Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Εγκατάσταση MINI LIVING – Breathe. Η MINI δημιούργησε μία φιλοσοφία διαβίωσης για ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι ελκυστικοί χώροι διαβίωσης παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερη έλλειψη στις σημερινές πόλεις. Επιπλέον, η υπεύθυνη χρήση πόρων στους χώρους αυτούς αποτελεί θέμα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Η MINI συνεργάστηκε με τους Νεοϋορκέζους αρχιτέκτονες της SO-IL για τη παρουσίαση μιας πρωτοποριακής λύσης σε αυτή τη διπλή πρόκληση.

Brands
·
MINI
·
Lifestyle
·
Εκδηλώσεις Lifestyle
·
Εταιρικά
·
Εταιρικές εκδηλώσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~271,75 KB)
  
Photos(51x, ~277,69 MB)

Μόναχο / Μιλάνο . Οι ελκυστικοί χώροι διαβίωσης παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερη έλλειψη στις σημερινές πόλεις. Επιπλέον, η υπεύθυνη χρήση πόρων στους χώρους αυτούς αποτελεί θέμα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Η MINI συνεργάστηκε με τους Νεοϋορκέζους αρχιτέκτονες της SO-IL για τη παρουσίαση μιας πρωτοποριακής λύσης σε αυτή τη διπλή πρόκληση. Η εγκατάσταση MINI LIVING Breathe είναι μία φουτουριστική ερμηνεία κοινής διαβίωσης στην πόλη με περιβαλλοντική συνείδηση και συμπαγές αποτύπωμα. «Το MINI LIVING – Breathe αμφισβητεί τους συμβατικούς τρόπους διαβίωσης και λανσάρει μία δημιουργική λύση, που απαντά στις μελλοντικές προκλήσεις του είδους σε αστικές περιοχές», εξηγεί η Esther Bahne, Επικεφαλής Στρατηγικής της Μάρκας και Επιχειρηματικής Καινοτομίας MINI. «Η εγκατάσταση δείχνει τι συμβαίνει όταν αντιμετωπίζουμε το σπίτι όχι μόνο σαν ένα χώρο διαβίωσης, αλλά σαν ενεργό κομμάτι του περιβάλλοντός μας – που παίζει θετικό ρόλο στο περιβάλλον και όσους ζουν εκεί».

 

MINI LIVING – Breathe: νέα φιλοσοφία διαβίωσης .

Παραμένοντας πιστή στις αρχές της MINI για “Δημιουργική Χρήση Χώρου” και

“Ελάχιστο Αποτύπωμα”, η εγκατάσταση δημιουργεί έναν ελκυστικό χώρο διαβίωσης για μέχρι τρία άτομα, σε έναν αχρησιμοποίητο μέχρι πρότινος χώρο 50 m2 στην πόλη. Ένα αρθρωτό μεταλλικό πλαίσιο αποτελεί τη βασική δομή του MINI LIVING – Breathe, και ένα εύκαμπτο, ημιδιαφανές εξωτερικό περίβλημα χωρίζει το εσωτερικό από το εξωτερικό. Συνολικά έξι πιθανά δωμάτια και ένας κήπος στη στέγη ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες.

 

Στο ισόγειο, η κουζίνα λειτουργεί σαν χωρική και κοινωνική διεπαφή με την περιοχή γύρω από την εγκατάσταση – δηλαδή τον έξω κόσμο. Υποδέχεται τους καλεσμένους, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και τους ενθαρρύνει για συναναστροφή. Από πάνω, υπάρχουν διάφορα δωμάτια, κατανεμημένα σε τρία επίπεδα συνολικά, που προσφέρουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για ξεκούραση και εργασία. Χώροι για ύπνο, ένα πιθανό μπάνιο και κήπος στη στέγη πλαισιώνουν τους πάνω ορόφους της εγκατάστασης. Τα ανεξάρτητα δωμάτια χωρίζονται με υφασμάτινους τοίχους που αφήνουν το φως να περνά. Αυτή η ημιδιαφάνεια επιτρέπει να φαίνονται οι ανθρώπινες φιγούρες και οι κινήσεις τους και δημιουργεί μία αίσθηση σύνδεσης και αλληλεγγύης. Παράλληλα, προσφέρει στους ενοίκους μία αίσθηση απομόνωσης εάν το επιθυμούν.

 

MINI LIVING Breathe : το σπίτι σαν ενεργό οικοσύστημα.

Ωστόσο, η εγκατάσταση προσφέρει πολύ περισσότερα από έναν ελκυστικό χώρο διαβίωσης: «Με τη μέθοδο που ακολουθήσαμε στο MINI LIVING – Breathe προχωρήσαμε πολύ βαθύτερα από την απλή διερεύνηση μιας ιδέας διαβίωσης», σχολιάζει ο Oke Hauser, Creative Lead του MINI LIVING. «Θεωρούμε την εγκατάσταση σαν ένα ενεργό οικοσύστημα, που συμβάλλει θετικά στις ζωές και τις εμπειρίες των ανθρώπων που ζουν εκεί και στο αστικό μικροκλίμα που απεικονίζεται από την έξυπνη χρήση πόρων απαραίτητων στη ζωή – αέρας, νερό και φως».

 

Η εγκατάσταση MINI LIVING – Breathe βελτιώνει το μικροκλίμα στις αστικές περιοχές. Το εύκαμπτο εξωτερικό του περίβλημα φέρει ειδική επίστρωση που φιλτράρει και καθιστά ουδέτερο τον αέρα. Επιπλέον, ο κήπος της στέγης χρησιμοποιεί εύρωστα φυτά που παράγουν οξυγόνο για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του αέρα και του αστικού μικροκλίματος.

 

Το ημιδιαφανές εξωτερικό περίβλημα γεμίζει την εγκατάσταση με φυσικό φως, διασφαλίζοντας μία φωτεινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Μία ευφυής δομή στην οροφή συλλέγει το βρόχινο νερό για μετέπειτα χρήση ακόμα και από τη βρύση, για παράδειγμα. Η δομή είναι κινητή και ευπροσάρμοστη. Είναι σχεδιασμένη για να αποσυναρμολογείται και να τοποθετείται σε άλλη περιοχή. Το ύφασμα αλλάζει και αντικαθίσταται με κάποιο άλλο με πιο κατάλληλες ιδιότητες ανάλογα με το κλίμα.

 

«Το MINI LIVING – Breathe φέρνει τους ενοίκους του σε άμεση επαφή με το περιβάλλον τους. Μεταμορφώνοντας τη διαβίωση σε μία ενεργή εμπειρία, η εγκατάσταση ενθαρρύνει τους επισκέπτες να μην θεωρούν πλέον τους φυσικούς πόρους δεδομένους», πρόσθεσε ο Ilias Papageorgiou, Διευθυντής του SO – IL.

 

MINI LIVING – Breathe: Salone del Mobile 2017.

Οι επισκέπτες του Salone del Mobile στη Via Tortona 32 στο Μιλάνο, έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το MINI LIVING – Breathe από 4–9 Απριλίου 2017. Το πρόγραμμα παρουσίασης της εγκατάστασης έχει υποστηριχτεί από την πλατφόρμα σχεδίασης και έρευνας A/D/O της μάρκας. Στην έδρα του, στο Greenpoint, Brooklyn, το A/D/O προσφέρει σε σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, δημιουργούς και νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) ένα χώρο εμβαδού 2.000 m2 για να επινοούν καινοτόμα προγράμματα στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος που απαντά στα πιο πιεστικά κοινωνικά θέματα της εποχής μας.

 

Η MINI θα παρουσιάσει μία ακόμα εγκατάσταση MINI LIVING στο A/D/O στη Νέα Υόρκη το δεύτερο μισό του 2017.

 

MINI LIVING.

Το MINI LIVING είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 σαν δημιουργική πλατφόρμα της ΜΙΝΙ για την ανάπτυξη αρχιτεκτονικών λύσεων για μελλοντικούς, αστικούς χώρους διαβίωσης. Πέρσι, το MINI LIVING παρουσίασε καινοτόμες ιδέες για κοινή και συνεργατική διαβίωση/ lifestyle/ εργασία σε αστικές περιοχές μέσω των εγκαταστάσεων MINI LIVING – Do Disturb (Μιλάνο) και MINI LIVING – Forests (London Design Festival). Το MINI LIVING – Breathe είναι η τρίτη εγκατάσταση που δημιουργείται στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group  

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση