Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

H BMW Motorrad παρουσιάζει την R 1200 RS ConnectedRide.

Συστήματα ασφαλείας για τις μοτοσικλέτες του μέλλοντος στο Συνέδριο CMC 2017.

K54
·
Τεχνολογία μοτοσικλετών
·
Σειρά R
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~82,22 KB)
  
Photos(10x, ~49,57 MB)

Μόναχο. Εδώ και δεκαετίες η BMW Motorrad θεωρείται πρωτοπόρος σε θέματα ασφάλειας μοτοσικλετών, έχοντας ανοίξει νέους δρόμους με το ABS και τα συστήματα anti-slip control και Dynamic Traction Control ή με τον εξοπλισμό αναβατών. Η BMW Motorrad συνεχίζει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ασφάλειας στις μοτοσικλέτες ώστε η οδήγηση σε δύο τροχούς να είναι ακόμη πιο ασφαλής και ελκυστική.

 

Με την παρουσίαση της πρωτότυπης R 1200 RS ConnectedRide στο CMC Conference 2017 που διοργανώθηκε στις 12 Οκτωβρίου στο BMW Welt του Μονάχου, η BMW Motorrad έδωσε στους επισκέπτες μία εικόνα από μέλλον των συστημάτων ασφαλείας για μοτοσικλέτες. Πέρα από την υποβοήθηση στις διασταυρώσεις και στην αλλαγή πορείας προς τα αριστερά, το πρωτότυπο διαθέτει μία σειρά από συστήματα σχεδιασμένα για την αποφυγή ατυχημάτων ανάμεσα σε μοτοσικλέτες και επιβατικά αυτοκίνητα.

 

Οι οδηγοί που δείχνουν να αψηφούν την προτεραιότητα προειδοποιούνται, όπως και ο ίδιος ο αναβάτης της μοτοσικλέτας. Τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις εντοπίζονται και προειδοποιητικά σήματα στέλνονται μέσα από το δίκτυο Vehicle to Vehicle (V2V), το οποίο βασίζεται σε ένα πρότυπο επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικούς κατασκευαστές αλλά και σε δυνατότητες εντοπισμού υψηλής ακρίβειας μέσω του συστήματος D-GNSS (Differential-Global Navigation Satellite System).

 

Το CMC (Connected Motorcycle Consortium - www.cmc-info.net) ιδρύθηκε το 2016 από τις BMW Motorrad, Honda και Yamaha με στόχο την από κοινού προώθηση Έξυπνων Συστημάτων Μεταφορών (Cooperative Intelligent Transportation Systems - C-ITS) για τη μοτοσικλέτα με την υιοθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινών προτύπων ανάμεσα σε κατασκευαστές. Η μοναδική κοινοπραξία μεταξύ κατασκευαστών για την ασφάλεια των μοτοσικλετών σε παγκόσμιο επίπεδο αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία.

 

Το CMC εξειδικεύεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της μοτοσικλέτας σε ό,τι αφορά τη δυναμική ανάπτυξη συστημάτων ασφαλείας για αυτοκίνητα. Περιλαμβάνει πρωτίστως συστήματα επικοινωνίας οχήματος με όχημα (V2V), τα οποία δεν έχουν λάβει επαρκώς υπ’ όψη θέματα ασφάλειας των μοτοσικλετών. Το Συνέδριο CMC του 2017 είχε ως σημείο αναφοράς τις ομιλίες και την ανταλλαγή πληροφοριών με αξιωματούχους όπως ο Pedro Barradas της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE), ο Dr. Ulrich Veh, Διευθυντής Ασφαλείας της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), καθώς και ο Antonio Perlot, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσικλέτας (ACEM). Ο οικοδεσπότης και νέος Πρόεδρος του CMC Καθηγητής Dr. Karl Viktor Schaller, Επικεφαλής Ανάπτυξης της BMW Motorrad δήλωσε: «Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την κατάλληλη χρήση κοινών συστημάτων ασφαλείας για μοτοσικλέτες σε πρώιμο στάδιο, ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας δίνουν για να βελτιώσουμε, τόσο την ασφάλεια, όσο και την απόλαυση στην οδήγηση. Για το λόγο αυτό προσκαλούμε και άλλες εταιρίες να συνεργαστούν».

 

Πέραν του ότι συνιστά ευκαιρία για έντονο διάλογο, το CMC θα εστιάσει σε κοινές εμφανίσεις σε εκθέσεις οχημάτων καθώς και άλλες εκδηλώσεις μέσα στο 2018, ώστε να παρουσιαστούν ενεργά οι τελευταίες εξελίξεις στα συστήματα ασφαλείας δίτροχων οχημάτων. Μία πρώτη γεύση από τα όσα έρχονται δόθηκε στο Συνέδριο CMC 2017 με την πρωτότυπη BMW R 1200 RS ConnectedRide και με δύο πρωτότυπα βασισμένα στη Honda CRF1000L Africa Twin και στη Yamaha Tracer 900, τα οποία χρησιμοποιούν κοινή αρχιτεκτονική.

 

Η επόμενη σημαντική ημερομηνία στο ημερολόγιο του CMC είναι το Παγκόσμιο Συνέδριο ITS που διοργανώνεται από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο Μόντρεαλ του Καναδά. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο με αντικείμενο τα συστήματα και τις υπηρεσίες έξυπνων μεταφορών. Στην ομιλία στρογγυλής τραπέζης της 1ης Νοεμβρίου, το CMC θα συντονίσει μία σε βάθος συζήτηση σε θέματα που άπτονται των δικτύων διασύνδεσης και της επικοινωνίας V2V (Vehicle to Vehicle) με εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ταϊβάν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CMC παρακαλούμε επισκεφτείτε το www.cmc-info.net.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση