Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

‘Χρυσό’ και πάλι για τον Alessandro Zanardi: Η Ιταλική εθνική ομάδα στο άθλημα του χειρήλατου ποδηλάτου κέρδισε στην ομαδική σκυταλοδρομία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο*.

Ο Alessandro Zanardi (IT) πρόσθεσε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή επιτυχιών του στο άθλημα της παραποδηλασίας. Την Παρασκευή κέρδισε στο αγώνισμα της ομαδικής σκυταλοδρομίας με χειρήλατο ποδήλατο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο* με την Ιταλική εθνική ομάδα.

Alessandro Zanardi
·
More Sports
·
Sports
·
Automotive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~149,11 KB)
  
Photos(9x, ~13,25 MB)

Ρίο ντε Τζανέιρο . Ο Alessandro Zanardi (IT) πρόσθεσε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή επιτυχιών του στο άθλημα της παραποδηλασίας. Την Παρασκευή κέρδισε στο αγώνισμα της ομαδικής σκυταλοδρομίας με χειρήλατο ποδήλατο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο* με την Ιταλική εθνική ομάδα. Ο Zanardi και οι συμπατριώτες του Vittorio Podesta και Luca Mazzone πήραν ‘κεφάλι’ από νωρίς και μετά από 32 λεπτά και 34 δεύτερα, ο Zanardi διέσχισε τη γραμμή τερματισμού, ήδη γιορτάζοντας στα τελευταία μέτρα. Είχε ήδη καθαρό προβάδισμα 47 δευτ. έναντι της Αμερικανικής ομάδας που πήρε το ασημένιο μετάλλιο παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο εμπόδιο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα απροσδόκητο εμπόδιο – ένα σκύλο. Το χάλκινο μετάλλιο δόθηκε στο Βέλγιο.

 

Για τον Zanardi, η ομαδική σκυταλοδρομία σηματοδότησε ένα λαμπρό φινάλε των επιτυχημένων προσπαθειών στο Ρίο. Δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο μέσα σε τρεις ημέρες προστέθηκαν στη συλλογή του. Την Τετάρτη, ο 49-χρονος κέρδισε το time trial στην κατηγορία Η5 χειρήλατου ποδηλάτου, την Πέμπτη τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα δρόμου στην κατηγορία του και τώρα θριάμβευσε με την εθνική ομάδα στην ομαδική σκυταλοδρομία. Συνολικά, ο Zanardi έχει κατακτήσει έξι μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες*: τέσσερα χρυσά και δύο ασημένια.

 

«Η σημερινή ήταν η τελευταία μέρα του ταξιδιού μου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και το φινάλε με την ομάδα μου ήταν καταπληκτικό, επειδή το να μοιράζεσαι τη χαρά είναι ακόμα πιο όμορφο συναίσθημα», δήλωσε ο Zanardi. «Οι επιδόσεις και των τριών μας ήταν εντυπωσιακές, κυριολεκτικά ήμασταν οι κυρίαρχοι της ομαδικής σκυταλοδρομίας, καταφέρνοντας να κερδίσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες με μεγάλη διαφορά. Ο αγώνας ξεκίνησε καλά με τον Vittorio να φορτσάρει πετυχαίνοντας αμέσως μία διαφορά και στη συνέχεια ο Luca να επεκτείνει αυτό το πλεονέκτημα. Μετά ήρθε η σειρά μου, και ήθελα τόσο πολύ να τα καταφέρω αυτή την τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας. Τα πήγα εξαιρετικά και αύξησα ακόμα περισσότερο τη διαφορά σε πάνω από 40 δεύτερα. Ωστόσο στον τελευταίο μου γύρο αντιμετώπισα τον μεγαλύτερο κίνδυνο της ημέρας μας: ήταν ένας μεγάλος σκύλος που διέσχιζε το δρόμο σε μία στροφή που ήταν τελείως τυφλή. Δεν χτύπησα το σκύλο, αλλά χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ένα από τα χέρια μου για να τον διώξω από τη μέση. Ήταν αστείο αφού το γεγονός ήταν το μοναδικό που θα μπορούσε να μας στερήσει τη νίκη».

 

«Η κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου είναι σημαντικό γεγονός και σκοπεύουμε να το γιορτάσουμε απόψε», πρόσθεσε ο Zanardi. «Είμαστε πολύ περήφανοι με τη νίκη μας και είμαι περήφανος που επιστρέφω με δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο. Αυτό σημαίνει ότι ισοφάρισα το αποτέλεσμα που είχα φέρει πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο. Το ότι πέτυχα αυτό το σκορ παρά την ηλικία μου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήμουν λίγο τυχερός που κέρδισα το time trial με διαφορά μόλις δυο δευτερολέπτων. Δεν μπορείς να πεις ότι ήμουν πολύ καλύτερος – αλλά ήμουν κάπως πιο τυχερός και στην ηλικία μου αυτό αποτελεί επίτευγμα. Κάνοντας μία ανασκόπηση στον αγώνα δρόμου: σε άλλη περίπτωση θα είχα κερδίσει αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι ίσως δεν ήμουν ακριβώς ο Zanardi που ήμουν τις άλλες ημέρες. Αλλά κατάφερα να τερματίσω δεύτερος έχοντας ως αντιπάλους φανταστικούς αθλητές, πολύ αποφασισμένους και πολύ νεότερους από εμένα. Στην ομαδική σκυταλοδρομία καταφέραμε να κυριαρχήσουμε σαν ομάδα συντονίζοντας άριστα τις επιδόσεις μας. Η κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσουμε αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια στη Βραζιλία και για τους τρεις μας. Επιστρέφω στην πατρίδα πολύ ευτυχισμένος και νιώθω πραγματικά ευγνώμων προς όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτό το ταξίδι». Ο Zanardi είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της παραποδηλασίας σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τα έξι μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες έχει κερδίσει επίσης οκτώ τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

 

*Σημείωση:

Η BMW δεν είναι χορηγός ή εταίρος των Παραολυμπιακών Αγώνων του ντε Τζανέιρο, 2016.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση