Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ο Alessandro Zanardi κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Time Trial στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο*.

Τέλειο ξεκίνημα για τον Alessandro Zanardi (IT) στα αγωνίσματα παραποδηλασίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες* του Ρίο: Στο χθεσινό time trial (αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης), ο 49-χρονος Ιταλός αγωνίστηκε για το χρυσό στην κατηγορία H5 με το χειρήλατο ποδήλατό του. Για τον Zanardi είναι το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ήδη κατακτήσει δύο χρυσά και ένα ασημένιο στους αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Sports
·
Automotive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~154,6 KB)
  
Photos(16x, ~23,52 MB)

Ρίο ντε Τζανέιρο. Τέλειο ξεκίνημα για τον Alessandro Zanardi (IT) στα αγωνίσματα παραποδηλασίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες* του Ρίο: Στο χθεσινό time trial (αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης), ο 49-χρονος Ιταλός αγωνίστηκε για το χρυσό στην κατηγορία H5 με το χειρήλατο ποδήλατό του. Για τον Zanardi είναι το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ήδη κατακτήσει δύο χρυσά και ένα ασημένιο στους αγώνες του Λονδίνου το 2012.

 

Στο time trial οι αθλητές έτρεξαν δύο γύρους σε μία πίστα δέκα χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτογραμμής του Pontal κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Zanardi έκανε την απόσταση των 20 km σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο 28:36.81 λεπτών και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο πρώτο από τα τρία αγωνίσματα όπου συμμετέχει στο Ρίο. Είχε διαφορά 2,7 δευτερολέπτων από τον ασημένιο ολυμπιονίκη Stuart Tripp (AU). Το χάλκινο μετάλλιο δόθηκε στον Oscar Sanchez (US).

 

«Είναι μία μεγάλη ιστορία που βασικά ξεκίνησε την επόμενη ημέρα των αγώνων του Λονδίνου, όταν αποφάσισα να αφοσιωθώ σε ένα νέο στόχο στη ζωή μου και αυτός ήταν το Ρίο», δήλωσε ο Zanardi. «Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι το στάδιο και οι εγκαταστάσεις του Ρίο έχουν κατασκευαστεί εκεί που παλιά ήταν το σιρκουί Indycar. Ήμουν πάντα γρήγορος στο συγκεκριμένο αλλά δεν είχα κερδίσει ποτέ σε αγώνα. Επομένως, βαθιά μέσα μου, πίστευα ότι τώρα μου δινόταν μία ακόμα ευκαιρία να επανορθώσω και τελικά να πετύχω κάτι. Μετά από τα συναρπαστικά χρόνια της προετοιμασίας και τον ερχομό μου εδώ, σε μία πίστα που δεν είναι ακριβώς στα μέτρα μου, είναι καταπληκτικό που γεύομαι και πάλι τη χαρά  ενός χρυσού μεταλλίου».

 

«Γνώριζα ότι η πίστα στο Pontal, από τεχνικής απόψεως, δεν μου ταίριαζε για πολλούς λόγους. Γι’ αυτό, ο εκπαιδευτής μου κι εγώ κάναμε ένα λεπτομερές σχέδιο στο πώς θα διαχειριστώ την πίστα και θα προσαρμόσω το ρυθμό μου - και το ακολούθησα κατά γράμμα», συνέχισε ο Zanardi. «Παραδέχομαι ότι ήταν πολύ δύσκολο όταν συνειδητοποίησα μετά τον πρώτο γύρο ότι ήμουν τρίτος και σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Stuart Tripp, ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν πρώτος. Παρόλα αυτά συνέχισα  να κάνω πεντάλ, ακολουθώντας το σχέδιό μου, εφαρμόζοντας τις οδηγίες. Και πραγματικά, πέτυχα ένα θαύμα στο δεύτερο γύρο: όχι μόνο δεν επιβράδυνα αλλά κατάφερα να αυξήσω τη μέση ισχύ μου και μάλιστα να επιταχύνω στο τέλος. Το να κερδίζεις ένα χρυσό μετάλλιο με διαφορά μόλις 2,7 δευτερολέπτων είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Νιώθω ευγνώμων για όλους όσους με βοήθησαν να βρεθώ εδώ και να πετύχω αυτό τον άθλο σήμερα».

 

Η συνέχεια για τον Zanardi θα γραφτεί στο σημερινό αγώνα δρόμου - Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Όπως προβλέπει: «Αυτός ο αγώνας θα θυμίζει ρουλέτα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα θα κριθούν σε ένα σπριντ λίγο πριν τον τερματισμό. Έχουμε μία πολύ στενή φουρκέτα, στην ουσία είναι μία αναστροφή, μόλις 200 μέτρα από το τέλος. Αν καταφέρω να βγω από αυτή την τελευταία στροφή σε καλή θέση, ξέρω ότι έχω ένα πολύ καλό σπριντ. Έχω λοιπόν μία μεγάλη πιθανότητα Αλλά το ίδιο σκέφτονται όλοι. Γι’ αυτό όλοι θα προσπαθήσουν να μπουν στη συγκεκριμένη στροφή πριν από τους υπόλοιπους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα και πιθανότητα ατυχήματος. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας. Θα τα δώσω όλα και το σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί χωρίς απώλειες».

 

Το τρίτο και τελευταίο αγώνισμα θα είναι η ομαδική σκυταλοδρομία με την Ιταλική εθνική ομάδα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

 

*Σημείωση:

Η BMW δεν είναι χορηγός ή εταίρος των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, 2016.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση