Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η νέα BMW K 1600 B.

Η νέα K 1600 B: συναίσθημα και πάθος με 6 κυλίνδρους και αποκλειστικό Bagger στυλ.Η παρουσίαση της “Concept 101” μοτοσικλέτας στα πλαίσια της Concorso d’Eleganza Villa d’Este την άνοιξη του 2015 άνοιξε ένα εντυπωσιακό νέο κεφάλαιο για την ιστορία των Concept Bikes της BMW Motorrad.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Σειρά K
·
K 1600 B
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~346,57 KB)
  
Photos(18x, ~56,97 MB)

Η νέα 1600  B : συναίσθημα και πάθος με 6 κυλίνδρους και αποκλειστικό Bagger στυλ.
Η παρουσίαση της “Concept 101” μοτοσικλέτας στα πλαίσια της Concorso d’Eleganza Villa d’Este την άνοιξη του 2015 άνοιξε ένα εντυπωσιακό νέο κεφάλαιο για την ιστορία των Concept Bikes της BMW Motorrad. Αυτή η πρόταση της BMW Motorrad που ενσαρκώνει την οδήγηση σε ατελείωτους αυτοκινητόδρομους, το όνειρο της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας και την ενσάρκωση του “Grand American Touring” γίνεται τώρα πραγματικότητα με την νέα K 1600 B bagger.

Μία άκρως συναισθηματική και αποκλειστική μοτοσικλέτα υψηλών επιδόσεων, η νέα K 1600 B με 6-κύλινδρο σε σειρά κινητήρα και κορυφαία απόδοση 118 kW (160 hp), όπως και η “Concept 101” που προηγήθηκε, ενσαρκώνει το Spirit of the Open Road”.. Η φιλοσοφία της αποτελεί συνώνυμο της φινέτσας, της δύναμης και της πολυτέλειας σε δύο τροχούς και μεταμορφώνει τον κάθε δρόμο, την κάθε διαδρομή, το κάθε λεπτό σε μία απαράμιλλη εμπειρία.

 

Η χαρακτηριστική αεροδυναμική γραμμή με ένα χαμηλό πίσω τμήμα και σκούρους χρωματικούς συνδυασμούς αποτελούν τα συστατικά μιας ξεκούραστης και απολαυστικής εμπειρίας.
Σχεδιαστικά, η νέα κατάμαυρη (Black Storm metallic με μαύρα εξαρτήματα του πλαισίου και του συστήματος μετάδοσης) K 1600 B έχει τη μορφή ενός bagger, ενός αποκλειστικού τύπου μοτοσικλέτας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της έκδοσης bagger είναι η σιλουέτα σε σχήμα σταγόνας, με το υψηλότερο σημείο της να βρίσκεται στο εμπρός φέρινγκ, η αεροδυναμική γραμμή και οι ‘βαθιές’ πλαϊνές βαλίτσες με ενσωματωμένα πίσω φώτα Αμερικανικού στυλ. Νέοι, χρωμιωμένοι σιγαστήρες εκτείνονται παράλληλα με το δρόμο και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της γοητείας μιας bagger μοτοσικλέτας.

 

Βασισμένη εν πολλοίς στην τεχνολογία της εξακύλινδρης BMW μοτοσικλέτας τουρισμού,  K 1600 GT,  η νέα K 1600 B έρχεται με θεαματική προς τα πίσω σχεδίαση, με ένα πλήρως ανασχεδιασμένο πίσω τμήμα. Η νέα αυτή σχεδίαση την κάνει να δείχνει χαμηλωμένη και λεπτή, ενώ χάρη στο πίσω πλαίσιο, μειώνεται αισθητά το ύψος της πίσω σέλας.

 

Πλαϊνές βαλίτσες νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας και αναδιπλούμενος πίσω λασπωτήρας για εύκολη αφαίρεση του τροχού.
Οι ανασχεδιασμένες, μεγαλύτερης χωρητικότητας πλαϊνές βαλίτσες με τα πιο λεπτά καλύμματα επιτρέπουν άνετη και αποδοτική φόρτωση των αποσκευών. Ο πίσω λασπωτήρας τώρα αναδιπλώνεται για να διευκολύνει την αφαίρεση του πίσω τροχού.

 

Υψηλή αισθητική και αποτελεσματική προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες.
Το φέρινγκ της νέας K 1600 B με την ειδικά προσαρμοσμένη ζελατίνα συμβάλλει στη δυναμική και εντυπωσιακή εμφάνιση της μοτοσικλέτας. Για αποτελεσματική προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες, τα πλαϊνά τμήματα των ανακλαστήρων αέρα είναι μακρύτερα. Επίσης υπάρχουν ανακλαστήρες αέρα που προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη. Οι δύο καθρέπτες εναρμονίζονται με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μοτοσικλέτας, διασφαλίζοντας καλή ορατότητα της πίσω κυκλοφορίας, χάρη στις μεγάλες ευρυγώνιες επιφάνειές τους.

 

Ηλεκτρονική Ανάρτηση Dynamic ESA με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης , περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό .
Με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic ESA και τα
Modes “Road” και “Cruise”, η νέα K 1600 B συνδυάζει οδηγική άνεση, ευστάθεια και δυναμικές επιδόσεις και υπόσχεται μία ασύγκριτη οδηγική εμπειρία. Στη ρύθμιση “Road” του βασικού εξοπλισμού, η προσαρμογή της απόσβεσης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ελκτικής πρόσφυσης σε όλα σχεδόν τα οδοστρώματα. Από την άλλη πλευρά, με το “Cruise” mode, η νέα K 1600 B προσφέρει πολύ μαλακή απόσβεση διασφαλίζοντας ένα υψηλό επίπεδο άνεσης στις χαμηλές ταχύτητες.

 

Νέα λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν (reverse assist) και Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro για ανέβασμα/κατέβασμα ταχύτητας χωρίς συμπλέκτη .
Η νέα K 1600 B ελίσσεται εύκολα χάρη στη λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν που ενεργοποιείται από το αριστερό πάνελ χειριστηρίων μέσω μπουτόν. Η κίνηση ξεκινά πιέζοντας το μπουτόν της μίζας. Η Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro που διατίθεται σαν προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάσει και να κατεβάσει ταχύτητα, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη.

 

Άνετα μαρσπιέ με τα πόδια να βρίσκονται ‘σχετικά μπροστά’ και προαιρετικές , αποκλειστικές σφυρήλατες ζάντες για εξατομίκευση .
Στον τομέα της εξατομίκευση της νέας K 1600 B και χάρη σε μία πλούσια γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad και προαιρετικού, εργοστασιακού εξοπλισμού, καμία επιθυμία δεν μένει ανεκπλήρωτη. Αξιοσημείωτα είναι τα άνετα μαρσπιέ για τον συνεπιβάτη, ενώ τα μαρσπιέ του αναβάτη ρυθμίζονται σε μία πολύ άνετη θέση με τα πόδια ‘σχετικά μπροστά’. Ανασχεδιασμένες, σφυρήλατες ζάντες με έντεκα διπλές ακτίνες ενισχύουν τον αποκλειστικό χαρακτήρα της νέας K 1600 B.

 

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας BMW K 1600 B συνοπτικά:

 

 • 6-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας με προδιαγραφές εκπομπών EU4, με ίδια απόδοση ισχύος 118 kW (160 hp) στις 7.750 rpm και μέγιστη ροπή 175 Nm στις 6.500 rpm
 • Σχεδίαση Bagger με εντυπωσιακή, αεροδυναμική γραμμή και χαμηλό πίσω τμήμα.
 • Χαμηλό πίσω πλαίσιο για μειωμένο ύψος, χαμηλότερη σέλα συνεπιβάτη

(-7 cm) και χαρακτηριστική εμφάνιση bagger.

 • Σταθερές, πλαϊνές βαλίτσες με νέα σχεδίαση, πίσω κεντρικό κάλυμμα και ενσωματωμένα φώτα σε Αμερικανικό στυλ.
 • Χρωμιωμένα, παράλληλοι σιγαστήρες με νεύρα στις απολήξεις.
 • Αναδιπλούμενος λασπωτήρας για εύκολη αφαίρεση τροχού.
 • Αποτελεσματική προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες με μακρύτερους εκτροπείς αέρα.
 • Κλασική, κοντή, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα τύπου bagger.
 • Ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA με αυτόματη προσαρμογή απόσβεσης και προγράμματα “Road” και “Cruise” στο βασικό εξοπλισμό.
 • Λειτουργία υποβοήθησης όπισθεν για μεγαλύτερη ευελιξία, στον προαιρετικό, εργοστασιακό εξοπλισμό.
 • Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων Pro για ανέβασμα/κατέβασμα ταχύτητας χωρίς συμπλέκτη, εργοστασιακή επιλογή.
 • Intelligent Emergency Call, εργοστασιακή επιλογή για άμεση υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος ή επείγουσας ανάγκης (μόνο σε Ευρωπαϊκές χώρες όπου διατίθεται ConnectedDrive).

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση