Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

ΤΟ MINI LIVING URBAN CABIN ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ A/D/O.

Το MINI LIVING URBAN CABIN εκτίθεται στον προαύλιο χώρο του A/D/O από 6 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου, 2017. Σχεδιασμένο από τη MINI LIVING σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρία Bureau V που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, το MINI LIVING URBAN CABIN απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της αστικής διαβίωσης μέσω μιας φιλοσοφίας micro-living και συγκατοίκησης. Η MINI δημιούργησε το A/D/O σαν ένα δημιουργικό χώρο για τη διερεύνηση νέων σχεδιαστικών τάσεων.

Lifestyle
·
Εκδηλώσεις Lifestyle
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~369,1 KB)
  
Photos(13x, ~164,34 MB)

Προϊόν συνεργασίας με το Bureau V , Προσφέρει μία Λύση για τις Προκλήσεις της Αστικής Διαβίωσης.

 

 

N έα Υόρκη. Το MINI LIVING URBAN CABIN εκτίθεται στον προαύλιο χώρο του A/D/O από 6 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου, 2017. Σχεδιασμένο από τη MINI LIVING σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρία Bureau V που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, το MINI LIVING URBAN CABIN απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της αστικής διαβίωσης μέσω μιας φιλοσοφίας micro-living και συγκατοίκησης. Η MINI δημιούργησε το A/D/O σαν ένα δημιουργικό χώρο για τη διερεύνηση νέων σχεδιαστικών τάσεων. Το A/D/O ενθαρρύνει τη δημιουργική σχεδίαση και στοχεύει να εξελιχθεί σε κοιτίδα νέων ιδεών που βελτιώνουν τη ζωή στην πόλη.

 

Το URBAN CABIN είναι ένα συμπαγές μικρο-σπίτι (εμβαδού περίπου 15 m2) κατάλληλο για μέχρι δύο άτομα και ευέλικτο ώστε αφενός να προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών, αφετέρου να τους επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο, με έξυπνο και ελκυστικό τρόπο. Το URBAN CABIN λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο London Design Festival 2017 και είναι ένα project σε εξέλιξη που διερευνά το μέλλον των αστικών κατοικιών με γνώμονα τη δημιουργική χρήση χώρου. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα MINI LIVING έχει σχεδιάσει το μικρο-σπίτι σαν χώρο έρευνας για σχετικές αστικές ανάγκες και τοπικές κουλτούρες.

 

Καθώς το URBAN CABIN μετακινείται σε διάφορες τοποθεσίες, η ομάδα σχεδίασης MINI LIVING συνεργάζεται με τους ντόπιους αρχιτέκτονες για να μάθει και να μελετήσει τις ιδιαιτερότητες της πόλης τους. Στη συνέχεια, οι αρχιτέκτονες δημιουργούν Κουζίνες και Δωμάτια Εμπειρίας για το URBAN CABIN της πόλης τους. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι η παγκόσμια κρίση της αναγκαστικής μετανάστευσης, που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Ενώ αυτή η κρίση εμπεριέχει πολυάριθμα περίπλοκα θέματα, το μείζον ζήτημα είναι αυτό της κατοικίας (‘home’). Εκατομμύρια άτομα από όλο τον πλανήτη αποκαλούν τη Νέα Υόρκη ‘home’, κάνοντάς την μία από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις στον κόσμο. Η συνεργασία MINI LIVING και Bureau V στο A/D/O στη Νέα Υόρκη απαντά στο θέμα “home” με το URBAN CABIN, που, κατά μία έννοια, χαλαρώνει από το στρες τον κάτοικο της πόλης, καθώς αποπνέει μία αίσθηση άνεσης και χιούμορ.

 

«Η ιριδίζουσα επιφάνεια του URBAN CABIN παίζει με τη γωνία ορατότητας, τη δική σου οπτική γωνία για τη Νέα Υόρκη. Περπατώντας στην πόλη – τα χρώματα αλλάζουν ενώ κινείσαι. Το εσωτερικό είναι ένα δωμάτιο έμπνευσης και εκπληκτικής διάδρασης σχεδιασμένο για την αξιολόγηση των προσωπικών αναγκών του κατοίκου της Ν. Υόρκης. Είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαδικασία σχεδίασης να κατανοούμε πραγματικά τι κάνει τη ζωή σε αυτή τη συγκεκριμένη πόλη μοναδική», εξήγησε η Corinna Natter, Σχεδιάστρια Εμπειρίας της MINI LIVING.

 

Η πρόσθετη ‘κουζίνα’ και το ‘δωμάτιο εμπειρίας’ του Bureau V συνδυάζουν δυναμικές και άκαμπτες φόρμες με εκφραστικά χρώματα και βελούδινα υλικά, με σκοπό να προσθέσουν λίγο χιούμορ για χαλάρωση από το στρες της μετεγκατάστασης, σύμφωνα με τη Stella Lee, Επικεφαλής του Bureau V. «Εκτός από τη συμβολή στην ανθρώπινη ευεξία και τη μείωση του στρες, το χιούμορ παίζει ζωτικό ρόλο στο σύγχρονο μιντιακό τοπίο, προσφέροντας ένα ισχυρό μέσον για πολιτισμική και πολιτική κριτική», δήλωσε ο Peter Zuspan, Επικεφαλής του Bureau V.

 

«Το MINI LIVING εκφράζει την άποψη ότι η δημιουργική χρήση χώρων είναι το μυστικό για μία νέα προσέγγιση των πόλεων που αγαπάμε», σχολιάζει ο Oke Hauser, Δημιουργικός Επικεφαλής του MINI LIVING. «Σε έναν όλο και πιο γενικό, αστικοποιημένο κόσμο, μπορούμε μέσα από τη σχεδίαση να μεταμορφώνουμε τους χώρους σε χρήσιμες και σημαντικές τοποθεσία για την πόλη. Τοποθεσίες με ειδικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες για τη δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας σε διάφορα βιωματικά επίπεδα».

 

Σε συνδυασμό με την εγκατάσταση URBAN CABIN, το A/D/O διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων όλο τον Οκτώβριο με θέμα ένα μεταβαλλόμενο οικιστικό τοπίο και την περαιτέρω εξέλιξη του URBAN CABIN σε κατοικήσιμη ιδέα για το 2018. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σε ένα workshop με την επιτροπή του διαγωνισμού ‘New Practices New York’ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων (AIANY) στις 27 Οκτωβρίου, 12 μ.μ., στο πλαίσιο ενός project με τίτλο ‘Η Νέα Εντοπιότητα: Εύρεση Ασφαλούς Στέγης σε Έναν Αβέβαιο Κόσμο’. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα διατίθενται στο a-d-o.com.

 

«Στόχος μας στο A/D/O είναι η πρόκληση διαλόγου για το πού κατευθύνεται ο κόσμος και η διερεύνηση του ρόλου της σχεδίασης στην επίτευξη της προόδου», σχολίασε ο Nate Pinsley, Διευθύνων Σύμβουλος, A/D/O. «Το URBAN CABIN μας ενθαρρύνει να αμφισβητήσουμε ξεπερασμένες αντιλήψεις για τη στέγαση και να απαιτήσουμε φρέσκιες λύσεις που ανταποκρίνονται σε νέα στυλ ζωής, νέες κουλτούρες και τη νέα δημογραφική πραγματικότητα».

 

#MINILiving

#MINILiving

#UrbanCabin

#BureauV

#ADOnyc

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση