Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Αυξανόμενη επιτυχία και συνεχής άνοδος μεριδίου αγοράς για τη BMW i.

Το BMW i3 κατακτά τον τίτλο ‘World Urban Car Award’ για το 2017. Παγκόσμιος ηγέτης σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης στην premium κατηγορία.

I01
·
BMW i Automobiles
·
BMW iPerformance Automobiles
·
BMW i3
·
Εταιρικά
·
Εταιρικά βραβεία
·
BMW i Beyond Automobiles
·
BMW i Incubator for Innovations
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~103,86 KB)
  
Photos(6x, ~32,83 MB)

Μόναχο/Νέα Υόρκη. Το BMW i3 συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του από τότε που λανσαρίστηκε, τόσο στους πίνακες παγκόσμιων ταξινομήσεων νέων οχημάτων όσο και σε σημαντικούς διαγωνισμούς. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του ηλεκτρικού BMW i3 (94Ah) είναι η κατάκτηση του ‘World Urban Car Award 2017’ στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Νέας Υόρκης. Το i3 συνδυάζει τη φιλοσοφία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος πόλης – με κλωβό επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο να ανθρακονήματα (CFRP) – με τεχνολογία BMW eDrive και μία ισχυρή μπαταρία υψηλής τάσης για αύξηση της αυτονομίας κατά περίπου 50%. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που το BMW i3 αναδείχτηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης της Χρονιάς», δήλωσε ο Ludwig Willisch, Επικεφαλής του BMW Group στην περιοχή της Αμερικής. Οι οδηγίες που έλαβαν οι σχεδιαστές για το BMW i3 ήταν να δημιουργήσουν ένα Mega City Vehicle (όχημα) για τις πόλεις του μέλλοντος. Σήμερα, η εντυπωσιακή αυτονομία του BMW i3 (94Ah) και το υψηλό επίπεδο δυναμικών επιδόσεων το καθιστούν το τέλειο, βιώσιμο αυτοκίνητο πόλης για όλο τον κόσμο».

 

Το BMW i3 (94Ah) (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο NEDC: 0,0l/100km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 13.1–12.6kWh/100km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο:0g/km) έγινε ο πρώτος νικητής στη νέα κατηγορία ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης’ του διάσημου θεσμού World Car of the Year Award (WCOTY). Η Οργανωτική Επιτροπή του θεσμού καθιέρωσε το βραβείο αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένα αυτοκίνητο πόλης στην εποχή μας. Πέρα από τα κυκλοφοριακά προβλήματα και τους περιορισμένους χώρους στάθμευσης, σχέδια για μείωση των εκπομπών ρύπων από τα οχήματα δημιουργούν νέες προκλήσεις για τους κατασκευαστές στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν μόνο με καινοτόμες αυτοκινητιστικές φιλοσοφίες. Ο αντιπρόεδρος του θεσμού World Car, Mike Rutherford, επεσήμανε πώς το BMW i3 έχει αποδείξει ότι τέτοια μοντέλα μπορούν να είναι φινετσάτα, ελκυστικά και ταυτόχρονα απολαυστικά στην οδήγηση. Με τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις του και ηλεκτροκινητήρα 125kW/170hp, περιέγραψε το BMW i3 ως “ένα από τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς στον τομέα κόστους/απόδοσης (value‐for‐money)”.

 

Παγκόσμιος ηγέτης χάρη στην τεχνολογία eDrive της BMW i : με τα μοντέλα BMWi και BMW iPerformance , το BMW Group είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής οχημάτων με εναλλακτικά συστήματα κίνησης.*

Από τότε που λανσαρίστηκε πριν από τρεισήμισι χρόνια περίπου, το BMW i3 – με σταθερά αυξανόμενες ταξινομήσεις – έχει σταθερή παρουσία στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων των premium compact ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το i3 οδηγεί την εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κάτι που αποδεικνύεται από το ότι σε πολλές αγορές τώρα έχει σημαντικά υψηλότερο μερίδιο στην κατηγορία αυτή συγκριτικά με τα μερίδια της μητρικής εταιρείας BMW σε κατηγορίες μοντέλων με συμβατικά συστήματα κίνησης. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, το i3 έχει μερίδιο αγοράς 22% (BMW συνολικά: 8%), στη Νορβηγία βρίσκεται στην κορυφή με 27% και σε όλη την Ευρώπη το ποσοστό αυτό φτάνει στο 17%. Το plug-in υβριδικό σπορ BMW i8 έχει επίσης συμβάλει στη διεθνή επιτυχία της μάρκας BMW i. Με ένα μοναδικό και συναρπαστικό μίγμα οδηγικής απόλαυσης και βιωσιμότητας, έχει εξελιχθεί στο πιο επιτυχημένο παγκοσμίως υβριδικό σπορ αυτοκίνητο.

 

Καθώς οι τεχνολογίες της μεταφέρονται και στις υπόλοιπες μάρκες του BMW Group, η BMW i συντελεί σημαντικά στη μεγάλη επιτυχία της εταιρείας στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης. Από το Μάρτιο του 2017, η τεχνολογία του συστήματος BMW eDrive που αρχικά εξελίχθηκε για μοντέλα BMW i χρησιμοποιείται σε έξι σειρές μοντέλων BMW και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά σε MINI. Από τις αρχές του 2017, η BMW βρίσκεται στην κορυφή της premium κατηγορίας όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με τα αυτοκίνητα BMW iPerformance. Στη Γερμανία έχει το 28% στην αγορά των plug-in υβριδικών οχημάτων, ενώ τα αυτοκίνητα BMW i Performance έχουν παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 20%.

 

Με τη ραγδαία αυξανόμενη δημοτικότητα των μοντέλων BMW i και BMW iPerformance, το BMW Group αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην πρόοδο του τομέα βιώσιμης μετακίνησης. Η συνολική εικόνα αυτής της κατηγορίας και τα αποτελέσματα πωλήσεων δείχνουν ότι η εταιρεία είναι αυτή τη στιγμή κορυφαίος προμηθευτής οχημάτων με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης σε όλο τον κόσμο. Προσφέροντας μοντέλα σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες, η ποικιλία της γκάμας οχημάτων του BMW Group είναι μακράν η μεγαλύτερη του ανταγωνισμού, και η εταιρεία βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα νέων ταξινομήσεων στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων συνολικά. Μόνο το 2017, το BMW Group υπολογίζεται να πουλήσει πάνω από 100.000 αυτοκίνητα με ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης. Βάσει της σταθερής αύξησης των πωλήσεων, το BMW Group υπολογίζει ότι περίπου το 15-25% των παγκόσμιων πωλήσεών του το 2025 θα αποτελείται από ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα.*

 

Πηγή : Polk/HIS Report, τεύχος 13 Απριλ ίου 2017

 

Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη επιτυχία πωλήσεων, αυξανόμενη είναι και η συγκομιδή βραβείων της μάρκας BMW i για τα προϊόντα της και τη συνολική προσέγγιση του τομέα βιώσιμης μετακίνησης. Από τις σημαντικότερες διακρίσεις των τελευταίων μηνών ήταν το βραβείο “Goldene Lenkrad 2016” στην κατηγορία “Εναλλακτικά Συστήματα Κίνησης”. Το 2013, το BMW i3 απέσπασε το βραβείο “Grüne Lenkrad” στον ίδιο διαγωνισμό, και ήταν το πρώτο μοντέλο που κέρδισε αυτή τη διάκριση – την οποία προσέφεραν τα “Auto Bild”και “Bild am Sonntag” σε αναγνώριση των εξαιρετικών περιβαλλοντικών του επιδόσεων – για δεύτερη φορά. Μερικές εβδομάδες αργότερα, η μάρκα BMW i κέρδισε το διεθνές βραβείο συντακτών “Premium Pionier Elektromobilität” στο διαγωνισμό “Auto Trophy” του περιοδικού “Auto Zeitung”.

 

Το BMW i3 (94Ah) έπεισε επίσης για τα προσόντα του την επιτροπή του “Car of the Year” στη Μ. Βρετανία, στις αρχές του 2017. Το i3 ήρθε πρώτο στο διαγωνισμό το περιοδικού “What Car?” στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων αξίας £20.000 - £40.000. Λίγο αργότερα, το plug-in υβριδικό σπορ BMW i8 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο NEDC: 2,1l/100km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 11.9kWh/100km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 49g/km) πρόσθεσε μία ακόμα διάκριση στη συλλογή, καθώς ήρθε πρώτο στη ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού “Auto Bild Allrad” στην κατηγορία τετρακίνητων υβριδικών οχημάτων.

 

Σχετικά με τη BMW i και τη BMW iPerformance

Η BMW i είναι η μάρκα του BMW Group που εστιάζει στις συνδεδεμένες υπηρεσίες μετακίνησης, στα πρωτότυπα οχήματα του μέλλοντος και σε μία νέα ερμηνεία του όρου premium με βάση τη βιωσιμότητα. Η BMW i εκπροσωπείται σε 54 χώρες με το ηλεκτρικό BMW i3 σε αστικές περιοχές, το plug-in υβριδικό σπορ BMW i8 και τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα BMW iPerformance. Η BMW i συνεργάζεται επίσης με επιχειρήσεις όπως DriveNow (car sharing), ReachNow (car sharing 2.0), ChargeNow (εύκολη πρόσβαση στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο σημείων φόρτισης), ParkNow (εντοπισμός, κράτηση και πληρωμή χώρων στάθμευσης), BMW i Ventures (επένδυση σε εταιρείες start-up), BMW Energy Services και Centre of Competence for Urban Mobility (συμβουλευτικές υπηρεσίες για πόλεις).

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -  

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση