Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Υποψηφιότητα για το German Future Prize 2016. Μία ομάδα από τη BMW και την Osram προτάθηκε για το περίοπτο βραβείο τεχνολογίας και καινοτομίας που απονέμει ο Γερμανός Πρόεδρος.

Η ομάδα συνεργασίας BMW και Osram προτάθηκε ως υποψήφια για το German Future Prize με το project ‘Τεχνολογία φώτων λέιζερ για το αυτοκίνητο – με ασφάλεια και προνοητικότητα στο μέλλον’. Το βραβείο τιμά τις εξαιρετικές καινοτομίες στους τομείς της τεχνολογίας, της μηχανολογίας και της φυσικής ιστορίας.

Τεχνολογία
·
Light and Sight
·
Εταιρικά
·
Εταιρικά βραβεία
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~81,91 KB)
  
Photos(3x, ~33,15 MB)

Μόναχο . Η ομάδα συνεργασίας BMW και Osram προτάθηκε ως υποψήφια για το German Future Prize με το  project ‘Τεχνολογία φώτων λέιζερ για το αυτοκίνητο – με ασφάλεια και προνοητικότητα στο μέλλον’. Το βραβείο τιμά τις εξαιρετικές καινοτομίες στους τομείς της τεχνολογίας, της μηχανολογίας και της φυσικής ιστορίας. Σε συνεργασία, οι δύο εταιρίες εξέλιξαν μία πηγή φωτός και μία τεχνολογία λέιζερ μεγάλης σκάλας φώτων για το αυτοκίνητο, που ήδη χρησιμοποιείται στο BMW i8 (από το 2014) και τη BMW Σειρά 7 (από το 2015). «Εκτός από την αυστηρή διαχείριση του Project, η προθυμία για την υλοποίηση και η συνεχής ενίσχυση της σχέσης πελάτη-προμηθευτή για τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας και ευέλικτης συνεργασίας έπαιξε σημαντικό ρόλο», εξηγεί ο Christian Amann, υπεύθυνος Συστημάτων Φώτων της BMW. Ο Carsten Setzer, επικεφαλής τμήματος Φώτων Αυτοκινήτων στην Osram και εκπρόσωπος της ομάδας του project, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προταθήκαμε ως υποψήφιοι για μία τέτοια διάκριση που βραβεύει τους καλύτερους. Και οι δύο ομάδες μας από νωρίς αναγνώρισαν τις προοπτικές καινοτομίας και καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το κοινό όραμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

 

Πιο ζωηρό φως αυξάνει την οδική ασφάλεια.

Σε συνδυασμό με άλλες λειτουργίες υποστήριξης οδηγού και μία εμβέλεια φωτισμού 600 m, η τεχνολογία φώτων λέιζερ βελτιώνει σημαντικά το πεδίο ορατότητας οδηγού τη νύχτα, αυξάνοντας την οδική ασφάλεια. Ταυτόχρονα, η BMW και η Osram έχουν εξελίξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας που αποτρέπει την εκπομπή μπλε φωτός λέιζερ σε περίπτωση βλάβης, ατυχήματος ή κακού χειρισμού. Αυτό είναι κάτι που εγγυώνται αρκετοί μηχανισμοί ασφάλειας.

 

Πολλά υποσχόμενες προοπτικές .

Η βιωσιμότητα και επιτυχία της τεχνολογίας λέιζερ σε συνθήκες κυκλοφορίας απαιτεί ένα υψηλό βαθμό αξιοποίησης. Επομένως, οι τρέχουσες εξελίξεις των BMW και Osram στον τομέα τεχνολογίας φωτισμού για αυτοκίνητα στοχεύουν στη μείωση του κόστους και στην απλοποίηση της δομής. Παράλληλα και οι δύο εταιρίες προσπαθούν να πετύχουν τη χρυσή τομή μεταξύ ασφάλειας, άνεσης, ενεργειακής απόδοσης και σχεδίασης. Για το σκοπό αυτό, η Osram έχει ήδη εξελίξει περαιτέρω γενιές της τεχνολογίας λέιζερ που σύντομα θα εγκατασταθούν και σε άλλα μοντέλα οχημάτων. Η BMW σχεδιάζει να ανανεώσει αρκετές σειρές οχημάτων προσεχώς με φώτα λέιζερ.

  

Τεχνογνωσία και εμπιστοσύνη, η βάση για κορυφαίες καινοτομίες.

Η BMW είναι κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία premium αυτοκινήτων, η Osram κορυφαίος προμηθευτής συστημάτων φώτων αυτοκινήτων. Και οι δύο εταιρίες συνειδητοποίησαν ότι η συνεργασία στην εξέλιξη της τεχνολογίας φώτων αυτοκινήτων και ο συνδυασμός των τεχνογνωσιών τους οδηγούν σε εξαιρετικά αποτελέσματα ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.  

 

Διαγωνισμός μεταξύ εξαιρετικών τεχνολογιών .

Κάθε χρόνο, το German Future Prize τιμά τις εξαιρετικές καινοτομίες σε έναν εθνικό διαγωνισμό αξιολόγησης – για 20ή φορά το 2016. Στόχος του βραβείου είναι να προσελκύσει την προσοχή του κοινού στις δυνατότητες καινοτομίας που υπάρχουν στη Γερμανία και να αναδείξει τη σχέση μεταξύ τεχνικής καινοτομίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

 

Στις 30 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Joachim Gauck θα βραβεύσει μία από τις υποψήφιες ομάδες με το German Future Prize 2016.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση