Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

To BMW Group επεκτείνει την επιτυχημένη φιλοσοφία της BMW i Ventures και επιταχύνει τη συνεργασία με start-up επιχειρήσεις.

• Εταιρεία ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου με έως 500 εκατομμύρια Ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια. • Διευρυμένο πεδίο επενδύσεων. • Μεγαλύτερη ανεξαρτησία. • Παρουσία στον κόμβο των επιχειρήσεων start-up στη Silicon Valley.

Εταιρικά
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~120,57 KB)
  
Photos(1x, ~6,58 MB)

Μόναχο /Mountain View. Το BMW Group επεκτείνει την επιτυχημένη φιλοσοφία που διέπει την επενδυτική του εταιρεία  και δημιουργεί ένα επενδυτικό κεφάλαιο έως 500 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στη BMW i Ventures να κάνει επενδύσεις σε ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογών, όπως αυτόνομη οδήγηση και ψηφιοποίηση, ώστε να διασφαλίσει συνεχή πρόσβαση στις τεχνολογίες του μέλλοντος. Η BMW i Ventures ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2011 με αρχικό επενδυτικό κεφάλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα μετακινεί την έδρα της στη Silicon Valley, τον κύριο κόμβο για start-ups στις ΗΠΑ. Με ένα υψηλό επίπεδο αυτονομίας, η εταιρεία επενδύσεων θα είναι σε θέση να λαμβάνει ταχείες αποφάσεις επενδύσεων και να δημιουργεί συνεργασίες με επιτυχημένες και πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

 

Οι επενδύσεις σε start-ups έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά υποσχόμενες, τόσο από στρατηγικής όσο και από οικονομικής απόψεως και δημιουργούν βιώσιμη αξία για το BMW Group. Η εταιρεία BMW i Ventures που αποτελεί τμήμα της BMW i, την οποία και προάγει σε αιχμή του δόρατος της καινοτομίας στο BMW Group και διασφαλίζει τη σταθερότητα της εταιρείας ως πρωτοπόρου της τεχνολογίας. Με την επέκταση της BMW i Ventures, το BMW Group κάνει τώρα το επόμενο λογικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της Strategy Number ONE > NEXT.

 

«Στην εποχή μας, όλο και περισσότερες καινοτομίες προέρχονται από το χώρο των start-up επιχειρήσεων. Τα επενδυτικά κεφάλαια μας επιτρέπουν να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες αυτές σε αρχικό στάδιο. Για να το πετύχουμε, προσφέρουμε άμεσα στη BMW i Ventures ένα ευρύτερο πεδίο δράσης, ενώ θα επεκτείνουμε την εμπλοκή μας σε Ευρώπη και Ασία καθώς και στη νέα έδρα μας στη Silicon Valley», εξήγησε ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce και Aftersales. Επιπλέον ανέφερε: «Το πνεύμα ριζοσπαστικής δημιουργικότητας και ιδεο-κεντρικής ανταλλαγής που χαρακτηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα καρποφόρο για έναν ηγέτη της καινοτομίας όπως η BMW.

 

Η επενδυτική προσέγγιση του BMW Group βασίζεται στην ανταλλαγή δύο κατευθύνσεων:

 

Από έξω προς τα μέσα: Μειοψηφικά πακέτα μετοχών από τη BMW i Ventures στις καλύτερες, πιο καινοτόμες start-ups προσφέρουν στο BMW Group εξωτερική πρόσβαση σε καινοτομίες, εδραιώνοντάς την ως πρωτοπόρο τεχνολογίας.

Από μέσα προς τα έξω: Η BMW i Ventures παρέχει όχι μόνο οικονομική υποστήριξη σε start-ups, αλλά και εσωτερικούς πόρους ή ‘έξυπνα κεφάλαια’, όπως τεχνογνωσία και πρόσβαση στο δίκτυο ενός καθιερωμένου, παγκόσμιου παίκτη.

 

«Η μετακίνηση του μέλλοντος και η βιομηχανία μας ακολουθούν τη ραγδαία εξέλιξη των τεχνολογικών αλλαγών. Όσοι επιθυμούν να πετύχουν πρέπει να δώσουν μορφή σε αυτή την αλλαγή και να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες ιδέες,» σύμφωνα με τον Klaus Fr ö hlich, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την Εξέλιξη. «Με τη BMW i Ventures έχουμε πρόσβαση σε πρωτοπόρους από όλους τους τομείς και τις καινοτομίες τους. Οι εταίροι μας ωφελούνται καθώς μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία μας που απορρέει από μία παρουσία 100 χρόνων στο χώρο της παραγωγής οχημάτων και τη διαχείριση περίπλοκων θεμάτων και διαδικασιών. Μαζί, μπορούμε να επιταχύνουμε το ρυθμό αλλαγής και ανάπτυξης», συνέχισε ο Fröhlich.

 

Στο μέλλον, η BMW i Ventures θα λειτουργεί ανεξάρτητα και σε όλο τον κόσμο υπό τη διεύθυνση δύο εταίρων - Ulrich Quay και Uwe Higgen – και θα αναφέρεται για τις δραστηριότητές της σε ένα Συντονιστικό Συμβούλιο του BMW Group, που θα αποτελείται από τρία μέλη του Δ.Σ. και τον υπεύθυνο Εταιρικού Σχεδιασμού και Προϊοντικής Στρατηγικής. Αυτό θα προσφέρει στη BMW i Ventures σημαντική αυτονομία και θα της επιτρέψει να λαμβάνει επενδυτικές αποφάσεις γρήγορα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας.

 

«Οι δραστηριότητές μας είναι πολυδιάστατες και επεκτείνονται πέραν της παραγωγής αυτοκινήτων. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να εξερευνήσουμε νέες τάσεις και να επενδύσουμε σε υποσχόμενους παράγοντες καινοτομίας», δήλωσε ο Dr . Friedrich Eichiner, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Οικονομικών.

 

Οι προηγούμενες δραστηριότητες της BMW i Ventures – υπηρεσίες μετακίνησης και ηλεκτρική μετακίνηση – θα επεκταθούν για να καλύψουν όλο το φάσμα καινοτομίας του BMW Group, σε όλους τους τομείς της στρατηγικής Strategy Number ONE > NEXT, ακόμα και εκτός της  παραδοσιακής αλυσίδας αξιών του αυτοκινήτου. Θέματα στα οποία θα εστιάσει μελλοντικά θα είναι “Τεχνολογικές Λύσεις και Ψηφιακή Τεχνολογία Οχημάτων”, “Μετακίνηση και Ψηφιακές Υπηρεσίες”, “Εμπειρία Πελάτη” και “Προηγμένη Τεχνολογία Παραγωγής”.

 

 Η BMW i Ventures ιδρύθηκε στη Ν. Υόρκη το 2011 υπό την BMW i, μαζί με υπηρεσίες μετακίνησης, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανασχεδιασμού του BMW Group. Από τότε που δημιουργήθηκε, η BMW i Ventures έχει ολοκληρώσει πάνω από 15 επιτυχημένες επενδύσεις σε διάφορες επιχειρήσεις start-up σχετικές με τη μετακίνηση.

 

Από το 2014, για παράδειγμα, η BMW i Ventures έχει διατηρήσει ένα μερίδιο μειοψηφίας στην τεχνολογική start-up RideCell με έδρα στο San Francisco. Από φέτος τον Απρίλιο, ως συστημικός εταίρος της ReachNow, της υπηρεσίας premium car-sharing του BMW Group, η RideCell είναι υπεύθυνη για την πλατφόρμα IT και όλες τις διεπαφές πελατών που χρησιμοποιούνται για κρατήσεις και τιμολογήσεις.

 

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η Chargepoint , με έδρα στο Campbell, California, που είναι μία ακόμα από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της BMW i Ventures. Η Chargepoint, με περισσότερα από 31.000 σημεία φόρτισης, συνεργάζεται επιτυχώς με την ChargeNow, την υπηρεσία του BMW Group που παρέχει εύκολη πρόσβαση σε ένα σταθερά αυξανόμενο δίκτυο δημοσίων σταθμών φόρτισης. Σε ένα κοινό συνεργασίας με τη BMW και μία ακόμα εταιρεία, η Chargepoint έχει εγκαταστήσει επίσης 95 σταθμούς ταχείας φόρτισης στην Ανατολική και Δυτική ακτή των ΗΠΑ.

 

Η πιο πρόσφατη επένδυση της BMW i Ventures, στην εταιρεία Carbon 3 D που εδρεύει στη Silicon Valley, αντανακλά των διευρυμένο πεδίο ενδιαφέροντος της επενδυτικής εταιρείας. Χάρη σε αυτό, το BMW Group θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει την τεχνογνωσία του στον τομέα των τεχνολογιών προσθετικής κατασκευής.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2015, το BMW Group πούλησε 2.247.000 αυτοκίνητα και 137.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση