Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW Motorrad λανσάρει το Airbag Jacket Street Air Dry by Alpinestars. Σύστημα Αερόσακου Μοτοσικλέτας για την ασφάλεια των αναβατών.

Η BMW Motorrad λανσάρει το BMW Motorrad Street Air by Alpinestars, ένα προηγμένο σύστημα αερόσακου που παρέχει στους αναβάτες ολοκληρωμένη προστασία του πάνω μέρους του σώματος σε συνθήκες οδήγησης εντός και εκτός δρόμου.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Εξοπλισμός αναβάτη
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~240,58 KB)
  
Photos(6x, ~16,1 MB)

Μόναχο /Asolo. Η BMW Motorrad λανσάρει το BMW Motorrad Street Air by Alpinestars, ένα προηγμένο σύστημα αερόσακου που παρέχει στους αναβάτες ολοκληρωμένη προστασία του πάνω μέρους του σώματος σε συνθήκες οδήγησης εντός και εκτός δρόμου.

 

Τεχνολογικά βασίζεται στο ήδη υπάρχον σύστημα αερόσακου δρόμου Alpinestars Tech-Air® – το οποίο δεν χρειάζεται αισθητήρες πάνω στη μοτοσικλέτα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο που ανιχνεύει τον επικείμενο κίνδυνο με μέγιστη ακρίβεια και φουσκώνει  τον αερόσακο, προστατεύοντας αποτελεσματικά το πάνω μέρος του σώματος του αναβάτη σε περίπτωση σύγκρουσης, πριν την πρώτη πρόσκρουση.

Το υφασμάτινο μπουφάν BMW Motorrad Street Air Dry by Alpinestars είναι σχεδιασμένο για να συνδέεται με το γιλέκο του συστήματος του αερόσακου της Alpinestars και αποτελεί απαραίτητο εξάρτημα για την πλήρη λειτουργικότητα του συστήματος.

 

Παρέχει άμεση προστασία του πάνω μέρους του σώματος καλύπτοντας την πλάτη, τα νεφρά, το θώρακα και τους ώμους – τις περιοχές που είναι πιο εκτεθειμένες σε μία σύγκρουση. Επίσης είναι τελείως ανεξάρτητο για το λόγο ότι - με τους αισθητήρες πολύ κοντά στο σώμα του αναβάτη ή του συνεπιβάτη - ο αερόσακος ενεργοποιείται χωρίς να χρειάζεται ασύρματο σήμα από τη μοτοσικλέτα.

 

Αυτό το μπουφάν είναι το πρώτο προϊόν ασφαλείας που λανσάρεται στο πλαίσιο μιας αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ της BMW Motorrad και της Alpinestars και διατίθεται για άνδρες και γυναίκες σε διαφορετικές αποχρώσεις από τον Οκτώβριο του 2016.

 

Κύρια χαρακτηριστικά του BMW Motorrad Street Air by Alpinestars:

 

  • Πλήρης ενεργοποίηση αερόσακου σε 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου για προστασία σε συγκρούσεις και περιπτώσεις απώλειας ελέγχου είτε εν κινήσει ή εν στάση – όπως σε μία σύγκρουση εκ των όπισθεν με τη μοτοσυκλέτα σταματημένη στο φανάρι.

 

  • Για να λειτουργήσει το σύστημα δεν χρειάζεται τοποθέτηση αισθητήρων στη μοτοσικλέτα ούτε σύνδεση μιας συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας στο σύστημα του αερόσακου.

 

  • Άμεσα έτοιμο για χρήση, δεν χρειάζεται χρόνος για την ηλεκτρονική σύζευξη μεταξύ αναβάτη και/ή συνεπιβάτη και μοτοσικλέτας. Ο αναβάτης μπορεί εύκολα να αλλάζει μοτοσικλέτες χωρίς να χρειάζεται σετάρισμα ή επανεκκίνηση του συστήματος.

 

  • Λόγω της θέσης των αισθητήρων κοντά στο σώμα, το σύστημα του αερόσακου μπορεί να χρησιμοποιείται στο δρόμο ή σε διαδρομές εκτός δρόμου.

 

  • Δεν χρειάζεται απενεργοποίηση του συστήματος εάν η μοτοσικλέτα φύγει από την άσφαλτο και ακολουθήσει κάποιο μονοπάτι off-road ούτε στάση για αλλαγή σεταρίσματος. Επομένως, η εναλλαγή τύπων οδοστρώματος/εδαφών στο ταξίδι δεν δημιουργεί πρόβλημα.

 

  • Το σύστημα προστατεύεται από μία ανθεκτική και αδιάβροχη θήκη η οποία, όταν φοριέται κάτω από ένα συμβατό εξωτερικό μπουφάν, σημαίνει ότι το σύστημα του αερόσακου είναι πλήρως αδιάβροχο.

 

Η BMW Motorrad και η Alpinestars προσφέρουν στον αναβάτη την ελευθερία να οδηγεί οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, οποιαδήποτε στιγμή και το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες εντός ή και εκτός δρόμου με όλους τους τύπους μοτοσυκλετών και σκούτερ BMW. Η BMW Motorrad είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών που έχει δημιουργήσει μία πλήρη γκάμα εξοπλισμού αναβατών από τη δεκαετία του 1970 – από κράνη μέχρι στολές, μπότες και γάντια. Για όλα αυτά τα προϊόντα, έχει δοθεί υψηλή προτεραιότητα στη μέγιστη άνεση αναβάτη και συνεπιβάτη καθώς και στην ελαχιστοποίηση των πιθανών συνεπειών ατυχημάτων.

 

Η BMW Motorrad ανέκαθεν θεωρούσε την οδήγηση μοτοσικλέτας και την ασφάλεια ως αναπόσπαστα συνδεδεμένες μεταξύ τους, κάτι το οποίο ενσαρκώνει η αρχή "Safety 360°". Το "Safety 360°" αναλύει τη συνολική φιλοσοφία ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας σε τρεις επιμέρους τομείς: τεχνολογία ασφάλειας στο όχημα, ασφάλεια που προέρχεται από τον εξοπλισμό του αναβάτη και ασφάλεια μέσω εκπαίδευσης του αναβάτη. Η Alpinestars προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες μοτοσυκλετών που βελτιώνουν την προστασία των αναβατών, τις επιδόσεις και την άνεση επί 50 και πλέον χρόνια. Το σύστημα αερόσακου Tech- Air™, που αποτελεί τη βάση συνεργασίας της με τη BMW Motorrad σε θέματα ενεργητικής ασφάλειας, είναι το αποτέλεσμα εντατικής έρευνας και εξέλιξης της Alpinestars που ξεκίνησε το 2001.

 

Επί δεκαετίες, και οι δύο εταιρείες κατέχουν ηγετικό ρόλο στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια των αναβατών. Με τη νέα συμφωνία συνεργασίας μεταξύ BMW Motorrad και Alpinestars, ενισχύεται η θέση των δύο εταιρειών.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρεία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση