Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

BMW Motorrad Concept Link. Επαναπροσδιορισμός της αστικής μετακίνησης σε δύο τροχούς.

Στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017, το BMW Group παρουσιάζει το όραμά του για ένα δίτροχο μέσο μετακίνησης στην πόλη μηδενικών ρύπων: το BMW Motorrad Concept Link. Εμπνευσμένη από το πρόγραμμα BMW Motorrad Vision Next 100, η σχεδιαστική μελέτη συνδυάζει την ψηφιακή συνδεσιμότητα με τις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη πάνω σε δύο τροχούς. Χαράζει νέους δρόμους και προχωρά πέρα από τις καθιερωμένες αντιλήψεις στον τομέα του design και της τεχνολογίας.

Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
Εκπαίδευση αναβάτη, ταξίδια, εκδηλώσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~175,1 KB)
  
Photos(14x, ~54,77 MB)
  
Videos(1x, ~144,64 MB)

Μόναχο . Στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017, το BMW Group παρουσιάζει το όραμά του για ένα δίτροχο μέσο μετακίνησης στην πόλη μηδενικών ρύπων: το BMW Motorrad Concept Link. Εμπνευσμένη από το πρόγραμμα BMW Motorrad Vision Next 100, η σχεδιαστική μελέτη συνδυάζει την ψηφιακή συνδεσιμότητα με τις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη πάνω σε δύο τροχούς. Χαράζει νέους δρόμους και προχωρά πέρα από τις καθιερωμένες αντιλήψεις στον τομέα του design και της τεχνολογίας.

 

«Το BMW Motorrad Concept Link υποδηλώνει μία νέα αντίληψη στις αστικές μετακινήσεις. Συνδέει τον ψηφιακό κόσμο με τον αναλογικό και επικεντρώνεται στον αναβάτη και στις ανάγκες μετακίνησής του. Καθώς συνδέει τη λειτουργικότητα με τα ψηφιακά μέσα, χρησιμεύει τόσο ως μέσο μεταφοράς όσο και ως συσκευή επικοινωνίας. Για μένα το BMW Motorrad Concept Link, με το λιτό και διαχρονικό στιλ του, είναι κάτι παραπάνω από concept – είναι περισσότερο το σύμβολο μίας νέας εποχής», υποστηρίζει ο Edgar Heinrich, Επικεφαλής Σχεδιασμού της BMW Motorrad.

 

To Design ως χαρακτηριστικό διαφοροποίησης και ορισμού νέας κατηγορίας.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του concept οχήματος διαφαίνεται στην εντελώς νέα σχεδιαστική του γλώσσα. «Το BMW Motorrad Concept Link δεν βασίζεται στα υφιστάμενα πρότυπα, όμως εξυπηρετεί απόλυτα τις βασικές λειτουργικές ανάγκες, την τεχνική αρχιτεκτονική και την ψηφιακή πραγματικότητα των σημερινών χρηστών. Τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης, όπως οι επίπεδες μπαταρίες κάτω από το δάπεδο και ο συμπαγής κινητήρας στον πίσω τροχό – μας έδωσαν τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό σχέδιο, το οποίο εγκαινιάζει μία εντελώς νέα κατηγορία. Σαν αποτέλεσμα, η εκφραστική δύναμη του οχήματος είναι απολύτως νέα για τη BMW Motorrad και διαφέρει από όλα τα συμβατικά σχέδια», εξηγεί ο Alexander Buckan, Επικεφαλής Σχεδίασης Οχημάτων της BMW Motorrad.

 

Το χαμηλό, μακρύ αμάξωμα και η επίπεδη σέλα σε συνδυασμό με τη διαγώνια ανάπτυξη του μπροστινού τμήματος, δημιουργούν μία μοντέρνα και εντελώς ξεχωριστή σιλουέτα. Η χρήση χρωμάτων τονίζει ακόμη περισσότερο αυτή την αισθητική: το μπροστινό φέρινγκ σε χρώμα Liquid Metal Titanium κάνει αντίθεση με το σχεδόν ματ σώμα. Οι χρωματισμοί έχουν διαγώνιο προσανατολισμό υπογραμμίζοντας τη δυναμική του BMW Motorrad Concept Link.

 

‘Κομμένο και ραμμένο’ στις ανάγκες της αστικής μετακίνησης.

Η νέα, εμφατικά λειτουργική αρχιτεκτονική συνεπάγεται με κορυφαία απόλαυση στην οδήγηση χάρη στο σύστημα E-drive. Το BMW Motorrad Concept Link είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης μετακίνησης στην πόλη με τη γρήγορη επιτάχυνση και τον εύκολο χειρισμό του. Χάρη στο χαμηλό ύψος, μπορείς να καθίσεις εύκολα στη σέλα από το πλάι ή από πίσω. Η όπισθεν δίνει τη δυνατότητα εύκολων ελιγμών και το καθιστά ιδανικό στο παρκάρισμα σε στενούς χώρους μέσα στην πόλη.

 

Η σέλα ρυθμίζεται σε μήκος ώστε να ικανοποιεί όλες τις προτιμήσεις. Οι διαστάσεις του οχήματος διαμορφώνουν νέους αποθηκευτικούς χώρους: στο κεντρικό τμήμα, κάτω από τη σέλα, υπάρχει ένα ντουλάπι που προσφέρει μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης. Ο αναβάτης έχει εύκολη πρόσβαση σ’ αυτό από ένα συρόμενο πορτάκι. Χάρη στην πρωτότυπη αρχιτεκτονική του, το BMW Motorrad Concept Link συνδυάζει ιδανικά την ευχαρίστηση με την ευχρηστία.

 

Καθαρές γραμμές και σύγχρονη τεχνολογία.

Με μία πιο προσεκτική ματιά, οι καθαρές γραμμές, οι μεγάλες επιφάνειες και τα απλά, ακριβέστατα σχήματα τονίζουν τη state-of-the art εμφάνιση του BMW Motorrad Concept Link. Η διχρωμία το ενισχύει αυτό ακόμη περισσότερο. Μία μεγάλη μαύρη ματ περιοχή, η ‘τεχνική καρδιά’, αποτελεί τον πυρήνα του concept. Εκτείνεται από εμπρός προς τα πίσω και σε συνδυασμό με τα ελαστικά και τα μπροστινά φώτα, περιλαμβάνει επίσης την κινητήρια μονάδα και τα στοιχεία της ανάρτησης. Τα χαρακτηριστικά, διπλά μπροστινά φώτα LEC έχουν μινιμαλιστική σχεδίαση. Η σαφής διάταξη και τα λεπτά περιγράμματα τονίζουν τη μοντέρνα, πρωτοποριακή εμφάνιση της μπροστινής όψης.

 

Τα έντονα περιγράμματα των πλευρικών πάνελ που πλαισιώνουν το σκούρο πυρήνα του οχήματος, βελτιστοποιούν την αεροδυναμική απόδοση, προσφέροντας προστασία από τον άνεμο και τη βροχή. Τα πλαϊνά των τροχών είναι πλήρως καλυμμένα, υπογραμμίζοντας συνολικά τη σύγχρονη εμφάνιση.

Το BMW Motorrad Concept Link αναδεικνύει σκόπιμα την τεχνολογία ως κομμάτι του σχεδιαστικού πακέτου. Για το λόγο αυτό, τα πλευρικά πάνελ δεν καλύπτουν πλήρως το πίσω μέρος αλλά εκτείνονται κατακόρυφα σαν μικρές πτέρυγες αφήνοντας σε κοινή θέα τεχνικά στοιχεία όπως ο κινητήρας, οι ψύκτρες, το μονόμπρατσο ψαλίδι, το μονό αμορτισέρ και ο οδοντωτός ιμάντας. Ταυτόχρονα βελτιώνουν τη ροή του αέρα από αεροδυναμική άποψη.

Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα έχουν ενσωματωθεί στα πίσω πλευρικά πάνελ με τη μορφή δύο ανάλαφρων ημικυκλικών στοιχείων.

 

Σκόπιμες αντιθέσεις και πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης.

Οι έντονες αντιθέσεις χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις καθαρές γραμμές του BMW Concept Link για να του προσδώσουν μία δυνατή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Τα πορτοκαλί καλώδια που συνδέουν τη δέσμη συσσωρευτών με τον κινητήρα στη δεξιά πλευρά συνιστούν μία έντονη αντίθεση υποδηλώνοντας αυτοπεποίθηση. Η διατομή τους προδίδει την ισχύ του κινητήρα.

 

Η σέλα είναι επίσης εντυπωσιακή, λειτουργική όσο και οπτική, με εντελώς επίπεδο σχήμα που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το κυρίως σώμα του οχήματος. Αυτό αναδεικνύει την ανάλαφρη όψη του οχήματος από το πλάι και δείχνει ευελιξία και ευκολία στο χειρισμό. Κάτω από τη σέλα διακρίνεται ο αλουμινένιος σκελετός. Η σέλα προσαρμόζεται σε διαφορετικές απαιτήσεις και με διάφορους τρόπους. Μπορεί να μετατραπεί από σπορ μονόσελο, σε σέλα για δύο επιβάτες και σε οτιδήποτε ανάμεσα στα δύο, χαρίζοντας στο concept όχημα μία εντελώς προσωπική εμφάνιση και λειτουργικό χαρακτήρα.

 

Οι επιπλέον επιλογές εξατομίκευσης, όπως τα πλευρικά πάνελ σε διαφορετικούς χρωματισμούς ή οι εναλλακτικές ζελατίνες, επιτρέπουν στον αναβάτη να εκφράσει την προσωπικότητά του, καθιστώντας το BMW Motorrad Concept Link ιδανικό σύντροφο σε όλες τις συνθήκες.

 

Συνδέοντας τον αναβάτη με το όχημα και το περιβάλλον.

Αντλώντας έμπνευση από το BMW Motorrad Vision NEXT 100, το BMW Motorrad Concept Link μεταφέρει τη σύνδεση αναβάτη, οχήματος και περιβάλλοντος σε αστική χρήση. Διατηρεί τον αναβάτη συνδεδεμένο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, διευρύνοντας το εν κινήσει περιβάλλον του, δίνοντάς του νέες δυνατότητες. Μεταξύ άλλων, το Concept όχημα γνωρίζει τι υπάρχει στο προσωπικό ημερολόγιο του αναβάτη, άρα και τους επόμενους προορισμούς του. Κατά συνέπεια, μπορεί να επιλέξει την ταχύτερη ή την πιο γραφική διαδρομή, ακόμη και να επιλέξει την ιδανική μουσική υπόκρουση, εφόσον του ζητηθεί.

 

Ο στόχος είναι η απόλαυση στην οδήγηση χωρίς να αποσπάται η προσοχή. Ο κλασικός πίνακας οργάνων έχει καταργηθεί και η ταχύτητα, οι πληροφορίες πλοήγησης και της μπαταρίας προβάλλονται στη ζελατίνα, ακριβώς πάνω στο οπτικό πεδίο του αναβάτη. Οι δευτερεύουσες πληροφορίες προβάλλονται σε ένα μεγάλο πάνελ που ακολουθεί το σχήμα της περιοχής κάτω από το τιμόνι. Η οθόνη αυτή δίνει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το εξωτερικό περιβάλλον με διάφορους τρόπους, ενώ επιτρέπει και την επικοινωνία με άλλα οχήματα. Η επιφάνειά της μεγάλης αυτής οθόνης είναι ευαίσθητη στην αφή και δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του infotainment, της συνδεσιμότητας και της παροχής πληροφοριών. Ρυθμιζόμενοι διακόπτες στο τιμόνι δίνουν στον αναβάτη πρόσβαση στις πιο συχνές λειτουργίες του συστήματος, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα χέρια του από αυτό.

 

Έξυπνος ρουχισμός αναβάτη.

Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στο όχημα και στον εξοπλισμό του αναβάτη έχει προοπτικές όσον αφορά την ασφάλεια, την άνεση, την ευχρηστία και την εμπειρία της οδήγησης. Στο BMW Motorrad Concept Link, ο ρουχισμός του αναβάτη είναι συνδεδεμένος με το όχημα. Για παράδειγμα, μία κίνηση του βραχίονα μπορεί να ανοιγοκλείσει το συρόμενο πορτάκι του χώρου αποσκευών. Μία ραφή στο βραχίονα οριοθετεί την ενεργή περιοχή. Ο ρουχισμός του αναβάτη εισάγει μία νέα μόδα και σκόπιμα δε θυμίζει εξοπλισμό μοτοσικλέτας. Ελαφριές επωμίδες και επαγκωνίδες έχουν ενσωματωθεί στο στιλάτο κοντό σακάκι που είναι φτιαγμένο από αδιάβροχο, μάλλινο ύφασμα. Ωστόσο, τα προστατευτικά δε διακρίνονται κάτω από το μοντέρνο σχέδιο του σακακιού.

 

Συνδυάζοντας μηδενικούς ρύπους με δυναμική οδήγηση, μία νέα σχεδιαστική γλώσσα, συνδεσιμότητα και λειτουργικό ρουχισμό αναβάτη υψηλής μόδας, το BMW Motorrad Concept Link ενσωματώνει την αντίληψη της BMW Motorrad για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση