Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Εντυπωσιακή και πολυδιάστατη. Η σχεδίαση του νέου MINI Countryman.

Η νέα, δεύτερη γενιά του MINI Countryman αντιπροσωπεύει μία ξεχωριστή και πιο ώριμη πρόταση συγκριτικά με την προκάτοχό της. Η εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα αποτυπώνεται στο εξωτερικό του αυτοκινήτου πόλης παντός εδάφους, ενώ το εσωτερικό κατακλύζεται από δημιουργικές λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τον premium χαρακτήρα του.

R60
·
MINI
·
Brands
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
MINI Countryman
·
Lifestyle
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~251,14 KB)
  
Photos(39x, ~194,47 MB)

Μόναχο. Η νέα, δεύτερη γενιά του MINI Countryman αντιπροσωπεύει μία ξεχωριστή και πιο ώριμη πρόταση συγκριτικά με την προκάτοχό της. Η εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα αποτυπώνεται στο εξωτερικό του αυτοκινήτου πόλης παντός εδάφους, ενώ το εσωτερικό κατακλύζεται από δημιουργικές λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τον premium χαρακτήρα του (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,0 – 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 159 –49 g/km). Το νέο μοντέλο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν μέλος της οικογένειας MINI, ωστόσο έχει τη δική του προσωπικότητα. «Για εμάς, το νέο MINI Countryman είναι το περιπετειώδες μοντέλο της οικογένειας, πάντα έτοιμο για νέες εμπειρίες – σε διαδρομές πόλης ή συνθήκες εκτός δρόμου», εξηγεί ο Christopher Weil, Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης MINI.

 

Δυναμικό και σκληροτράχηλο.

Από το 2010 που λανσαρίστηκε, το MINI Countryman έχει κατακτήσει τις καρδιές των οδηγών με τη ιδιαίτερη σχεδίασή του. Η δεύτερη γενιά του Sports Activity Vehicle είναι το ίδιο compact με την επιτυχημένη προκάτοχό της και δηλώνει τις προθέσεις της μέσα από μία αυθεντική σχεδίαση. «Ήταν σαφές ότι το νέο MINI Countryman χρειαζόταν να κάνει ένα βήμα παραπάνω αισθητικά αλλά να παραμείνει MINI», δήλωσε ο Oliver Sieghart, Επικεφαλής Σχεδίασης Εσωτερικού MINI. «Σχεδιαστικά, το Countryman είναι το πιο σκληροτράχηλο και ψηλότερο μοντέλο της οικογένειας MINI». Ανάμεσα στα κοινά οπτικά χαρακτηριστικά της μάρκας είναι η οροφή που θυμίζει κράνος, η χρωμιωμένη λωρίδα στη γραμμή των ώμων και η ‘καθαρή’ σιλουέτα με κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία ΜΙΝΙ. Τώρα, το MINI Countryman επεκτείνει τη φιλοσοφία αυτή με προβολείς που πλαισιώνονται για πρώτη φορά από δακτυλίους φώτων ημέρας. Οι ομοιόμορφα φωτιζόμενοι δακτύλιοι αποτελούν στοιχείο ταυτότητας, κάνοντας το εντυπωσιακό περίγραμμα των προβολέων ορατό μέρα και νύχτα.

 

Η σχεδιαστική γλώσσα του νέου MINI Countryman είναι τώρα πιο λιτή και μοντέρνα. Το αυτοκίνητο έχει αυστηρότερες γραμμές και μαγνητίζει το βλέμμα με τις συμπαγείς επιφάνειες και λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, μεταλλικό πλαίσιο έχει προστεθεί στη χαρακτηριστική μαύρη λωρίδα που αγκαλιάζει το αυτοκίνητο και περιλαμβάνει τους θόλους των τροχών. Αυτό το πλαίσιο είναι σκόπιμα πιο τετράγωνο αντί στρογγυλό. Τα πλευρά με τις ακριβείς επιφάνειες χαρίζουν στο όχημα καμπύλες και δημιουργούν αίσθηση στιβαρότητας.

 

Το πλαίσιο γύρω από τους θόλους των τροχών ελκύει το φως και ενισχύει την έμφαση στους τέσσερις τροχούς. Τα φώτα, η εμπρός μάσκα και τα φινιστρίνια είναι επίσης στοιχεία που ξεχωρίζουν στην συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Από την άλλη, το προαιρετικό πακέτο ALL4 χαρίζει στη σχεδίαση του Countryman ένα πιο μυώδη, off-road χαρακτήρα. Με τις ράγες οροφής, τα πρόσθετα μαύρα ένθετα του προφυλακτήρα και τις ασημί υποδαπέδιες ποδιές, το αυτοκίνητο δείχνει ακόμα πιο μυώδες και αθλητικό.

 

Αυθεντικό και πρακτικό εσωτερικό.

Παράλληλα με τα κλασικά πλεονεκτήματα ενός SAV (όπως υπερυψωμένα καθίσματα, AWD και ευρύχωρο εσωτερικό), το νέο MINI Countryman προσφέρει πολλές λεπτομέρειες και μία αυθεντική σχεδίαση. Οι πιο συμπαγείς επιφάνειες πετυχαίνουν αισθητική σαφήνεια και διαμορφώνουν πιο ελκυστικά σχήματα στο εσωτερικό της καμπίνας. Οριζόντια τμήματα χαρίζουν στο cockpit μία οπτικά ευρύτερη και πιο μοντέρνα εμφάνιση. Η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και οι προοπτικές εξατομίκευσης - π.χ. με την προσθήκη χρωμιωμένων στοιχείων ή φωτιζόμενων διακοσμητικών λωρίδων – προσδίδουν έναν αποκλειστικό χαρακτήρα στο νέο MINI Countryman. Πολυάριθμες λεπτομέρειες υποδηλώνουν φινέτσα αλλά και πολυτέλεια. «Η MINI έχει μακρά παράδοση, που εμείς θέλουμε να την αποτυπώσουμε μέσα από μία σύγχρονη ερμηνεία αντί να την χρησιμοποιήσουμε απλά σαν βάση αναφοράς», δήλωσε ο Sieghart. Τα καθίσματα υιοθετούν διαγώνιες ραφές, ενώ μέσα από τη σύγχρονη ερμηνεία και χρωματική φιλοσοφία τους προάγουν το κλασικό προφίλ των ταπετσαριών καθισμάτων σε νέο επίπεδο, χάρη σε μία έκρηξη δημιουργικότητας, φινέτσας και υψηλής αισθητικής.

 

Μία ξεχωριστή πρόταση ακούει στο όνομα MINI YOURS – British Oak, όπου με τα ημιδιαφανή τμήματα στις διακοσμητικές λωρίδες δημιουργούνται ζωηρά σχέδια. Με την επιλογή αυτή διαφοροποιούνται οπτικά τα προφίλ ημέρας και νύχτας και το εσωτερικό αποκτά μία μοναδική, ελκυστική ταυτότητα.

 

Το plug - in hybrid μοντέλο με κίτρινες πινελιές που ‘ηλεκτρίζουν’.

Η οικογένεια του νέου MINI Countryman πλαισιώνεται από ένα plug-in hybrid μοντέλο για πρώτη φορά. Αυτή η έκδοση αναγνωρίζεται εξωτερικά με πολυάριθμες πινελιές σε κίτρινο, όπως το λογότυπο ΜΙΝΙ Ε και το κάλυμμα φόρτισης δίπλα στο πλαϊνό φινιστρίνι. Το εσωτερικό περιέχει επίσης στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει σαν plug-in hybrid μοντέλο, ανάμεσά τους ένθετα στο τιμόνι και το ταμπλό, όργανα προσαρμοσμένα στο ηλεκτρικό πρόγραμμα και μεγαλύτερη διεπαφή χρήστη που αναδεικνύει τις plug-in hybrid λειτουργίες του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το μπουτόν start/stop στην κεντρική κονσόλα δεν είναι πλέον κόκκινο – όπως σε όλα τα υπόλοιπα MINI – αλλά κίτρινο.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο " Manual on fuel consumption, CO2 emissions and power consumption of new cars ", που διατίθεται σε όλο το δίκτυο εμπόρων από τη Deutschen Automobil Treuhand GmbH

 

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group  

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση