Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ευφυής συνδεσιμότητα για οχήματα BMW. Η BMW επεκτείνει την ευρυζωνική συνδεσιμότητα για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η BMW εφοδιάζει τα οχήματά της με πολυάριθμες καινοτόμες υπηρεσίες μέσω του BMW ConnectedDrive. Οι υπηρεσίες αυτές βασίζονται στην ευφυή συνδεσιμότητα και στοχεύουν στη βελτίωση της οδηγικής απόλαυσης και την αύξηση της ασφάλειας, ενώ υποστηρίζονται σε ένα ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μέσω ενσωματωμένης κάρτας SIM. Σε συνεργασία με τη Deutsche Telekom, η BMW έχει λανσάρει λύσεις με το πρότυπο υψηλής ταχύτητας LTE, ένα Wi-Fi hotspot και τη νέα eSIM.

Brands
·
BMW
·
BMW Motorrad
·
Τεχνολογία
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~80,16 KB)
  
Photos(5x, ~39,53 MB)

Μόναχο. Η BMW εφοδιάζει τα οχήματά της με πολυάριθμες καινοτόμες υπηρεσίες μέσω του BMW ConnectedDrive. Οι υπηρεσίες αυτές βασίζονται στην ευφυή συνδεσιμότητα και στοχεύουν στη βελτίωση της οδηγικής απόλαυσης και την αύξηση της ασφάλειας, ενώ υποστηρίζονται σε ένα ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μέσω ενσωματωμένης κάρτας SIM. Σε συνεργασία με τη Deutsche Telekom, η BMW έχει λανσάρει λύσεις με το πρότυπο υψηλής ταχύτητας LTE, ένα Wi-Fi hotspot και τη νέα eSIM.

 

Wi-Fi hotspot με LTE και eSIM.

Η BMW προσφέρει Wi-Fi hotspot μέσα στο αυτοκίνητο, που επιτρέπει πολύ γρήγορο σερφάρισμα στο Internet. Αυτό το hotspot δημιουργεί μία διαδικτυακή σύνδεση υψηλής ταχύτητας προστατευμένη από κωδικό πρόσβασης (password) μέσα στο όχημα για μέχρι δέκα συσκευές. Έτσι οι επιβάτες χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες με άνεση – χωρίς η συσκευή  τους να χρειάζεται δική της κάρτα SIM. Οι χρήστες BMW ConnectedDrive μπορούν να καθορίζουν τη σύνδεση δεδομένων τους στο Wi-Fi hotspot απευθείας μέσω της διαδικτυακής πύλης HotSpot Drive της Deutsche Telekom. Η γρήγορη σύνδεση LTE μέσα στο αυτοκίνητο βασίζεται στη νέα κάρτα eSIM. Αντίθετα με μία συμβατική κάρτα SIM, η eSIM αναμορφώνεται, εάν χρειαστεί, χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση. Το Wi-Fi hotspot ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στη νέα BMW Σειρά 7 τον Οκτώβριο του 2015 ενώ διατίθεται για πολλά ακόμα μοντέλα BMW από τον Ιούλιο του 2016.

 

Το eCall τώρα και για μοτοσικλέτες.

Η BMW Motorrad σκοπεύει να προσφέρει στις μοτοσικλέτες της με μία μονάδα κινητού τηλεφώνου LTE που έχει σχεδιαστεί πρωτίστως για αύξηση της ασφάλειας του ταξιδιού. Μελλοντικά, θα διατίθενται και συνδεδεμένες υπηρεσίες μέσω μιας κεντρικής οθόνης scooter ή μοτοσικλέτας με το λογότυπο BMW Motorrad ConnectedRide, για απεικόνιση δεδομένων με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Οι απαραίτητες τεχνολογίες συνδεσιμότητας εξελίσσονται σε συνεργασία με την Deutsche Telekom. Στο μέλλον, ενδεχομένως τα συστήματα πλοήγησης θα προβάλλουν πληροφορίες ασφάλειας, όπως έγκαιρες προειδοποιήσεις που υποδηλώνουν το τέλος μιας κυκλοφοριακής συμφόρησης σε μία στροφή.

 

Η BMW Motorrad θα προσφέρει το σύστημα eCall (Intelligent Emergency Call) για πρώτη φορά από το 2017. Όπως στα επιβατικά αυτοκίνητα BMW, σημαντικά στοιχεία για τις υπηρεσίες διάσωσης μπορούν να αποστέλλονται στο BMW Call Centre ώστε να ενεργοποιείται η απαραίτητη αποστολή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος. Επιπλέον, μία φωνητική σύνδεση με τον οδηγό επιτρέπει την μεταφορά περαιτέρω σημαντικών πληροφοριών.

 

Η εφαρμογή SmartHome συνδέει τη BMW με το ευφυές σπίτι.

Με την εφαρμογή SmartHome της Deutsche Telekom, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες του σπιτιού μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Η εφαρμογή διατίθεται από το 2015 στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive. Για παράδειγμα, συνδεόμενοι με την Deutsche Telekom, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τα φώτα ή τη θέρμανση του σπιτιού τους. Οι οδηγοί μπορούν να ανάβουν επίσης τα φώτα του σπιτιού τους ενώ είναι ακόμα στο δρόμο ή να ρυθμίζουν τις θερμοκρασίες του δωματίου τους στο επιθυμητό επίπεδο πριν φτάσουν εκεί. Με τη βοήθεια εφαρμογών τρίτων μέσω BMW ConnectedDrive, αυτή η λειτουργία οικιακού ελέγχου μπορεί να ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα των οχημάτων BMW. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο smartphone του χρήστη μπορεί να προβάλλεται στην Οθόνη Ελέγχου (Control Display), αλλά και ότι όλες οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται διαισθητικά, άνετα και με ασφάλεια μέσω του iDrive Controller.

 

 - Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση