Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

BMW Motorrad Concept Lac Rose. Μία αποκλειστική εκδοχή της θρυλικής μοτοσικλέτας ράλι Παρίσι-Ντακάρ για το Φεστιβάλ Wheels & Waves.

Συναρπαστικές custom μοτοσικλέτες, αληθινοί ήρωες, τα παράλια του Ατλαντικού, τέχνη και μουσική – αυτά είναι τα συστατικά Wheels & Waves. Μέσα σε μία πενταετία, το φεστιβάλ που διοργανώνεται κοντά στο Biarritz έχει γίνει η επιτομή ενός μοναδικού είδους μοτοσικλετιστικής κουλτούρας.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Εκπαίδευση αναβάτη, ταξίδια, εκδηλώσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~160,04 KB)
  
Photos(19x, ~141,12 MB)

Μόναχο / Biarritz . Συναρπαστικές custom μοτοσικλέτες, αληθινοί ήρωες, τα παράλια του Ατλαντικού, τέχνη και μουσική – αυτά είναι τα συστατικά Wheels & Waves. Μέσα σε μία πενταετία, το φεστιβάλ που διοργανώνεται κοντά στο Biarritz έχει γίνει η επιτομή ενός μοναδικού είδους μοτοσικλετιστικής κουλτούρας. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ γιορτάζουν μία ξεχωριστή αίσθηση ελευθερίας που ξεπερνά τα συμβατικά όρια της καθημερινότητας. Το σκηνικό είναι χαλαρό με κύρια χαρακτηριστικά τη δημιουργικότητα, την εξατομίκευση και τον αμοιβαίο σεβασμό. Επισκέπτες και διοργανωτές ποτισμένοι από το πάθος της μοτοσικλέτας, έχουν αναδείξει το Φεστιβάλ Wheels & Waves σε θρυλικό γεγονός μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Εμπνευσμένη από τους προηγούμενους ήρωες του Ράλι Παρίσι–Ντακάρ και τις νικηφόρες BMW μηχανές τους, η BMW Motorrad παρουσίασε μία εντελώς νέα εκδοχή της BMW R nineT απόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα του Wheels & Waves. Το όνομά της: BMW Motorrad Concept Lac Rose.

 

«Από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, η BMW R nineT έχει γίνει δημοφιλής για βελτιωτές και στυλίστες όπως επιβεβαιώνεται στο Wheels & Waves. Αυτό μας κάνει εξαιρετικά περήφανους και μας ώθησε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό για το φεστιβάλ, κάτι πρωτοφανές από εμάς», σχολιάζει ο Edgard Heinrich, Επικεφαλής Σχεδίασης της BMW Motorrad εξιστορώντας πώς δημιουργήθηκε η πρωτότυπη μοτοσικλέτα. «Η BMW Motorrad Concept Lac Rose είναι μία ανεπιτήδευτη και εξατομικευμένη ερμηνεία της μοτοσικλέτας που κέρδισε στο Ράλι Παρίσι-Ντακάρ το 1985 – σε απόλυτη αρμονία με το πνεύμα του Wheels & Waves και των επισκεπτών του. Έτσι, η BMW R nineT μεταφέρεται σε ένα συναρπαστικό νέο περιβάλλον και δείχνει τι μπορούν να πετύχουν το πάθος για την κληρονομιά της μάρκας, η φαντασία και μερικές μετατροπές».

 

Lac Rose – η τελευταία ειδική του Παρίσι –Ντακάρ.

Lac Rose είναι το Γαλλικό όνομα της αλμυρής λίμνης Retba που φημίζεται για το ροζ χρώμα της και βρίσκεται 35 χλμ Βορειοανατολικά του Dakar και λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την ακτή του Ατλαντικού. Το θρυλικό ράλι Παρίσι–Ντακάρ τερμάτιζε εδώ μετά από πολλές επίπονες διαδρομές μέσα από την έρημο. Στο βάθρο, δίπλα στη λίμνη, οι νικητές παρελάμβαναν τα βραβεία τους εν μέσω του ενθουσιασμένου πλήθους. Οι εργοστασιακές μηχανές BMW με μετατροπές από την HPN κέρδισαν τρεις συνεχόμενες φορές στα μέσα της δεκαετίας του '80. Ο Gaston Rahier απέσπασε την τρίτη νίκη το 1985 με αριθμό εκκίνησης 101.

 

Η BMW G / S συναντά την BMW R nineT .

Η BMW Motorrad Concept Lac Rose έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά της νικήτριας μοτοσικλέτας, βασισμένης σε μία σύγχρονη on-road έκδοση. Οι ακραίες off-road ικανότητες παραλείπονται συνειδητά. «Ουσιαστικά η μοτοσικλέτα είναι μία μοντέρνα και χαλαρή roadster με μερικά κλασικά off-road στοιχεία που της επιτρέπουν να κινείται στο χώμα προς άγνωστη κατεύθυνση», σχολιάζει ο Edgar Heinrich. «Αυτός ο συνδυασμός εξατομίκευσης και αντισυμβατικού στυλ κάνει τη μοτοσικλέτα ιδιαίτερα ξεχωριστή».

 

Η αγωνιστική ζελατίνα, η χαρακτηριστική σχεδίαση του προβολέα με τον ψηλό λασπωτήρα, ένα μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου και μία κοντή σέλα τύπου ράλι παραπέμπουν στη θρυλική μοτοσικλέτα του παρελθόντος. Τα παραπάνω στοιχεία διαμορφώνουν την ξεχωριστή ‘οριζόντια σχεδίαση’ των μοτοσυκλετών BMW G/S εκείνης της εποχής, προσφέροντας στη BMW Motorrad Concept Lac Rose τις βασικές αναλογίες της. Η μεγαλύτερη διαδρομή των αναρτήσεων και οι τροχοί με ελαστικά με τακούνια είναι υποχρεωτικά όπως και ο χρωματικός συνδυασμός κόκκινου με λευκό καθώς και ο αριθμός εκκίνησης 101.

 

Ο διάσημος επίπεδος δικύλινδρος κινητήρας της BMW με άξονα μετάδοσης τοποθετείται στο κέντρο αυτής της μοτοσικλέτας με τις ιδανικές αναλογίες. Το σωληνωτό πλαίσιο με τις χρωματικές αντιθέσεις επίσης θυμίζει την μοτοσικλέτα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Στοιχεία όπως η προστατευτική μάσκα του προβολέα, το προστατευτικό του ψυγείου λαδιού και η ποδιά παραπέμπουν στην ασυμβίβαστη λειτουργική σχεδίαση αγωνιστικής μηχανής και μεταφέρουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία στην σύγχρονη εποχή. Εξαρτήματα αγωνιστικών προδιαγραφών και αποκλειστικές λεπτομέρειες όπως τα καπάκια των βαλβίδων καταδεικνύουν την κορυφαία ποιότητα κατασκευής BMW, ολοκληρώνοντας την υψηλή απήχηση και γοητεία της BMW Motorrad Concept Lac Rose. Ο αποκλειστικά σχεδιασμένος εξοπλισμός αναβάτη BMW που αποτελείται από φόρμα και κράνος χαρίζει στην πρωτότυπη BMW Motorrad Concept Lac Rose μία ακόμα πινελιά κομψότητας.

 

Wheels & Waves – Το Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Wheels & Waves πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου 2016 στο Biarritz στις Γαλλικές ακτές του Ατλαντικού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2012 από την τοπική Λέσχη Μοτοσικλετών Southsiders και πολύ σύντομα απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των οπαδών του customizing  (New Custom Scene).

 

Μόνο πέρυσι, περίπου 10.000 επισκέπτες συνέρρευσαν στο Cite l’Ocean στην παραλία του Biarritz που αποτελεί την καρδιά του φεστιβάλ. Το Wheels & Waves προσφέρει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαγωνισμό σερφ, καλλιτεχνικές εκθέσεις, αγώνες ταχύτητας και απολαυστικές διαδρομές κατά μήκος των Ισπανικών συνόρων.

Η BMW Motorrad - κύριος χορηγός - παρουσίασε πολυάριθμα ακόμα Custom Bikes και μετατροπές της R nineT μαζί με την BMW Motorrad Concept Lac Rose σε ένα περίπτερο 100 τετρ. μέτρων.

 

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση