Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW Motorrad και η LEGO® Technic παρουσίασαν το Hover Ride Design Concept. Η BMW Junior Company δημιούργησε φουτουριστικό μοντέλο της LEGO Technic ως Replica κανονικών διαστάσεων.

Το LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure δεν είναι ένα οποιοδήποτε συναρμολογούμενο μοντέλο 603 τεμαχίων, καθώς φέρει τη σφραγίδα της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της BMW Motorrad και της LEGO Technic. Η ιδέα για τη δημιουργία μιας λεπτομερούς Replica LEGO Technic της δημοφιλούς μοτοσικλέτας BMW R 1200 GS Adventure γρήγορα εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Design
·
Σειρά R
·
R 1200 GS/GS Adventure
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~151,38 KB)
  
Photos(12x, ~53,88 MB)
  
Videos(1x, ~919,23 MB)

Μόναχο . Το LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure δεν είναι ένα οποιοδήποτε συναρμολογούμενο μοντέλο 603 τεμαχίων, καθώς φέρει τη σφραγίδα της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της BMW Motorrad και της LEGO Technic. Η ιδέα για τη δημιουργία μιας λεπτομερούς Replica LEGO Technic της δημοφιλούς μοτοσικλέτας BMW R 1200 GS Adventure γρήγορα εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο. Οι ομάδες σχεδίασης των δύο εταιρειών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν ένα εναλλακτικό μοντέλο όπως συνήθως γίνεται στα 2-σε-1 ΚΙΤ της LEGO Technic. Έτσι τα κομμάτια της LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη συναρμολόγηση του Hover Ride Design Concept. Επιπλέον, η BMW Junior Company – μία καινοτόμος Μονάδα Εκπαίδευσης του BMW Group – μετέτρεψε το Hover Ride που περιλαμβάνεται στο κιτ σε μία λεπτομερή Replica κανονικών διαστάσεων.

 

Διασκεδαστική διαδικασία συναρμολόγησης με έμφαση στη λεπτομέρεια.

Η BMW R 1200 GS Adventure διατίθεται σαν λεπτομερής Replica LEGO Technic από την 1η Ιανουαρίου 2017. Η Technic BMW R 1200 GS Adventure αντιγράφει τα σχήματα και τους μηχανισμούς του αρχικού μοντέλου όσο πιο πιστά γίνεται. Οι ειδήμονες εκτιμούν ιδιαίτερα την αυθεντική εμπρός ανάρτηση BMW Telelever, τον άξονα μετάδοσης και τον ‘περιστρεφόμενο’ δικύλινδρο κινητήρα boxer της BMW Motorrad, που όλα μπαίνουν σε κίνηση μόλις η μοτοσικλέτα αρχίζει να κινείται. Με τον πλούτο λεπτομερειών της, όχι μόνο είναι ένα ρεαλιστικό αντίγραφο αλλά και μία ελκυστική πρόκληση συναρμολόγησης μοντέλου με τα 603 κομμάτια του.

Η BMW R 1200 GS Adventure είναι το πρώτο μοντέλο της LEGO Technic που προήλθε από τη συνεργασία με μία κατασκευάστρια μοτοσικλετών. «Η BMW Motorrad πλησίασε το LEGO Group με την ιδέα μιας συνεργασίας επειδή οι δύο εταιρείες μοιράζονται πολλά κοινά: και οι δύο συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία και την παράδοση στις μάρκες και τα προϊόντα τους, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Heiner Faust, Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της BMW Motorrad.

 

Το Hover Ride Design Concept.

Οι δύο ομάδες σχεδίασης επιστράτευσαν όλη την εφευρετικότητά τους για να δημιουργήσουν και το LEGO Technic Hover Ride, το εναλλακτικό μοντέλο που περιλαμβάνεται στο kit. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό πρωτότυπο – γεμάτο συναίσθημα και δημιουργική ενέργεια, χωρίς να υστερεί σε τεχνολογική ακρίβεια. «Ήταν μία καταπληκτική ιδέα και μία εξαιρετική, δημιουργική πρόκληση, η κατασκευή ενός φανταστικού μοντέλου από τα κομμάτια του κιτ της LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure. Το πρωτότυπό μας όχι μόνον ενσωματώνει το σχεδιαστικό DNA της BMW Motorrad με τυπικά στοιχεία όπως ο κινητήρας boxer και η χαρακτηριστική σιλουέτα της GS, αλλά αναδεικνύει και ιδιαίτερα στυλιστικά στοιχεία της LEGO Technic», δήλωσε ο Alexander Buckan, Επικεφαλής Σχεδίασης της BMW Motorrad.

 

Προηγμένη κατασκευή μοντέλου με την BMW Junior Company Munich .

Το Hover Ride Design Concept είναι αποτέλεσμα της εμπλοκής της BMW Junior Company Munich, μιας καινοτόμου Μονάδας Εκπαίδευσης στην οποία εκπαιδευόμενοι της BMW από διαφορετικά τμήματα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε επιχειρηματικά project. Οι εκπαιδευόμενοι της BMW από το δεύτερο έως το τέταρτο έτος της εκπαίδευσής τους χρησιμοποίησαν εξαρτήματα μαζικής παραγωγής της BMW R 1200 GS Adventure για να κατασκευάσουν ένα μοντέλο κανονικών διαστάσεων του LEGO Technic Hover Ride. Πολυάριθμα εξαρτήματα – όπως ζάντα εμπρός τροχού τροποποιημένη για να λειτουργεί ως προπέλα – φτιάχτηκαν ειδικά για το project, δείχνοντας την ικανότητα των νέων τεχνιτών.

 

«Ήταν τρομερή ικανοποίηση να βλέπεις συναδέλφους από διαφορετικούς τομείς να συνεργάζονται με τους εκπαιδευόμενούς μας. Όσοι συμμετείχαν στο project έμαθαν απίστευτα πολλά», δήλωσε ο Markus Kollmannsperger, εκπαιδευτής στη συναρμολόγηση των μοντέλων.

 

Το μοντέλο κανονικών διαστάσεων του Hover Ride Design Concept παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο LEGO World στην Κοπεγχάγη. Από τη Δανία θα ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές όπως το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας του BMW Group στο Μόναχο και στο BMW Welt.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση