Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η εικονική, νέα BMW Σειρά 5: Πλήρως αυτοματοποιημένη τεχνολογία μέτρησης υψηλής ακρίβειας παράγει ένα τρισδιάστατο μοντέλο επόμενης γενιάς.

Μοναδική φιλοσοφία συστήματος με πλήρως αυτοματοποιημένη, οπτική κυψέλη μέτρησης που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Δεδομένα μετρήσεων διαμορφώνουν ένα ολοκληρωμένο εικονικό όχημα. Η BMW Σειρά 5 Sedan επόμενης γενιάς ωφελείται από τη νέα διαδικασία.

Brands
·
BMW
·
Τεχνολογία
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,37 KB)
  
Photos(12x, ~40,89 MB)

Μόναχο . Το BMW Group είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που λανσάρει μία μοναδική φιλοσοφία συστήματος με πλήρως αυτοματοποιημένη οπτική κυψέλη μέτρησης στο πιλοτικό εργοστάσιό της στο Μόναχο. Ρομποτικοί βραχίονες με μεγάλη ελευθερία κινήσεων χρησιμοποιούν αισθητήρες για τη δημιουργία μιας τρισδιάστατης εικόνας ολόκληρου του οχήματος και παράγουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο από τα δεδομένα που συλλέγονται με ακρίβεια της τάξης των 100 µm. Αυτό επιτρέπει την αναγνώριση ακόμα οριακά ορατών αποκλίσεων σε αρχικό στάδιο.

 

Η οπτική κυψέλη μέτρησης χρησιμοποιείται στη διεπαφή μεταξύ εξέλιξης και μαζικής παραγωγής. Αποτελεί τμήμα της στρατηγικής ψηφιοποίησης του BMW Group για την παραγωγή και υποστηρίζει τα πρότυπα υψηλής ποιότητας στην παραγωγή premium οχημάτων. Η BMW Σειρά 5 Sedan επόμενης γενιάς θα είναι η πρώτη που ωφελείται από αυτή τη νέα τεχνολογία.

 

Ο Eduard Obst, Υπεύθυνος Γεωμετρικής Ανάλυσης, Τεχνολογίας Μέτρησης και Ισομετρικής, εξηγεί: «Είμαστε χαρούμενοι που πετυχαίνουμε ένα πραγματικό ορόσημο στην προ-παραγωγή με την οπτική κυψέλη μέτρησης. Μία απλή μέτρηση μας προσφέρει ένα τρισδιάστατο μοντέλο δεδομένων ολόκληρου του αυτοκινήτου. Δεν χρειάζονται πλέον εκτενείς ατομικές μετρήσεις και συλλογή δεδομένων – κάτι που εξοικονομεί χρόνο και αναβαθμίζει την ποιότητα στο ξεκίνημα της μαζικής παραγωγής».

 

Ένας ρομποτικός βραχίονας τοποθετημένος πάνω σε ράγες σε κάθε διαμήκη άξονα της οπτικής κυψέλης μέτρησης κινείται ελεύθερα καθώς χαρτογραφεί πλήρως το όχημα. Καταλαμβάνοντας σχετικά μικρό χώρο, αυτό το σύστημα επιτρέπει την παράλληλη χρήση δύο μικρών ευέλικτων ρομπότ με βέλτιστο εύρος λειτουργίας. Συγκριτικά με προηγούμενες διαδικασίες στις οποίες τα ρομπότ χρησιμοποιούν έναν αισθητήρα για να καταγράφουν τη μία πλευρά του οχήματος μετά την άλλη, οι μετρήσεις γίνονται τώρα στο μισό χρόνο και ολοκληρώνονται μέσα σε λίγες ημέρες.

 

Τα ρομπότ εφοδιάζονται με δύο αισθητήρες που καταγράφουν σημεία αναφοράς και στη συνέχεια τα τμήματα επιφανειών διαστάσεων περίπου 80 x 80 cm. Μέσα από το συνδυασμό τους δημιουργείται μία σάρωση ολόκληρου του αυτοκινήτου. Η ανάλυση των δεδομένων αποκαλύπτει γρήγορα τις όποιες αποκλίσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους ειδικούς τεχνικής ενσωμάτωσης στην Παραγωγή να λαμβάνουν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα.

 

Η τρισδιάστατη σάρωση του οχήματος μπορεί να είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και να εκτελείται εκτός ωρών αιχμής ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επομένως η κυψέλη μέτρησης μπορεί να χρησιμοποιείται σε πλήρη δυναμικότητα. Καθώς τα αποτελέσματα παρέχονται άμεσα, οι κύκλοι ενημέρωσης είναι μικρότεροι ή απλά δε χρειάζονται. Τα δεδομένα των μετρήσεων και τα ευρήματα αναλύσεων εμφανίζονται online στο δίκτυο παραγωγής και διατίθενται στο εργοστάσιο που είναι υπεύθυνο για τη μαζική παραγωγή βοηθώντας το στην προετοιμασία.

 

Η πλήρως αυτοματοποιημένη οπτική κυψέλη μέτρησης αποκτά αυξανόμενη σημασία στο BMW Group. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται με επιτυχία στην παραγωγή εργαλείων στο Μόναχο από το 2015 για ολοκληρωμένη μέτρηση μεμονωμένων μεταλλικών εξαρτημάτων καθώς και έλεγχο εργαλείων.

Το BMW Group εξετάζει συνεχώς τη χρήση αυτοματοποιημένης οπτικής μέτρησης στα εργοστάσια παραγωγής των αυτοκινήτων του.

 

 - Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση