Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ηλεκτρική απόλαυση: λανσάρισμα του MINI Cooper S E Countryman ALL4.

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της premium Βρετανικής μάρκας κυκλοφορεί μέσα στο 2017 – το κατ’ εξοχήν MINI παντός εδάφους για την πόλη και την ύπαιθρο προσφέρεται τώρα και σε ηλεκτρική έκδοση που εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές ρύπων.

R60
·
MINI Countryman
·
MINI
·
Brands
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~174,8 KB)
  
Photos(1x, ~3,49 MB)

Μόναχο. Η διασκεδαστική οδήγηση, σήμα - κατατεθέν των MINI -μπαίνει σε μία νέα διάσταση – μία ηλεκτρική και ουσιαστικά αθόρυβη διάσταση με χαρακτηριστικό τη συναρπαστική, ακαριαία απόδοση ισχύος και τις μηδενικές εκπομπές CO2.

 

Από τον Ιούνιο του 2017, η εμφάνιση του MINI Cooper S E Countryman ALL4 στους δρόμους θα καταστήσει το πιο ευρύχωρο και χρηστικό μοντέλο της premium Βρετανικής μάρκας πρωτοπόρο στον τομέα της αποτελεσματικής και βιώσιμης μετακίνησης. Το πρώτο plug-in υβριδικό MINI δεν προσφέρει μόνο σπορ ευελιξία στο δρόμο και εκτός ασφάλτου αλλά και τη δυνατότητα οδήγησης εντελώς ηλεκτρικά, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

 

Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2.3 – 2.1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 52 – 49 g/km) θα είναι διαθέσιμο στους τοπικούς εμπόρους από τις 24 Ιουνίου του 2017.

 

Το υβριδικό σύστημα του MINI Cooper S E Countryman ALL4 αποτελείται από ένα 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία TwinPower Turbo της MINI και από ένα συγχρονισμένο ηλεκτροκινητήρα. Σε συνδυασμό αποδίδουν 165 kW/224 hp, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα. Η ισχύς του κινητήρα καύσης μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου κιβωτίου Steptronic. Ο ηλεκτροκινητήρας δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μονής σχέσης, δύο σταδίων. Η έξυπνα ελεγχόμενη συνεργασία ανάμεσα στις δύο κινητήριες μονάδες συνθέτει ένα ηλεκτρικό, τετρακίνητο σύστημα το οποίο βελτιστοποιεί την ευελιξία και τη σταθερότητα στο δρόμο, εξασφαλίζοντας παράλληλα εξαιρετική ελκτική πρόσφυση στο χιόνι και σε άλλες ολισθηρές επιφάνειες.

 

Σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας το έξυπνο σύστημα κίνησης του MINI Cooper S E Countryman ALL4 χαρίζει μία συναρπαστική εμπειρία υβριδικής οδήγησης. Στην εκκίνηση λειτουργεί αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας, κάτι που συνεπάγεται ουσιαστικά αθόρυβη λειτουργία. Όπως ισχύει σε όλους τους ηλεκτρικούς κινητήρες, η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη από στάση. Όταν η ταχύτητα πλησιάσει τα 80 km/h ο θερμικός κινητήρας μπαίνει διακριτικά σε λειτουργία. Ο διακόπτης eDrive δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να συνεχίσει να οδηγεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, εφόσον το επιθυμεί: στο πρόγραμμα MAX eDRIVE, το MINI Cooper S E Countryman ALL4 μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 125 km/h με μηδενικούς ρύπους. Η ηλεκτρική αυτονομία του πρώτου plug-in υβριδικού MINI είναι 40 χιλιόμετρα.

 

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται γι’ αυτό είναι αποθηκευμένη σε μία μπαταρία ιόντων – λιθίου υψηλής τάσης, τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα. Η μπαταρία φορτίζεται σε συμβατική οικιακή πρίζα ή για μεγαλύτερη ισχύ, σε ειδικό wallbox ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Η φόρτιση διαρκεί από 2:15 έως 3:15 ώρες.

 

Η απόδοση και η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα, η έξυπνα ελεγχόμενη συνεργασία του με το θερμικό κινητήρα και η premium ποιότητα και αξιοπιστία όλων των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος είναι το αποτέλεσμα της τεχνολογίας eDrive του ομίλου BMW. Η μπαταρία υψηλής τάσης συνοδεύεται από εγγύηση 6 ετών ή 100.000 χιλιομέτρων.

 

Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 συνδυάζει το καινοτόμο σύστημα κίνησης με την ευχρηστία και το χαρακτηριστικό στιλ της σύγχρονης γκάμας μοντέλων MINI. Η απόλαυση της αποκλειστικά ηλεκτροκίνητης οδήγησης συνεπάγεται ελάχιστους περιορισμούς στους εσωτερικούς χώρους. Ο χώρος αποσκευών του υβριδικού μοντέλου είναι 405 λίτρα και μπορεί να επεκταθεί στα 1275 λίτρα με την ανάκλιση των πίσω καθισμάτων. Επιπρόσθετα, η γκάμα βασικού εξοπλισμού του MINI Cooper S E Countryman ALL4 είναι εξαιρετικά πλούσια. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται σπορ τριάκτινο τιμόνι, Προγράμματα Οδήγησης ΜΙΝΙ για εξατομικευμένη ρύθμιση του αυτοκινήτου και το σύστημα πλοήγησης MINI στο οποίο περιλαμβάνεται το MINI Visual Boost radio με οθόνη υπολογιστή ταξιδιού 6,5 ιντσών στο κεντρικό όργανο, καθώς και το MINI Controller στην κεντρική κονσόλα.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group  

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το 2015 ήταν 9.22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 92.18 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 122.244 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LIVE - AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
10:00 CST / 04:00 CEST.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση