Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW Motorsport κάνει το επόμενο βήμα στη Formula E.

Ενώ οι προετοιμασίες για τον τέταρτο αγώνα του Πρωταθλήματος της Formula E 2016/17 (FIA) στο Mexico City (Mεξικό) συνεχίζονται με γοργό ρυθμό στην ομάδα MS Amlin Andretti με την υποστήριξη της BMW Motorsport, υπό εξέλιξη είναι μακροπρόθεσμα σχέδια για μία πιθανή εργοστασιακή συμμετοχή την 5η σεζόν. Αυτό προϋποθέτει επίσημη εγγραφή ως κατασκευαστής Formula E, ένα βήμα στο οποίο προχώρησε η BMW.

Automotive
·
BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~256,99 KB)
  
Photos(1x, ~2,43 MB)

Μόναχο. Ενώ οι προετοιμασίες για τον τέταρτο αγώνα του Πρωταθλήματος της Formula E 2016/17 ( FIA ) στο Mexico City ( M εξικό) συνεχίζονται με γοργό ρυθμό στην ομάδα MS Amlin Andretti με την υποστήριξη της BMW Motorsport , υπό εξέλιξη είναι μακροπρόθεσμα σχέδια για μία πιθανή εργοστασιακή συμμετοχή την 5η σεζόν. Αυτό προϋποθέτει επίσημη εγγραφή ως κατασκευαστής Formula E , ένα βήμα στο οποίο προχώρησε η BMW . Η εγγραφή έγινε αποδεκτή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ( FIA ).

 

Η προγραμματισμένη επέκταση της εμπλοκής των BMW i και BMW Motorsport στην πρώτη αγωνιστική κατηγορία για πλήρως ηλεκτρικά μονοθέσια εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη, παγκόσμια στρατηγική του BMW Group στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η BMW έχει ήδη κάνει το επόμενο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκινώντας μία στενή συνεργασία με την ομάδα MS Amlin Andretti από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν. Η συμφωνία περιλαμβάνει συνεργασία σε μηχανολογικό επίπεδο και κοινή χρήση πόρων. Η BMW Motorsport υποστηρίζει την MS Amlin Andretti, παραχωρώντας τον εργοστασιακό οδηγό António Félix da Costa (PRT).

 

«Ήδη από την εναρκτήρια σεζόν της, η Formula E απολαμβάνει ραγδαία ανάπτυξη και τώρα θεωρείται μία υψηλού επιπέδου αγωνιστική κατηγορία», δήλωσε ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Η BMW i έχει συμβάλλει ενεργά ως Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος από την πρώτη ημέρα και έχει αφήσει τη σφραγίδα της στο πρωτάθλημα. Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλοι κατασκευαστές. Οι ενδιαφερόμενοι είναι πρόθυμοι να κάνουν βήματα προκειμένου να εμπλακούν στη Formula E σε αγωνιστικό και τεχνολογικό επίπεδο. Υπάρχουν σχέδια για συμμετοχή μιας εργοστασιακής ομάδας την 5η σεζόν. Απαραίτητη ήταν η εγγραφή μας ως κατασκευαστές, και ολοκληρώθηκε εντός της απαιτούμενης προθεσμίας».

 

Η συνεργασία με την ομάδα στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Αμερικανός Michael Andretti, θρυλικό όνομα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει θετική έκβαση μέχρι τώρα. Μία ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μηχανικών της BMW και της Andretti Formula E επιτεύχθηκε με συγχρονισμένες διαδικασίες και συνεχή μεταφορά τεχνογνωσίας. Οι μηχανικοί της BMW Motorsport στο Μόναχο ξεκίνησαν επίσης την εξέλιξη ενός κινητήρα Formula E. «Μας περιμένει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα», επιβεβαιώνει ο Marquardt. «Εάν το πρωτάθλημα συνεχίζει να εξελίσσεται θετικά, θέλουμε να είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για μία πιθανή εργοστασιακή συμμετοχή την 5η σεζόν».

 

Η BMW i είναι Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος του Πρωταθλήματος Formula E της FIA από την πρώτη σεζόν. Το BMW i8 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 49 g/km) είναι το υψηλών επιδόσεων, αποδοτικό Safety Car (Αυτοκίνητο Ασφαλείας) στη Formula E. Το BMW i3 (κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 12.9 kWh, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) είναι “Medical Car” (Ιατρικό Αυτοκίνητο) και “Race Director Car” (Αυτοκίνητο Διευθυντή Αγώνα). Η BMW X5 xDrive40e (κατανάλωση μικτού κύκλου: 3,4–3,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 78–77 g/km, τιμές βασισμένες στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού) κάνει χρέη Οχήματος Διάσωσης - “Rescue Car” ή Οχήματος Απεγκλωβισμού - “Extrication Car”.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –  

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL GENERAL MEETING 2018.

Munich, 17. May. Here you can see the transmission of the Annual General Meeting of BMW AG.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση