Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing ενισχύει την παραγωγική του δυναμικότητα για τη νέα BMW Σειρά 5.

Ο Oliver Zipse, Μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνος για την Παραγωγή δήλωσε: «Το Dingolfing παραμένει το πρότυπο κέντρο για τις ανώτερες σειρές μοντέλων BMW». Επένδυση αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ.

Τεχνολογία
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
·
Σειρά 5
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,91 KB)
  
Photos(1x, ~4,68 MB)

Dingolfing. Η έβδομη γενιά της BMW Σειράς 5 θα κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing στην Κάτω Βαυαρία. Η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 5 Sedan θα κλιμακωθεί πριν από το τέλος της χρονιάς, εν όψει του λανσαρίσματος στις αρχές του 2017. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το νέο μοντέλο, έγινε εκτενής αναβάθμιση όλων των τεχνολογιών του εργοστασίου του Dingolfing τους τελευταίους μήνες. Έχουν επενδυθεί αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ άλλων στο νέο φανοποιείο αλλά και στην αναθεώρηση της διαδικασίας εγκατάστασης της μονάδας κίνησης στο χώρο συναρμολόγησης του οχήματος.

 

«Το Dingolfing θα παραμείνει το πρότυπο κέντρο μας για την παραγωγή των ανώτερων μοντέλων BMW», σύμφωνα με τον Oliver Zipse, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνο παραγωγής. Επιπλέον της παραγωγής όλων των μοντέλων BMW Σειράς 7 και Σειράς 6, θα συνεχίσουν να παράγονται όλες οι εκδόσεις της νέας Σειράς 5 ενώ η Μονάδα θα αποτελέσει πρότυπο εργοστάσιο για το διεθνές δίκτυο παραγωγής της BMW Σειράς 5. Για πρώτη φορά, η Αυστριακή Magna Steyr AG & Co KG θα κατασκευάζει επίσης οχήματα BMW Σειράς 5 Sedan στο εργοστάσιό της στο Graz.

 

«Το υψηλό επίπεδο ευελιξίας μέσα στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας και η αξιόπιστη συνεργασία με τη Magna Steyr, θα μας επιτρέψουν να ανταποκρινόμαστε ταχύτερα στη μεγάλη ζήτηση που προβλέπουμε για την πιο επιτυχημένη εταιρική λιμουζίνα του κόσμου», πρόσθεσε ο Zipse.

 

Η BMW Σειρά 5 ήταν στην κορυφή της premium ανώτερης κατηγορίας για πολλά χρόνια, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 347.000 μονάδες το 2015.

 

Η ενσωμάτωση των νέων μοντέλων Σειράς 3 και 4 σημαίνει ότι οι όγκοι παραγωγής στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing έχουν αυξηθεί σημαντικά. Έτσι κατασκευάζονται τώρα περίπου 350.000 οχήματα το χρόνο. «Η απόφαση για την παραγωγή εκδόσεων των Σειρών 3 και 4 σε αυτό το μέρος, αποδεικνύει ότι είμαστε ανταγωνιστικοί ενώ μας κάνει λιγότερο εξαρτώμενους από τον κύκλο ζωής των μεγάλων μοντέλων μας», εξηγεί ο Διευθυντής Εργοστασίου του Dingolfing, Josef Kerscher. Ωστόσο, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης, το εργοστάσιο δεν μπορεί πλέον να καλύψει μόνο του τους προβλεπόμενους όγκους. Παρόλα αυτά, ο μεγάλος όγκος των μοντέλων της BMW Σειράς 5 θα συνεχίζει να κατασκευάζεται στο Dingolfing.

 

«Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με μία εταιρία με τον επαγγελματισμό της Magna Steyr για την παραγωγή του επιτυχημένου μοντέλου μας. Και αυτοί σίγουρα θα ωφεληθούν από την πολυετή μας εμπειρία στην παραγωγή της BMW Σειράς 5: Το προσωπικό μας εδώ στο Dingolfing θα συνεργαστεί πολύ στενά με το εργοστάσιο του Graz», πρόσθεσε ο Kerscher.

 

Η BMW Σειρά 5 Sedan είναι το δεύτερο μοντέλο της BMW που θα κατασκευάζεται από την Αυστριακή εταιρεία. Πρώτη ήταν η BMW X3, την οποία κατασκεύαζε η Magna Steyr στο διάστημα 2003 - 2010. Η Magna Steyr αυτή τη στιγμή κατασκευάζει επίσης το MINI Countryman και το MINI Paceman για λογαριασμό του BMW Group.

 

Η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 5 Sedan θα ξεκινήσει στο τέλος της χρονιάς στο βασικό εργοστάσιο του Dingolfing και στη Magna Steyr στο Graz στις αρχές του 2017.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση