Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η Fiat Chrysler Automobiles Πλαισιώνει το Σχήμα BMW Group, Intel και Mobileye στην Εξέλιξη της Πλατφόρμας Αυτόνομης Οδήγησης.

Το BMW Group, η Intel Corporation, η Mobileye, Εταιρία της Intel, και η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, για συμμετοχή της FCA στην ανάπτυξη μιας παγκοσμίως κορυφαίας, προηγμένης πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης. Μέσα από τη συνεργασία, θα αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, οι ικανότητες και οι πόροι κάθε εταιρίας. Η πλατφόρμα θα μπορεί να αναβαθμιστεί για αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου από 3 έως 4/5...

Εταιρικά
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~282,19 KB)
  
Photos(2x, ~3,17 MB)

Μόναχο. Το BMW Group, η Intel και η Mobileye ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα συμβάλλει στη δημιουργίας μιας παγκοσμίως κορυφαίας, προηγμένης πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης για ευρεία εφαρμογή.

 

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, οι ικανότητες και οι πόροι κάθε εταίρου για την αναβάθμιση της τεχνολογίας της πλατφόρμας, την αποδοτικότερη εξέλιξη και την ταχύτερη έλευση στην αγορά. Παράγοντας ζωτικής σημασίας θα είναι η συνεγκατάσταση μηχανικών στη Γερμανία και σε άλλα μέρη. Η FCA θα συμβάλλει με μηχανολογικούς και άλλους τεχνικούς πόρους, τεχνογνωσία καθώς και με τους σημαντικούς όγκους πωλήσεων, τη γεωγραφική κάλυψη και τη μακροχρόνια εμπειρία της στη Β. Αμερική.

 

«Για την πρόοδο της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης απαιτείται η δημιουργία συνεργασιών μεταξύ κατασκευαστών αυτοκινήτων, τεχνολογικών παρόχων και προμηθευτών», δήλωσε ο CEO της FCA, Sergio Marchionne. «Πλαισιώνοντας αυτό το σχήμα, η FCA θα μπορέσει να επωφεληθεί άμεσα από τις συνέργειες και οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται όταν συνεργάζονται εταιρίες με κοινό όραμα και στόχο».

 

Τον Ιούλιο του 2016, το BMW Group, η Intel, και η Mobileye ανακοίνωσαν ότι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν τα αυτοοδηγούμενα οχήματα πραγματικότητα και να φέρουν στην παραγωγή εξαιρετικά (Επίπεδο 3) ή πλήρως αυτόνομα μοντέλα (Επίπεδο 4/5) μέχρι το 2021. Από τότε έχουν σχεδιάσει και διαμορφώσει μία κλιμακούμενη αρχιτεκτονική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά στοιχεία ταυτότητας κάθε μάρκας. Η σύμπραξη βαδίζει σταθερά προς το στόχο κυκλοφορίας 40 αυτόνομων οχημάτων δοκιμών στο δρόμο μέχρι το τέλος του 2017.

 

Επίσης εκτιμά ότι θα επωφεληθεί από την αξιοποίηση δεδομένων και εμπειρίας του στόλου 100 οχημάτων δοκιμών Επιπέδου 4 της Mobileye, Εταιρίας της Intel, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, καταδεικνύοντας την ευρύτητα κλίμακας αυτής της συνεργατικής προσέγγισης.

 

«Δύο κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία της συνεργασίας παραμένουν η ασυμβίβαστη προσέγγιση και η δυνατότητα αναβάθμισης της πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης», δήλωσε ο Harald Kruger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Με τη νέα μας εταίρο FCA, ενισχύουμε τις δυνατότητές μας για τη δημιουργία της πιο σχετικής, προηγμένης λύσης Επιπέδου 3-5 για εφαρμογή από όλους τους ΟΕΜ σε παγκόσμια κλίμακα».

 

«Το μέλλον του τομέα μεταφορών βασίζεται στη συνεργασία των καλύτερων από τις βιομηχανίες αυτοκινήτου και τεχνολογίας. Αυτοί θα δημιουργήσουν μία κλιμακούμενη αρχιτεκτονική που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων από όλο τον κόσμο θα μπορούν να υιοθετήσουν και να προσαρμόσουν» δήλωσε ο Brian Krzanich, CEO της Intel. «Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε την FCA που με τη συμβολή της θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εξέλιξη των ασφαλέστερων αυτόνομων οχημάτων στον κόσμο».

 

«Καλωσορίζουμε την FCA και τα όσα μας φέρνει καθώς και τη χρήση της πλατφόρμας που έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο και μπαίνει ταχύτατα στη φάση δοκιμών και εφαρμογής», δήλωσε ο Καθηγητής Amnon Shashua, CEO και Διευθυντής Τεχνολογίας της Mobileye, Εταιρίας της Intel. «Ο συνδυασμός οπτικής αντίληψης και χαρτογράφησης ακριβείας, διαφοροποιημένης σύνθεσης αισθητήρων και προηγμένων οδηγικών αλγορίθμων προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ευελιξίας σε ένα οικονομικό πακέτο που θα εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο και όλες τις οδικές συνθήκες».

 

Οι εταιρίες BMW Group, Intel, Mobileye και FCA, μαζί με τους εταίρους εξέλιξης και τους ‘system integrators’ (υπεύθυνους ολοκλήρωσης συστήματος) που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, προσκαλούν και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τεχνολογικούς παρόχους να τους πλαισιώσουν στην υποστήριξη αυτής της πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν μία λύση ευρέως φάσματος.

 

 - Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση