Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW i τώρα παρέχει ηλεκτροκίνηση και σε σκάφη.

Η Torqeedo ενσωματώνει τη μπαταρία υψηλής τάσης του BMW i3 σε ηλεκτρικούς κινητήρες θαλάσσης. Η ολοκληρωμένη φιλοσοφία βιωσιμότητας της BMW i σε νέες εφαρμογές.

BMW i Beyond Automobiles
·
BMW i Sustainability
·
BMW i Incubator for Innovations
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~165,52 KB)
  
Photos(6x, ~52,97 MB)
  
Videos(1x, ~107,5 MB)

Μόναχο . Η BMW i παραμένει στο τιμόνι της βιώσιμης καινοτομίας χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και την ολοκληρωμένη φιλοσοφία της. Tώρα, η μπαταρία υψηλής τάσης του i3 χρησιμοποιείται όχι μόνο σε αυτοκίνητα αλλά και σε σκάφη. Το BMW Group προμηθεύει τη Γερμανική εταιρεία Torqeedo με μπαταρίες ιόντων λιθίου από το εργοστάσιο του Dingolfing. Η κατασκευάστρια εταιρεία μηχανών θαλάσσης τις χρησιμοποιεί για αποθήκευση ενέργειας στα ηλεκτρικά της συστήματα πρόωσης υψηλών επιδόσεων Deep Blue. Η Torqeedo ιδρύθηκε το 2005 στο Starnberg (Γερμανία) και είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως ως προμηθευτής ηλεκτρικών και υβριδικών κινητήρων ισχύος 1-160 HP για ιστιοπλοϊκά και επαγγελματικά σκάφη όπως ferries και θαλάσσια ταξί.

 

Οι μπαταρίες της BMW i θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα μιας περιβαλλοντικά συμβατής, οικονομικής και αθόρυβης εναλλακτικής λύσης έναντι των συμβατικών κινητήρων σκαφών. «Η απόφαση της Torqeedo να χρησιμοποιήσει μπαταρίες υψηλής τάσης της BMW i στο Deep Blue αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι μπορούμε να κατασκευάζουμε τα συστήματα κίνησης του μέλλοντος χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα», εξηγεί ο Dr Alexander Kotouc, Επικεφαλής Διαχείρισης Παραγωγής της BMW i. «Η επιτυχημένη μεταφορά της πιο σύγχρονης αυτοκινητικής τεχνολογίας σε σκάφη αναδεικνύει την αξία της ολοκληρωμένης φιλοσοφίας της BMW i».

 

Το BMW Group εξελίσσει και κατασκευάζει εσωτερικά μπαταρίες υψηλής τάσης για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του BMW i3 περιλαμβάνει οκτώ μονάδες, κάθε μία από τις οποίες περιέχει 12 κυψέλες. Οι φίσες, τα καλώδια, οι αισθητήρες παρακολούθησης και το σύστημα θέρμανσης και ψύξης έχουν εξελιχθεί ειδικά για τη BMW i.

 

Η τεχνογνωσία εξέλιξης και παραγωγής του BMW Group αποτελεί βάση για συνεχή πρόοδο στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών. Το τελευταίο παράδειγμα είναι η μπαταρία υψηλής τάσης του τρέχοντος BMW i3. Αν και οι διαστάσεις και το βάρος της παρέμειναν ίδια με της προηγούμενης έκδοσης, η χωρητικότητά της αυξήθηκε πάνω από 50% στα 94 Ah/33 kWh.

 

Χάρη στα χαρακτηριστικά ‘plug-and-play’ που οι σχεδιαστές ενσωμάτωσαν από την αρχή στις μπαταρίες του BMW i3, η τεχνολογία προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών πέραν του αυτοκινητιστικού τομέα. Η κατασκευάστρια εταιρία θαλάσσιων συστημάτων κίνησης Torqeedo συνδυάζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου της BMW i με την ισχυρότερη γκάμα μοτέρ που διαθέτει για εξωλέμβιες και εσωλέμβιες μηχανές και υβριδικά συστήματα ιπποδύναμης έως 160 hp. «Οι μπαταρίες υψηλής τάσης της BMW i αποτελούν πρότυπο αξιοπιστίας και απόδοσης στην ηλεκτρική μετακίνηση», δήλωσε ο Christoph Ballin, Συνιδρυτής και CEO της Torqeedo. «Μας επιτρέπουν να προσφέρουμε προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης και ενσωματωμένη διαχείριση ενέργειας για εφαρμογές σε σκάφη, για ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση».

 

Η πρωτοποριακή χρήση μπαταριών ιόντων λιθίου της BMW i σε ηλεκτροκινητήρες θαλάσσης είναι ένα ακόμα παράδειγμα της ποικιλίας εφαρμογών που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή η ολοκληρωμένη φιλοσοφία βιωσιμότητας. Ένας ακόμα τομέας είναι η στατική αποθήκευση ενέργειας, όπου οι μπαταρίες χρησιμοποιούνται για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών και εμπορικών κτιρίων, παρέχοντας άμεση αποθήκευση της ανανεώσιμης ενέργειας που παράγεται από εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

 

Επιπλέον, οι μπαταρίες υψηλής τάσης της BMW i μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό έχοντας ολοκληρώσει την ωφέλιμη ζωή τους σε ένα όχημα. Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα, η επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών φαίνεται πιο λογική σαν σενάριο από την πρώιμη ανακύκλωσή τους. Μάλιστα το BMW Group οραματίστηκε το σενάριο μιας δεύτερης ζωής για τις μπαταρίες, μετά από μακρά χρήση σε όχημα, πριν καν το BMW i3 λανσαριστεί στην αγορά. Αυτό το είδος επαναχρησιμοποίησης παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια – και στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για άμεση αποθήκευση της ανανεώσιμης, παραγόμενης ενέργειας.

 

Σχετικά με τη BMW i.

Η BMW i βασίζεται σε μία ευρεία φιλοσοφία, η οποία στοχεύει στην επίτευξη μιας βιώσιμης μετακίνησης, επικεντρωμένης στις απαιτήσεις του μέλλοντος. Κύρια συστατικά της είναι τα καινοτόμα ηλεκτρικά οχήματα και οι υπηρεσίες μετακίνησης, η εμπνευσμένη σχεδίαση και μία νέα ερμηνεία του όρου premium, που ορίζεται αυστηρά σε πλαίσια βιωσιμότητας και απόλαυσης. Η σχεδίαση του πλήρως ηλεκτρικού BMW i3 μηδενικών ρύπων για αστική χρήση εστιάζει στη βιωσιμότητα, ενώ το BMW i8 είναι η σπορ πρόταση του μέλλοντος.   

 

Η BMW i ανοίγει νέες προοπτικές για την εταιρεία προσελκύοντας νέα target groups και λειτουργεί σαν εκκολαπτήριο καινοτομιών. Τεχνολογίες που έκαναν ντεμπούτο με επιτυχία σε μοντέλα BMW i μεταφέρθηκαν σε άλλα μοντέλα της μητρικής μάρκας BMW. Η BMW i συνεργάζεται επίσης με υπηρεσίες όπως DriveNow (car sharing), ReachNow (car sharing 2.0), ChargeNow (εύκολη πρόσβαση στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο σημείων φόρτισης), ParkNow (εντοπισμός, κράτηση και πληρωμή χώρων στάθμευσης), BMW i Ventures (επένδυση σε εταιρείες start-up), BMW Energy Services και Centre of Competence for Urban Mobility (συμβουλευτικές υπηρεσίες για πόλεις).

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –  

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση