Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ένα ασημένιο μετάλλιο, μία ξεχωριστή μέρα: ο Alessandro Zanardi κερδίζει ένα δεύτερο μετάλλιο στο Ρίο στα ‘δεύτερα γενέθλιά’ του.

Δεύτερο αγώνισμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο* και ένα δεύτερο μετάλλιο για τον Alessandro Zanardi (IT): μετά την κατάκτηση του χρυσού στο time trial (ατομική χρονομέτρηση) της Τετάρτης, ο 49-χρονος διασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο σε ένα συναρπαστικό αγώνα δρόμου στην κατηγορία Η5 χειρήλατου ποδηλάτου, την Πέμπτη.

Sports
·
Automotive
·
More Sports
·
Alessandro Zanardi
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,09 KB)
  
Photos(30x, ~54,17 MB)

Ρίο ντε Τζανέιρο. Δεύτερο αγώνισμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο* και ένα δεύτερο μετάλλιο για τον Alessandro Zanardi (IT): μετά την κατάκτηση του χρυσού στο time trial (ατομική χρονομέτρηση) της Τετάρτης, ο 49-χρονος διασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο σε ένα συναρπαστικό αγώνα δρόμου στην κατηγορία Η5 χειρήλατου ποδηλάτου, την Πέμπτη. Ήταν μία ξεχωριστή μέρα, όπως η ίδια μέρα πριν από 15 χρόνια – η 15η  Σεπτεμβρίου 2001 – που ο Zanardi έχασε και τα δύο του πόδια σε ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα CART στο Lausitzring της Γερμανίας. Συχνά αποκαλεί αυτή την ημέρα ως τα ‘δεύτερα γενέθλιά του’ καθώς επέζησε από το σοβαρό ατύχημα. Τώρα, 15 χρόνια μετά, έχει κερδίσει συνολικά πέντε μετάλλια σε Παραολυμπιακούς αγώνες* (τρία χρυσά και δύο ασημένια) και οκτώ τίτλους του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην παραποδηλασία.

 

Όπως είχε προβλέψει ο Zanardi, ο αγώνας δρόμου των 60 χλμ. στο Pontal κοντά στο Ρίο αποδείχτηκε θρίλερ που κρίθηκε σε ένα σπριντ 200 μέτρων πριν τον τερματισμό. Οι πρώτοι αθλητές παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι που μπήκαν στη τελική ευθεία μετά από μία στενή φουρκέτα. Ο Zanardi βγήκε από την τελευταία στροφή στη δεύτερη θέση, και το σπριντ που ακολούθησε ήταν μία συναρπαστική μονομαχία με τον αντίπαλο και στενό του φίλο Ernst van Dyk (ZA). Στο τέλος, διέσχισε τη γραμμή τερματισμού μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου μετά τον Νοτιοαφρικανό, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο. Η πρώτη αντίδραση του Zanardi μετά τον αγώνα ήταν να συγχαρεί τον van Dyk αγκαλιάζοντας την πλάτη του φίλου του μερικά μόλις μέτρα μετά τη γραμμή τερματισμού. Το χάλκινο μετάλλιο δόθηκε στον Jetze Plat (NL), ο οποίος διέσχισε τη γραμμή ακριβώς πίσω από τους van Dyk και Zanardi. Και οι τρεις κατατάχθηκαν με αγωνιστικό χρόνο 1:37.49.

 

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τον Ernst van Dyk που κέρδισε ένα σημαντικό χρυσό μετάλλιο. Έδειξε όλα τα προσόντα του σαν σπρίντερ, και σήμερα ήταν προφανώς ισχυρότερος από μένα. Παρ’ όλα αυτά, το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισα έχει τρομερή σημασία για μένα», δήλωσε ο Zanardi. «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Και θα σας εξηγήσω γιατί: Μερικές φορές δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου και χθες, όταν συνειδητοποίησα ότι είχα κερδίσει το χρυσό, ένοιωθα πολύ περήφανος αλλά ψυχολογικά είχα καταρρεύσει. Όλη η πίεση που είχε συσσωρευτεί μέσα μου, αλλά που προσπαθούσα συνεχώς να αγνοήσω, με συνέθλιψε. Σήμερα το πρωί λοιπόν δεν είχα την αγωνιστική διάθεση που σε κάνει να πετάς και να ξεχνάς ότι σου λείπει ύπνος και σε βοηθά να μην νιώθεις τους μυϊκούς πόνους. Έτσι η μέρα δεν ξεκίνησε όπως ήλπιζα. Ένοιωθα άδειος στην αρχή και ήταν ένας κουραστικός αγώνας για μένα. Αλλά παρόλα αυτά, τα πήγα θαυμάσια – και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Ένα ασημένιο μετάλλιο υπό τέτοιες συνθήκες είναι φανταστικό επίτευγμα. Είμαι λοιπόν ευτυχισμένος».

 

Το τρίτο για τελευταίο αγώνισμα για τον Zanardi στο Ρίο θα είναι η ομαδική σκυταλοδρομία με την Ιταλική εθνική ομάδα την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου. Αποστολή του: η κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου.

 

«Νιώθω ότι ξαναβρήκα την αγωνιστική μου διάθεση», τόνισε ο Zanardi. «Και τώρα δεν έχω μόνο το κίνητρο να το κάνω για μένα. Τώρα θα αγωνιστώ για την ομάδα και για τη χώρα μου. Και σας υπόσχομαι: θα  δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, και πιστεύω ότι έχω μεγάλες πιθανότητες να τερματίσω με ένα μεγάλο χαμόγελο».

 

*Σημείωση:

Η BMW δεν είναι χορηγός ή εταίρος των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, 2016.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση