Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW i και η Garage Italia Customs παρουσίασαν τα BMW i3 και BMW i8 Garage Italia CrossFade στο Παρίσι.

Πρωτότυπα αυτοκίνητα με εκφραστικά χρώματα βασισμένα στην τεχνική του πουαντιγισμού γιόρτασαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Mondial de l’Automobile 2016.

I01
·
I12
·
Brands
·
BMW i
·
BMW i3
·
BMW i Automobile
·
BMW i8
·
BMW
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
Παρουσιάσεις, εκθέσεις αυτοκινήτων
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~98,44 KB)
  
Photos(21x, ~76,12 MB)
  
Videos(2x, ~1,44 GB)

Μόναχο. Μέσα από τη δημιουργική συνεργασία μεταξύ της BMW Group Design και της Garage Italia Customs γεννήθηκε η καινοτόμος φιλοσοφία χρωμάτων και υλικών δύο πρωτοτύπων οχημάτων βασισμένων σε μοντέλα BMW i. Οι εκδόσεις BMW i3 Garage Italia CrossFade και BMW i8 Garage Italia CrossFade παρουσιάστηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου στο Mondial de l’Automobile 2016 στο Παρίσι. Η πρεμιέρα τους στη Γαλλική πρωτεύουσα αποτελεί και μία πρόγευση ειδικών  εκδόσεων των BMW i3 και BMW i8, με εξωτερική σχεδιαστική φιλοσοφία εμπνευσμένη από αυτή των πρωτοτύπων, που θα διατίθενται από τις αρχές του 2017.

 

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο πρωτοτύπων είναι οι εξωτερικές επιφάνειες που αποτυπώνουν συναρπαστικά τον επαναστατικό και προηγμένο χαρακτήρα των BMW i3 και BMW i8. Οι σχεδιαστές εφάρμοσαν μία τεχνική ανάμιξης χρωμάτων βασισμένη σε τεχνοτροπία ζωγραφικής ευρέως διαδεδομένη περί τα τέλη του 19ου - αρχές του 20ού αιώνα πετυχαίνοντας μία ιδιαίτερα εκφραστική εμφάνιση. «Ο Lapo Elkann είναι πρωτοπόρος στο πάντρεμα του μοντέρνου στοιχείου, του αυτοκινήτου και του ντιζάιν. Σαν σχεδιαστής, βρίσκω αυτή την τεχνοτροπία άκρως συναρπαστική», εξηγεί ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του τμήματος BMW Group Design. «Με τη BMW i, καταφέραμε να ξεπεράσουμε περιορισμούς του παρελθόντος στη σχεδίαση του αυτοκινήτου μέσα από τη χρήση εντελώς νέων υλικών. Γι’ αυτό, η προηγμένη εκφραστικότητα των εκδόσεων Garage Italia CrossFade εναρμονίζεται άριστα με το πνεύμα των BMW i3 και BMW i8».

 

Τον Ιούνιο του 2016, η Garage Italia Customs είχε παρουσιάσει την έκδοση BMW i8 Futurism Edition με εξωτερικές επιφάνειες εμπνευσμένες από τη ζωγραφική. Η σχεδίαση της έκδοσης BMW i8 Futurism Edition, που σηματοδοτούσε την 50ή επέτειο της BMW Italia βασίζεται στον πίνακα “Lampada ad Arco” του φουτουριστικού καλλιτέχνη Giacomo Balla. «Η τεχνολογική εξέλιξη και η συνεχής αναζήτηση καινοτομίας είναι βασικές αξίες τόσο για την Garage Italia Customs όσο και τη BMW», προσθέτει ο Lapo Elkann, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Garage Italia Customs. «Τα αυτοκίνητα BMW i προσφέρονται για ένα διερευνητικό, εικαστικό ταξίδι στο μέλλον της μετακίνησης από τους σχεδιαστές μας. Το project CrossFade ήταν μία θαυμάσια ευκαιρία για να δημιουργήσουν κάτι πέραν της παραδοσιακής ιδέας ζωγραφικής ενός οχήματος,  μέσα από εκπληκτικά εφέ με μοναδικό γεωμετρικό σχήμα».

 

Η σχεδίαση των πρωτοτύπων του Παρισιού είναι εμπνευσμένη από την οπτική ανάμιξη χρωμάτων, μία τεχνοτροπία που προσδιορίζει το καλλιτεχνικό ρεύμα του Πουαντιγισμού (τέλη 19ου αιώνα). Η λέξη πουαντιγισμός προέρχεται από τη γαλλική ‘point’ που σημαίνει τελεία.  Σύμφωνα με αυτή τη τεχνική ζωγραφικής, τα βασικά χρώματα τοποθετούνται ομοιόμορφα, κουκίδα – κουκίδα, απευθείας επάνω στην επιφάνεια. Αποτέλεσμα, οι λεπτομέρειες των χρωμάτων συγχωνεύονται ως σύνολο με τη βοήθεια του εγκεφάλου και όχι της όρασης, ενώ επιτυγχάνεται μία πολύ έντονη λάμψη. Η επιλεκτική ποικιλία διαστάσεων και διακένων επιτρέπει τόσο τον έλεγχο της ακρίβειας όσο και της αρμονίας των χρωματικών συστατικών.

 

Στην εξωτερική επιφάνεια του BMW i 8 Garage Italia CrossFade, οι χρωματικές αλλαγές μεταξύ Protonic Blue metallic και Protonic Dark Silver metallic αναδεικνύουν τις γραμμές και τις καμπύλες του οχήματος. Επιπλέον, ο χρωματικός καμβάς απαρτίζεται από τριγωνικά στοιχεία, ένα στυλ που προάγει τόσο τη συνολική εντύπωση όσο και το δυναμισμό του plug-in hybrid σπορ αυτοκινήτου, που ήδη αποτυπώνεται στην σχεδίασή του. Στην επιτυχή υλοποίηση συνετέλεσε μία περίπλοκη διαδικασία βαφής στην οποία το αυτοκίνητο που ήταν βαμμένο σε Protonic Blue metallic αρχικά καλύφθηκε με αυτοκόλλητο φιλμ. Έτσι δημιουργήθηκε το επιθυμητό γεωμετρικό σχήμα με απόλυτη ακρίβεια, κατά την εφαρμογή του δεύτερου στρώματος βαφής Protonic Dark Silver metallic. Το εσωτερικό της καμπίνας αντανακλά την εξωτερική χρωματική τεχνοτροπία του BMW i 8 Garage Italia CrossFade με την ομαλή μετάβαση από το σκούρο ασημί του εμπρός τμήματος στο αμιγώς μπλε του πίσω να αποτυπώνεται σε δέρμα Alcantara που τώρα καλύπτει το κεντρικό τούνελ, τα πλαϊνά πάνελ και την επένδυση οροφής. Η χρωματική δομή των επιφανειών και τα καθίσματα σε δέρμα Foglizzo, όπως το Protonic Blue και η περφορέ επένδυση Alcantara τονίζονται από τη χρήση αντίθετων χρωμάτων.

 

Στην περίπτωση του BMW i3 Garage Italia CrossFade, η χρωματική μετάβαση στο εμπρός τμήμα και τα πλαϊνά πάνελ εξελίσσεται κάθετα. Η ποσότητα του μπλε μειώνεται προχωρώντας προς τα πάνω μέχρι να συγχωνευτεί με τη μαύρη οροφή και το καπό. Η ομαλή μετάβαση δημιουργείται από ένα διαφανές αυτοκόλλητο με αποτυπωμένες στρογγυλές χρωματικές πινελιές που συμβολίζουν τη οδηγική απόλαυση την οποία προσφέρει το ηλεκτρικό πεντάθυρο αυτοκίνητο και σταδιακά γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αντίστοιχα, η χρωματική φιλοσοφία της καμπίνας αναδεικνύεται με υψηλής ποιότητας υφάσματα και επενδύσεις από Alcantara που τονίζουν τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Βασικό χρώμα σε κάθε περίπτωση είναι το Protonic Blue, το οποίο τώρα διατίθεται επίσης προαιρετικά για το BMW i3 και αποκλειστικά σε συνδυασμό με τη μπαταρία υψηλής τάσης 94Ah.

 

Σχετικά με τη BMW i

Η μάρκα BMW i θεωρείται το ‘εκκολαπτήριο ιδεών’ του BMW Group για δικτυωμένες υπηρεσίες μετακίνησης και φουτουριστικές φιλοσοφίες οχημάτων ενώ επαναπροσδιορίζει την έννοια τη premium μέσα από τη βιωσιμότητα. Η μάρκα BMW i εκπροσωπείται σε 50 χώρες με το BMW i3 (ηλεκτρικό αυτοκίνητο για μητροπολιτικές περιοχές) και το BMW i8 (plug-in υβριδικό σπορ αυτοκίνητο). Η BMW i περιλαμβάνει επίσης τα BMW iPerformance (όλα τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα BMW), DriveNow (CarSharing), ReachNow (CarSharing 2.0), ChargeNow (εύκολη πρόσβαση στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο σημείων φόρτισης), ParkNow (εύκολος εντοπισμός, κράτηση και πληρωμή χώρων στάθμευσης), την εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων BMW i Ventures (επένδυση σε νεοφυείς επιχειρήσεις [start-ups] με έμφαση στην αστική μετακίνηση) και το BMW i Urban Mobility Competence Centre (consulting για πόλεις).

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση