινέτσα στις λεπτομέρειες της φαρδιάς μάσκας. Όπως η BMW 2002, η BMW 2002 Hommage διαθέτει επίσης δύο μονούς προβολείς που οριοθετούν το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα. Οι προβολείς πλαισιώνονται από κάτοπτρα με χρυσαφί απόχρωση που σκόπιμα παραπέμπει στη ‘χρυσή’ 50ή επέτειο από το λανσάρισμα της BMW 2002. Τα κάτοπτρα παραπέμπουν επίσης στην κίτρινη απόχρωση πολλών προβολέων αγωνιστικών αυτοκινήτων της εποχής εκείνης. Μία συνεχής μαύρη λωρίδα δημιουργεί την κατάλληλη οπτική πλατφόρμα για τις μάσκες και τους προβολείς, συγκεντρώνει τα στυλιστικά στοιχεία του εμπρός τμήματος και υπογραμμίζει το φαρδύ και αθλητικό στήσιμο του αυτοκινήτου. Οι πιο παρατηρητικοί θα διακρίνουν επίσης τα φλας, τα οποία – όπως ο πρόγονος του αυτοκινήτου – τοποθετούνται ανεξάρτητα από τους προβολείς και ενσωματώνονται σε μία φαρδιά λωρίδα (από carbon στην έκδοση Hommage) πάνω από αυτούς.

 

Η μεγάλη, εμπρός ποδιά, μία στυλιστική σύνδεση με τα μοντέλα της δεκαετίας του '70, μειώνει την οπτική απόσταση ανάμεσα στη BMW 2002 Hommage και το δρόμο και αναδεικνύει την οδηγοκεντρική προσέγγιση. Μαζί με το φαρδύ, σπορ στήσιμο του αυτοκινήτου, αυτή η τεχνικά πρωτοποριακή σχεδίαση προμηνύει κορυφαίο κράτημα και αξιόπιστη συμπεριφορά στις γρήγορες στροφές. Τώρα, όπως και την εποχή που η BMW 2002 ήταν στις δόξες της, η σχεδιαστική τελειότητα και τη τεχνολογία turbo προσφέρουν απαράμιλλη απόλαυση σε αγωνιστικές πίστες, επαρχιακούς δρόμους και ορεινά περάσματα. Τα σήματα turbo στην εμπρός ποδιά και το λογότυπο “turbo” παραπέμπουν στα πρώτα αυτοκόλλητα της 2002 turbo όπως και το κάλυμμα του εξωτερικού καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού. Επιφάνειες από carbon χαρακτηρίζουν την εμπρός ποδιά και τα μαρσπιέ, ενώ δημιουργούν μία τεχνική, γοητευτική αντίθεση με τις επιφάνειες που βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος.

 

Στοχεύοντας στο σπορ στυλ.

Η σχεδίαση πίσω τμήματος της BMW 2002 Hommage φέρνει στη μνήμη στοιχεία της 2002 turbo. Για παράδειγμα, η οριζόντια υποδιαίρεση των πλούσιων επιφανειών του αυτοκινήτου και οι καθαρές γραμμές δίνουν έμφαση στο πλάτος και επομένως υποδηλώνουν δυναμισμό, σε συνδυασμό με μια μοντέρνα αίσθηση. Το σχήμα των πίσω φώτων είναι εμπνευσμένο από το ίδιο ιστορικό πρότυπο. Τα σχεδόν ορθογώνια φώτα οριοθετούν σχεδιαστικά το πίσω τμήμα. Τα κρυστάλλινα καλύμματα έχουν σύγχρονη εμφάνιση σε black-panel και όταν τα φώτα είναι αναμμένα αποκαλύπτουν μία εικόνα του εσωτερικού τους. Όταν είναι σβηστά, φαίνεται μόνο μία ομοιόμορφη μαύρη επιφάνεια. Όπως και μπροστά, αυτό ενισχύει την εντύπωση μιας λωρίδας τυλιγμένης γύρω από το αυτοκίνητο.

 

Το λογότυπο BMW στα δεξιά της πινακίδας κυκλοφορίας ανάμεσα στα δύο πίσω φώτα είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό της 02. Οι μυώδεις θόλοι των τροχών καθορίζουν το πίσω τμήμα και αναδεικνύουν το φαρδύ μετατρόχιο, ενώ μελετημένα σπόιλερ προσδίδουν μία μοντέρνα νότα. Ένας διαχύτης από ανθρακονήματα (carbon) ενσωματώνει τις γνώριμες πλέον διπλές απολήξεις εξαγωγής και αποδίδει στο πίσω τμήμα μία σπορτίφ διάσταση.

 

Η νέα εκδοχή της BMW 2002 έχει τη μορφή ενός compact σπορ coupe με την κλασική παράδοση των μοντέλων BMW Hommage. Αλλά πέραν αυτού, η BMW 2002 Hommage ενσαρκώνει την έννοια της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης όπως αυτή ορίζεται το 2016.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

ANALYST AND INVESTOR CONFERENCE 2017.

Munich, 22.March. OnDemand transmission of the BMW Group Analyst and Investor Conference 2017.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση