Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW Concept Z4. Ελευθερία σε τέσσερις τροχούς.

Τη σκηνή του Concours d’Elegance στο Pebble Beach επέλεξε το BMW Group για να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό, νέο πρωτότυπο μοντέλο roadster. Επιβλητική, πρωτοποριακή και ακαταμάχητη, η BMW Concept Z4 διαθέτει απέριττες και συμπαγείς αναλογίες, δυναμική σιλουέτα και ελκυστικές φόρμες που διεγείρουν το συναίσθημα. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο δίνει μία γεύση από την έκδοση παραγωγής που θα αποκαλυφθεί του χρόνου.

Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~188,03 KB)
  
Photos(50x, ~636,62 MB)

Μόναχο. Τη σκηνή του Concours d’Elegance στο Pebble Beach επέλεξε το BMW Group για να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό, νέο πρωτότυπο μοντέλο roadster. Επιβλητική, πρωτοποριακή και ακαταμάχητη, η BMW Concept Z4 διαθέτει απέριττες και συμπαγείς αναλογίες, δυναμική σιλουέτα και ελκυστικές φόρμες που διεγείρουν το συναίσθημα. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο δίνει μία γεύση από την έκδοση παραγωγής που θα αποκαλυφθεί του χρόνου.

 

«Η BMW Concept Z4 είναι το απόλυτο οδηγικό εργαλείο», δήλωσε ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του BMW Group Design. «Απογυμνώνοντας το αυτοκίνητο από κάθε τι περιττό και αφήνοντας τα απολύτως απαραίτητα, ο οδηγός μπορεί να βιώνει όλα τα συστατικά της οδηγικής απόλαυσης με εξαιρετική αμεσότητα. Η απόλυτη ελευθερία σε τέσσερις τροχούς».

 

Οδηγική απόλαυση χωρίς περιορισμούς.

Η σπορ και πρωτοποριακή BMW Concept Z4 ενσαρκώνει το όραμα του BMW Group για ένα σύγχρονο μοντέλο roadster. «Η BMW Concept Z4 αποτυπώνει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της BMW από όλες τις απόψεις και σε κάθε λεπτομέρεια. Από τη δυναμική φυσιογνωμία μέχρι το εντυπωσιακό προφίλ και το καλλίγραμμο πίσω τμήμα: μερικές μόνο γραμμές και η διακριτική αλληλεπίδραση μεταξύ των επιφανειών γίνονται πηγή από όπου απορρέει δύναμη αλλά και συναίσθημα», συνεχίζει ο van Hooydonk.

 

Η BMW ανανεώνει την παράδοσή της στα μοντέλα roadster .

Η BMW Concept Z4 υιοθετεί κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία roadster, όπως μακρύ μεταξόνιο, χαμηλωμένη, αεροδυναμική σιλουέτα και συμπαγές πίσω τμήμα, αλλά με ‘φρέσκο περιτύλιγμα’ που δηλώνει αυτοπεποίθηση και αποτυπώνει τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα BMW. Ένα πιο κοντό καπό και ‘κοφτοί’ πρόβολοι διασφαλίζουν ότι ο οδηγός κάθεται πιο κοντά στο κέντρο του αυτοκινήτου συγκριτικά με προηγούμενες BMW roadster, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει πιο σπορ αίσθηση και ευελιξία, αφοσιωμένος στη χαρά της οδήγησης. Το σφηνοειδές περίγραμμα του αυτοκινήτου προσδίδει στη BMW Concept Z4 μία αίσθηση κίνησης ακόμα και όταν είναι σταματημένη. Οι μεγάλοι ‘θόλοι’ που εκτείνονται πίσω από την καμπίνα ενσωματώνουν έξυπνα τη λειτουργία των rollover bars και προσφέρουν μία σπορ κατάληξη στο χαμηλωμένο πίσω τμήμα.

 

Επαναπροσδιορισμός σχεδιαστικής γλώσσας και επιφανειών.

Το ανάγλυφο εμπρός τμήμα που θυμίζει ρύγχος καρχαρία εκτείνεται αρμονικά στα πλευρά. Η νέα κατεύθυνση της σχεδιαστικής γλώσσας BMW φαίνεται εδώ σε κάποιες ακριβείς γραμμές που συνθέτουν καθαρές επιφάνειες, ενώ οι όγκοι του αμαξώματος είναι δυναμικά ανάγλυφοι. Επομένως, οι επιφάνειες και οι φόρμες δημιουργούν μία εξαιρετικά μοντέρνα και συναισθηματικά ισχυρή εντύπωση. Τα μεγάλα Air Breathers πίσω από τους εμπρός τροχούς οριοθετούν και την αρχή των περίτεχνων πλευρικών επιφανειών που δίνουν την εντύπωση ότι διαμορφώνονται από τη ροή αέρα καθώς εξέρχεται από τα Air Breathers. Οι επιφάνειες παίζουν με το φως και τη σκιά καθώς αναπτύσσονται ανοδικά προς τα πίσω, και στη συνέχεια δημιουργούν τους μυώδεις θόλους τροχών και τους σπορ όγκους. Όλα αυτά παραπέμπουν στην πίσω κίνηση του αυτοκινήτου. Το εντυπωσιακό παιχνίδι γραμμών και επιφανειών υπογραμμίζει το σφηνοειδές σχήμα των πλευρών και τους προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό. Τα χαμηλά μαρσπιέ με τη χαρακτηριστική πτυχή τους μειώνουν οπτικά την απόσταση του αμαξώματος από το δρόμο, μία αίσθηση που είναι ακόμα πιο έντονη σε προφίλ όψη.

 

Η εντυπωσιακή εξωτερική βαφή Energetic Orange frozen αναδεικνύει τις αντιθέσεις φωτός και σκιάς των επιφανειών τονίζοντας τον τρισδιάστατο χαρακτήρα του εξωτερικού. Οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών σε σπορ, δίχρωμη 2άκτινη σχεδίαση προσθέτουν αρμονικές στιλιστικές πινελιές στο προφίλ.

 

Χαμηλό και πρωτότυπο εμπρός τμήμα.

Η σχεδίαση του εμπρός τμήματος της BMW Concept Z4 υποδηλώνει ένα αναμφίβολα σπορ ταπεραμέντο. Η σχέση μεταξύ χαμηλής μάσκας και θέσης των προβολέων ψηλότερα παραπέμπει σκόπιμα στη σχέση της BMW Concept Z4 με τη BMW Z8 και της χαρίζει οπτική ένταση. Αντί των συνηθισμένων μπαρών, στο εσωτερικό της μάσκας παρατηρούμε ένα περίτεχνο πλέγμα, του οποίου ο κάθετος προσανατολισμός θυμίζει τη σπορ, λειτουργική σχεδίαση των πρώτων BMW roadster όπως η BMW 328 Mille Miglia. Σε μία αποστασιοποίηση από τα κλασικά πρότυπα BMW, η Concept Z4 υιοθετεί κάθετη διάταξη των προβολέων με τέσσερα ‘μάτια’ και δύο επικαλυπτόμενους σωλήνες σε κάθε πλευρά. Τα φλας εστιάζουν διαγώνια από πάνω και προς τη μάσκα, υπογραμμίζοντας το δυναμικό σφρίγος του εμπρός τμήματος. Το ανάγλυφο καπό με τα περίτεχνα βράγχια ακολουθεί την καμπύλη πορεία των τροχών, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αλλά αρμονικό εμπρός τμήμα.

 

Η σπορ ποδιά εντυπωσιάζει με την ανάγλυφη επιφάνειά της. Οι τρεις μεγάλοι αεραγωγοί υποδηλώνουν τον ισχυρό κινητήρα και υψηλές επιδόσεις. Το μεγάλο ένθετο από ανθρακονήματα στον κεντρικό αεραγωγό προέρχεται από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αναδεικνύει το δυναμικό χαρακτήρα του εμπρός τμήματος. Όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία συνθέτουν μία φρέσκια και σπορ φυσιογνωμία για τη Concept Z4 – που τιμά τις ένδοξες BMW roadster του παρελθόντος.

 

Αθλητικό και εντυπωσιακό πίσω τμήμα.

Στη σχεδίαση της BMW Concept Z4 παρατηρούμε λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά της πλούσιας roadster παράδοσης της BMW, αναβαθμισμένα με γνώμονα το μέλλον. Το φαρδύ και χαμηλωμένο πίσω τμήμα συνεχίζει τις γραμμές του προφίλ, ενσωματώνοντάς τις σε μια μοντέρνα και καθαρή ερμηνεία επιφανειών και στιλιστικών ένθετων. Οι δυναμικοί θόλοι των τροχών προσθέτουν εύρος που τονίζεται από τα λεπτά, σχήματος L πίσω φώτα δίνοντας έμφαση στο σπορ στήσιμο. Πάνω από τα πίσω φώτα, το πορτ μπαγκάζ – που καταλήγει σε μία εντυπωσιακή αεροτομή – εκτείνεται στις προεκτάσεις των θόλων των τροχών, αποπνέοντας μία αίσθηση ισχύος και ευελιξίας. Πιο κάτω, μεγάλοι αεραγωγοί στην πίσω ποδιά συνεισφέρουν στη δυναμική εντύπωση. Ο διαχύτης από ανθρακονήματα προσθέτει μία σπορ και αποκλειστική πινελιά και ολοκληρώνει το κάτω άκρο του πίσω τμήματος.

 

Εξωτερικό και εσωτερικό σε απόλυτη αρμονία.

Η συγγένεια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού της BMW Concept Z4 είναι εμφανής στις φόρμες και τους χρωματικούς συνδυασμούς. Οι σχεδιαστές εσωτερικού εμπνεύστηκαν από τον ισχυρό, τρισδιάστατο χαρακτήρα του εξωτερικού και πρόσθεσαν μεγαλύτερη ένταση στο δυναμικό σύνολο. Η χρωματική αρμονία εσωτερικού και εξωτερικού δημιουργεί έναν σαφή οπτικό σύνδεσμο μεταξύ τους. Το μόνο στοιχείο διαφοροποίησης είναι μία φινετσάτη, χρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα.

 

Μέγιστη έμφαση στην οδηγική εμπειρία.

Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για να ενισχύει αυτή την έμφαση στην οδηγική εμπειρία. Το κάθισμα του οδηγού και οι επενδύσεις θυρών, το ταμπλό οργάνων και η κεντρική κονσόλα έχουν μαύρο φινίρισμα για να ξεχωρίζουν από τις ασορτί πορτοκαλί αποχρώσεις του εξωτερικού και το υπόλοιπο εσωτερικό. Με καθαρή και σαφή δομή, το cockpit περιβάλλει τον οδηγό σαν κάψουλα, αποπνέονται μία πολύ σπορ αίσθηση. Έτσι επιτυγχάνεται ένα αμιγώς οδηγικό περιβάλλον με άριστη ορατότητα, όπου το τιμόνι και οι γύρω μαύρες επιφάνειες είναι προσανατολισμένα στο πνεύμα της συνολικής οδηγοκεντρικής φιλοσοφίας.

 

Το ταμπλό και η κεντρική οθόνη πληροφοριών με ποικίλες ενδείξεις υψηλής ποιότητας είναι ενσωματωμένα στο cockpit σύμφωνα με βέλτιστα εργονομικά πρότυπα. Οι δύο ενδείξεις τοποθετούνται τώρα στο ίδιο ύψος σχεδόν και πολύ κοντά μεταξύ τους, και συνεργάζονται για να προσφέρουν τις κατάλληλες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ποια στοιχεία θέλει να εμφανίσει (μέσω μιας απτικής εντολής) από το διαθέσιμο περιεχόμενο στην οθόνη πληροφοριών – καθοδήγηση διαδρομής, playlists ή λοιπές πληροφορίες. Πάνω από το ταμπλό, το Head-Up Display παρουσιάζει τις κυριότερες πληροφορίες οδήγησης στο άμεσο πεδίο ορατότητας του οδηγού.

 

Εντυπωσιακές επιφάνειες.

Το σπορ ταμπλό που ‘αναδύεται’ από την πλευρά του οδηγού είναι απίστευτα ελαφρύ. Η έξυπνη διάταξη επιφανειών και ακμών διαχωρίζει τους όγκους, τονίζοντας την ανάγλυφη, σπορ σχεδίαση. ‘Αγκαλιάζοντας’ την καμπίνα από τις πόρτες μέχρι τον πίνακα οργάνων, η σχεδίαση αυξάνει την αίσθηση προστασίας και στα δύο καθίσματα.

 

Περιορισμός στα απολύτως απαραίτητα.

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας επικέντρωσης στα απαραίτητα, όλα τα χειριστήρια είναι ομαδοποιημένα σε ‘νησίδες λειτουργίας’. Τίποτα δεν αποσπά τον οδηγό από την οδηγική εμπειρία. Ο διάκοσμος της καμπίνας είναι επίσης μινιμαλιστικού χαρακτήρα. Τα φινετσάτα υλικά, οι μελετημένες πινελιές χρωμίου και τα εξαγωνικά μοτίβα των καθισμάτων αποτελούν στοιχεία πολυτέλειας και αποκλειστικού περιβάλλοντος. Διακοσμητικά μαρσπιέ από ανθρακονήματα και ανάγλυφα, ασύμμετρα λογότυπα στα καθίσματα και το ταμπλό επισφραγίζουν το σπορ χαρακτήρα του εσωτερικού.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση