Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

H κατάλληλη στιγμή για το Nürburgring 24 Hours: Έναρξη πωλήσεων της νέας BMW M4 GT4.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν τώρα να παραγγείλουν τη νέα BMW M4 GT4, το τελευταίο μοντέλο της προϊοντικής γκάμας της BMW Motorsport. Το τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο έχει στο ενεργητικό του πάνω από 20.000 km δοκιμών, αμέτρητες ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα, εκτενείς γύρους βελτίωσης σεταρίσματος, αλλά και επιτυχημένες εμφανίσεις σε δοκιμές υπό αγωνιστικές συνθήκες.

Automotive
·
BMW Motorsport
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~201,56 KB)
  
Photos(8x, ~23,52 MB)

Ο Διευθυντής της BMW Motorsport , Jens Marquardt , μαζί με τον Dirk Adorf ( GER ), ο οποίος είχε ενεργή εμπλοκή στις δοκιμές του αυτοκινήτου ως οδηγός εξέλιξης, έδωσε το έναυσμα για τη φάση πωλήσεων κατά τη διάρκεια αποκλειστικής εκδήλωσης πελατών στο N ü rburgring ( GER ). Η BMW M 4 GT 4, έτοιμη για χρήση χάρη σε ένα ολοκληρωμένο αρχικό πακέτο, θα κοστίζει 169.000 Ευρώ (συν ΦΠΑ).

 

«Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, το λανσάρισμα ενός νέου αυτοκινήτου είναι από τις απόλυτες στιγμές για μένα ως Διευθυντής της BMW Motorsport», δήλωσε ο Jens Marquardt κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο paddock του Nürburgring. «Η έναρξη των πωλήσεων σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημό μας με τη BMW M4 GT4. Ανυπομονούμε να δούμε το αυτοκίνητο να σημειώνει επιτυχίες στα χέρια των ομάδων πελατών από το 2018. Προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα προηγμένο και αξιόπιστο μοντέλο GT4, που ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία της BMW Motorsport, στην ισχυρή βάση μιας BMW M4 Coupé. Η εξέλιξη της BMW M4 GT4 επικεντρώθηκε στη χιλιομετρική κάλυψη, την οικονομία και την ευκολία συντήρησης».

 

Η τεχνολογία παραγωγής συναντά την αγωνιστική καινοτομία.

Αυτό εγγυάται η χρήση προηγμένης τεχνολογίας παραγωγής και καινοτομιών της BMW M6 GT3. Ο κινητήρας και το κιβώτιο, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ελέγχου, προέρχονται από τη BMW M4 Coupé (κατανάλωση μικτού κύκλου, 8.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 194 g/km). Το καπό από ανθρακονήματα προέρχεται από τη BMW M4 GTS (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8.5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 199 g/km). Επιπλέον, η BMW M4 GT4 διαθέτει πόρτες από ανθρακονήματα, εμπρός σπλίτερ και πίσω πτέρυγες αγωνιστικών προδιαγραφών, μαζί με ένα αγωνιστικό σύστημα εξαγωγής. Το κάθισμα, τα φρένα και τα πεντάλ χρησιμοποιούν λύσεις που επίσης περιλαμβάνονται στο κορυφαίο μοντέλο του αγωνιστικού προγράμματος πελατών (customer racing), τη BMW M6 GT3.

 

Η φιλοσοφία εσωτερικού είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για την άνεση του οδηγού, ώστε να μπορεί να είναι αφοσιωμένος στην οδήγηση. Οι μηχανικοί της BMW κινήθηκαν προς μία εντελώς νέα κατεύθυνση ως προς το λογισμικό ελέγχου κινητήρα. Η BMW M4 GT4 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της BMW Motorsport που υιοθετεί τα λεγόμενα ‘USB Ισχύος’ (Power Sticks), τα οποία μπορούν να προγραμματίζονται από πριν για διαφορετικά επίπεδα επιδόσεων του κινητήρα. Χάρη στο σύστημα, που έχει εγκριθεί από το SRO Motorsports Group και προστατεύεται άριστα από μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση, το Plug-and-Play προσφέρει στους πελάτες της BMW Motorsport τη δυνατότητα να προσαρμόζουν ταχύτατα την Ισορροπία Επιδόσεων σε διάφορους αγώνες.

 

Η επόμενη δοκιμασία: 24 h N ü rburgring .

Τους τελευταίους μήνες, η BMW M4 GT4 έχει δοκιμαστεί από πολλούς εργοστασιακούς οδηγούς της BMW και οδηγούς των αγωνιστικών προγραμμάτων Juniors και πελατών (customer racing) σε διαφορετικές αγωνιστικές πίστες, με διάφορους τύπους ελαστικών και σε ποικίλες εξωτερικές συνθήκες. Σκοπός αυτής της δοκιμής ήταν η προσαρμογή όλων των συστημάτων, όπως τα DSC και ABS, ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου έχουν ήδη βελτιωθεί σε αγώνες στο Nordschleife και στο 24 Hours of Dubai.

 

Η εμφάνιση στο Nürburgring 24 Hours αυτό το Σαββατοκύριακο είναι επόμενη σκληρή δοκιμασία στην εξέλιξη της BMW M4 GT4. Ο Dirk Adorf (GER), ο Ricky Collard (GBR) από το BMW Motorsport Junior και ο Jörg Weidinger (GER), μηχανικός δοκιμών και εξέλιξης της BMW M GmbH και ο ίδιος πολύ επιτυχημένος αγωνιζόμενος στο BMW Sports Trophy επί πολλά χρόνια, θα χρησιμοποιήσουν τον κλασικό αγώνα αντοχής για να αποκτήσουν περισσότερες πολύτιμες γνώσεις σχετικά με το νέο αυτοκίνητο. Θα αγωνιστούν στο Nürburgring 24 Hours δίπλα στο Βρετανό Jethro Bovingdon (GBR) με τη δημοσιογραφική BMW M4 GT4, με την υποστήριξη του προμηθευτή ελαστικών Hankook. Είναι η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφος θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει μία BMW προ-παραγωγής όπως η BMW M4 GT4.

 

Μπορείτε να βρείτε ένα βίντεο της BMW M4 GT4 εδώ: https://youtu.be/ZXv2xhOOcEA

 

Τεχνικές Προδιαγραφές της BMW M 4 GT 4:

 

Διαστάσεις

Μήκος χωρίς σπλίτερ: 4.671 mm

Μήκος με σπλίτερ: 4.750 mm

Πλάτος χωρίς καθρέπτες: 1.877 mm

Πλάτος με καθρέπτες: 2.014 mm

Ύψος: 1.369 mm μεταβλητό

Μεταξόνιο: 2.812 mm

 

Κινητήρας

Τύπος: Εξακύλινδρος εν σειρά, τέσσερις βαλβίδες

Τεχνολογία: M TwinPower turbo, άμεσος ψεκασμός, Valvetronic

Κυβισμός: 2.979 cc

Ισχύς: Πάνω από 431 hp (ανάλογα με την Ισορροπία Επιδόσεων)

Διαχείριση κινητήρα: Ηλεκτρονικά κινητήρα παραγωγής – ‘USB Ισχύος’ για προσαρμογή Ισορροπίας Επιδόσεων

Σύστημα εξαγωγής: Ελαφρού βάρους σύστημα αγωνιστικών προδιαγραφών

 

Ρεζερβουάρ

Ρεζερβουάρ ασφαλείας FT3

Χωρητικότητα: 125 L (ανάλογα με τους κανονισμούς)

 

Πλαίσιο

Πλαίσιο με συγκολημμένο κλωβό ασφαλείας προδιαγραφών DMSB (συμβατό με τους κανονισμούς της FIA), κατασκευάζεται από τη BMW Motorsport

Οροφή, πόρτες και καπό από CFRP

Συνθετικοί Δίσκοι από Makrolon® (θερμαινόμενος εμπρός δίσκος)

Αγωνιστικά εμπρός σπλίτερ από CFRP

Αγωνιστική ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα από CFRP

Αγωνιστικά εμπρός πλευρικά πτερύγια προφυλακτήρα από CFRP

Σύστημα πνευματικών γρύλλων

Κλείδωμα καπό και πίσω πόρτας με ταχυσύνδεσμο

Αγωνιστικές καλωδιώσεις ελαφρού βάρους

 

Ανάρτηση

Αγωνιστικών προδιαγραφών εδράσεις συνδέσμων

Ρυθμιζόμενες αγωνιστικές αντιστρεπτικές δοκοί μπροστά και πίσω

Ειδικά αγωνιστικά αμορτισέρ (Öhlins) μπροστά και πίσω

Ελατήρια, διατίθενται το καθένα με τρεις διαφορετικές σκληρότητες για τον εμπρός και πίσω άξονα

 

Κιβώτιο

7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με λογισμικό από το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με ανεξάρτητη ψύξη

Ειδικά κατασκευασμένα ημιξόνια με ρουλεμάν τροχών προσαρμοσμένα για αγώνες (πίσω άξονας)

 

Βοηθήματα οδηγού

Συστήματα ευστάθειας ειδικά προσαρμοσμένα για τη BMW Motorsport (DSC/ABS)

 

Τροχοί/ελαστικά

11 x 18 αλουμινένιοι τροχοί

Διαστάσεις ελαστικών: 300/660 R18 (παράδοση με ελαστικά Hankook)

 

Φρένα

6-εμβόλων, σταθερή δαγκάνα εμπρός, AP Racing

Διάμετρος δισκόφρενων: 390 mm

4- εμβόλων, σταθερή δαγκάνα πίσω, AP Racing

Διάμετρος δισκόφρενων: 355 mm

Σύστημα ρύθμισης κατανομής πίεσης πέδησης μπροστά και πίσω

Διπλό σύστημα υποπίεσης ψύξης φρένων

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW

Geneva, 03.March - 08:15 CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Geneva International Motor Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση