Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW i Vision Dynamics. Νέο είδος οδηγικής απόλαυσης που ‘ηλεκτρίζει’.

Μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση των φουτουριστικών πρωτοτύπων του NEXT 100, το BMW Group λανσάρει στη Φρανκφούρτη μία φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης για το πολύ άμεσο μέλλον. Το BMW i Vision Dynamics είναι ένα τετράθυρο Gran Coupe, με αυτονομία 600 km, τελική ταχύτητα πάνω από 200 km/h και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 4,0 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, προσφέρει μία πρόγευση από μελλοντική εμπειρία ηλεκτροκίνησης με ένα νέο επίπεδο σπορ φινέτσας.

BMW i Automobiles
·
Τεχνολογία
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~177,61 KB)
  
Photos(33x, ~194,74 MB)
  
Videos(1x, ~142,09 MB)

Μόναχο. Μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση των φουτουριστικών πρωτοτύπων του NEXT 100, το BMW Group λανσάρει στη Φρανκφούρτη μία φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης για το πολύ άμεσο μέλλον. Το BMW i Vision Dynamics είναι ένα τετράθυρο Gran Coupe, με αυτονομία 600 km, τελική ταχύτητα πάνω από 200 km/h και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 4,0 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, προσφέρει μία πρόγευση από μελλοντική εμπειρία ηλεκτροκίνησης με ένα νέο επίπεδο σπορ φινέτσας. «Στο BMW Group, το μέλλον της ηλεκτρικής μετακίνησης βρίσκεται ήδη εδώ», σχολιάζει ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Έχουμε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο από οποιονδήποτε καθιερωμένο ανταγωνιστή και έχουμε δεσμευτεί να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής μας NUMBER ONE > NEXT. Μέχρι το 2025, θα προσφέρουμε 25 μοντέλα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, από τα οποία 12 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Το BMW i Vision Dynamics είναι η πρότασή μας για ένα μελλοντικό, ηλεκτρικό όχημα, σε μία κατηγορία μεταξύ BMW i3 και BMW i8: ένα δυναμικό και προηγμένο τετράθυρο Gran Coupe. Επομένως φέρνουμε την ηλεκτροκίνηση στην καρδιά της μάρκας BMW και ταυτόχρονα, προάγουμε τη BMW i σε εντελώς νέα διάσταση».

 

Η BMW i ‘οδηγεί την κούρσα’ της καινοτομίας.

Το όνομα BMW i είναι συνώνυμο των οχημάτων του μέλλοντος και μιας νέας ερμηνείας της premium μετακίνησης επικεντρωμένης στη βιωσιμότητα. «Η BMW i είναι ο οδηγός της καινοτομίας για το BMW Group», εξηγεί ο Klaus Fröhlich, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, στον τομέα της Εξέλιξης. «Εδώ, οραματικές λύσεις και μεγαλόπνοες ιδέες για το μέλλον αποκτούν υπόσταση για πρώτη φορά. Παράλληλα, η BMW i λειτουργεί σαν αιχμή του δόρατος της καινοτομίας και για άλλες μάρκες. Με το BMW i Vision Dynamics σας αποκαλύπτουμε τώρα πώς φανταζόμαστε ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο BMW. Και η BMW έχει αποδείξει το ταλέντο της να μετατρέπει τα οράματα σε πραγματικότητα, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της».

 

Η εμπνευσμένη σχεδίαση των μοντέλων BMW i είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αφενός στο να επισημαίνει οπτικά τον πρωτοποριακό ρόλο της μάρκας, αφετέρου στο να μετουσιώνει την ιδέα σε κάτι χειροπιαστό. «Με τα i3 και i8, σχεδιάσαμε ένα επαναστατικό αυτοκίνητο πόλης και ένα επαναστατικό, σπορ αυτοκίνητο», σχολίασε ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, BMW Group Design. «Τώρα, το BMW i Vision Dynamics συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, με τις βασικές αξίες BMW: δυναμισμό και κομψότητα. Επομένως, δείχνουμε, πώς η προϊοντική γκάμα και η σχεδιαστική γλώσσα της BMW i μπορούν να μετεξελιχθούν σε επόμενα στάδια».

 

«Κάνω περισσότερα με λιγότερα» – η σχεδιαστική ταυτότητα της BMW i .

Το σχήμα του BMW i Vision Dynamics αντιπροσωπεύει μία περαιτέρω εξέλιξη των κλασικών αναλογιών BMW: μακρύ μεταξόνιο, ρέουσα γραμμή οροφής και κοντοί πρόβολοι δημιουργούν ένα βασικό προφίλ που ξεχειλίζει από κομψότητα και δυναμισμό. Αυτή η σιλουέτα αναδεικνύεται από μεγάλες, ανάγλυφες επιφάνειες, ενώ το εξωτερικό φαίνεται χυτό και μονοκόμματο. Οι αεροδυναμικές απαιτήσεις προσδιορίζουν την προηγμένη εμφάνιση του αυτοκινήτου μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Σχεδόν ορατοί αρμοί και ενσωμάτωση των κρυστάλλων στο κυρίως αμάξωμα, χαρίζουν στο πρωτότυπο μία μοντέρνα και τεχνική συνολική εντύπωση. Η ένταση μεταξύ μεγάλων επιφανειών και περίτεχνων λεπτομερειών τονίζει την καινοτόμο τεχνολογία που βρίσκεται στην καρδιά του αυτοκινήτου με διακριτικό αλλά αισθητό τρόπο, χωρίς υπερβολές. Και αυτό συνάδει με την ταυτότητα της BMW i: «I do more with less» (Κάνω περισσότερα, με λιγότερα).

 

Χαρακτηριστικό προφίλ παραθύρων παραπέμπει στην εμπειρία του μέλλοντος.

Αρμονικά ενσωματωμένο στις ρέουσες γραμμές, το προφίλ των παραθύρων είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο του BMW i Vision Dynamics. Αυτό το μοναδικό στιλιστικό χαρακτηριστικό, που έκανε το ντεμπούτο του στο πρώτο κύμα μοντέλων BMW i, απεικονίζεται εδώ με μία φρέσκια ερμηνεία που δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και ενισχύει την ταυτότητα των πλευρών του αυτοκινήτου. Η εικονικά συμμετρική φόρμα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες καλή ορατότητα, υπογραμμίζοντας την προσοχή που δόθηκε στην εμπειρία μέσα στο όχημα. Αυτό είναι κάτι που θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον, κυρίως αναφορικά με την (ημι-) αυτόνομη και συνδεδεμένη οδήγηση. Η εμπειρία του ταξιδιού γίνεται ακόμα πιο απολαυστική, με μία μεγάλη κρυστάλλινη επιφάνεια που εκτείνεται από το εμπρός μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Είναι κάτι που ενισχύει την αίσθηση του χώρου και δημιουργεί ένα αίσθημα ευρυχωρίας και ελευθερίας που υποστηρίζει και οπτικά το δυναμικό εξωτερικό σχήμα. Παρατηρώντας τη από το εξωτερικό, η οπτική ‘συνέχεια’ της οροφής υποστηρίζει τη μοντέρνα συνολική εικόνα και την ενιαία αισθητική φόρμουλα του αυτοκινήτου.

 

Γνώριμα σχεδιαστικά στοιχεία μπροστά αποκτούν νέα σημασία.

Τα περίοπτα, κλειστά ‘νεφρά’ στο μινιμαλιστικό εμπρός τμήμα, συνδυάζουν το παρελθόν και το μέλλον της BMW όχι μόνο στιλιστικά. Ενώ τα ‘νεφρά’ της BMW έχουν αποτελέσει σύμβολο της τεχνολογικής ικανότητας της εταιρίας στην εξέλιξη συστημάτων κίνησης, το BMW i Vision Dynamics τα χρησιμοποιεί σαν στοιχεία τεχνογνωσίας. Πραγματικά, οι αισθητήρες που βρίσκονται από κάτω μετατρέπουν τα νεφρά σε μία λεγόμενη ‘επιφάνεια νοημοσύνης’. Οι προβολείς, παρομοίως συνδυάζουν την παράδοση και το μέλλον. Το κλασικό εμπρός τμήμα με τα τέσσερα ‘μάτια’ της BMW επαναλαμβάνεται με μία πιο μοντέρνα και διακριτική ερμηνεία, όπου δύο περίπλοκες, ξεχωριστές μονάδες LED σε κάθε πλευρά του ρύγχους του αυτοκινήτου ενσωματώνουν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες φωτισμού και ταυτόχρονα δημιουργούν μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση.

 

Αυτοπεποίθηση και δυναμική γοητεία στο πίσω τμήμα.

Ομαλές καμπύλες διαγράφουν το οριζόντιο προφίλ του αυτοκινήτου παρατηρώντας το από πίσω, προσδίδοντάς του αυτοπεποίθηση και δύναμη.

 

Το πιο χαμηλό πίσω τμήμα του κλωβού επιβατών δημιουργεί φαρδιά πλευρά και μυώδη εμφάνιση. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πίσω τμήματος είναι τα φώτα σχήματος L. Το λεπτό τους κόψιμο υπογραμμίζει τη δυναμική απόδοση του πρωτοτύπου σε επίπεδο λεπτομέρειας, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει το πλάτος του στο δρόμο.

 

Το BMW i Vision Dynamics αποπνέει μία μοντέρνα, προηγμένη και τεχνικά ελκυστική αισθητική από όλες τις γωνίες. Σαν ένα καινοτόμο μοντέλο της BMW, αποκαλύπτει πολύ καθαρά το μελλοντικό όραμα μιας απολαυστικής ηλεκτροκίνησης με έντονα συναισθηματικά στοιχεία. Η BMW θα εξακολουθήσει να δίνει έμφαση στην εξέλιξη σπορ και κομψών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση