Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η Formula E παραμένει ‘Born Electric’: Η BMW i επεκτείνει τη συνεργασία με το καινοτόμο πρωτάθλημα ως «Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος».

Πριν το Πρωτάθλημα Formula E (FIA) εισέλθει στην τέταρτη σεζόν του με τον πρώτο αγώνα στο Hong Kong, οι διοργανωτές του πλαισιωμένοι από εκπροσώπους της BMW i ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για το μέλλον: Το 2017/18 και τις επόμενες σεζόν, η BMW i θα εμπλακεί στο πρώτο πρωτάθλημα για πλήρως ηλεκτρικά, αγωνιστικά οχήματα ως «Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος».

Automotive
·
BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~179,92 KB)
  
Photos(3x, ~2,31 MB)

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της σεζόν στην Έκθεση BMW Wan Chai στο Hong Kong, ο Jörg Reimann, Αντιπρόεδρος Brand Experience της Μάρκας BMW και ο Alejandro Agag, ιδρυτής και CEO της Formula E, ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση της συνεργασίας. «Ήταν απόλυτα λογικό να εμπλακούμε στη Formula E με την BMW i το 2014 – και είναι το ίδιο λογικό να συνεχίσουμε τη συνεργασία τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Reimann.

 

«Η Formula E ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από πολλές απόψεις, όπως κάνει η BMW i για τη μετακίνηση του μέλλοντος και γι’ αυτό ο συνδυασμός λειτουργεί άψογα. Πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε το BMW i3s στην πίστα την φετινή σεζόν. Πρόκειται για το πιο σπορ BMW i3 που έχει υπάρξει ποτέ. Το μοντέλο δείχνει πώς η BMW i συνδυάζει την οδηγική απόλαυση με τον premium χαρακτήρα που έχει σαν βάση τη βιωσιμότητα».

 

Ο Agag τόνισε τη σημασία της BMW i για τη Formula E και δήλωσε: «Είναι φανταστική είδηση το ότι η BMW i επεκτείνει τη δέσμευσή της, ως Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος. Ακόμα και όταν η Formula E ήταν απλά μία ιδέα, η BMW βρισκόταν στο πλευρό μας, πιστεύοντας στο project από την πρώτη στιγμή. Είναι μία θρυλική μάρκα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στη βιομηχανία αυτοκινήτου και σύντομα θα υποστηρίξει την προσπάθειά μας για νίκες. Αυτό είναι καταπληκτικό. Μπορώ λοιπόν να πω: Σας καλωσορίζουμε στο pit lane, και σας υποδεχόμαστε και πάλι σαν έναν ισχυρό εταίρο της Formula E».

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ BMW i και Formula E, οι θεατές θα απολαύσουν έναν εντυπωσιακό στόλο οχημάτων BMW i εν δράσει σε 14 αγώνες ανά τον κόσμο. Ανάμεσα στα οχήματα θα είναι το Qualcomm BMW i8 Safety Car (όχημα ασφαλείας) (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 49 g/km)* και το BMW i3s (κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,3 kWh, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km)* σε ρόλο ‘Medical Car’ (Όχημα Ιατρικής Υποστήριξης) και ‘Race Control Car’ (Όχημα Αλυτάρχη). Η BMW X5 xDrive40e (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 3,4 – 3,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 78 – 77 g/km)* θα συμμετέχει επίσης στη δράση σαν ‘Rescue Car’ (Όχημα Διάσωσης) και ‘Extrication Car’ (Όχημα Απεγκλωβισμού).

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση