Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το νέο 3θυρο MINI, το νέο 5θυρο MINI, το νέο MINI Cabrio.

Η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρία premium αυτοκινήτων ενισχύει τον προηγμένο χαρακτήρα και την απήχηση των μοντέλων της στη μικρή κατηγορία, ανανεώνοντάς τα στιλιστικά και πλαισιώνοντάς τα με πρωτοποριακές τεχνολογίες. Το ανανεωμένο 3θυρο MINI έρχεται με φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές, τεχνολογικές καινοτομίες, αυξημένες δυνατότητες εξατομίκευσης και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες MINI Connected.

F57
·
Cabrio
·
MINI
·
MINI 3 door
·
MINI Cabrio
·
MINI 5 door
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~363,05 KB)
  
Photos(381x, ~1,68 GB)

Η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρία premium αυτοκινήτων ενισχύει τον προηγμένο χαρακτήρα και την απήχηση των μοντέλων της στη μικρή κατηγορία, ανανεώνοντάς τα στιλιστικά και πλαισιώνοντάς τα με πρωτοποριακές τεχνολογίες. Ανανεωμένα, το 3θυρο MINI (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,0 – 3,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 138 – 99 g/km), το 5θυρο MINI (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,2 – 3,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 141 – 101 g/km) και το MINI Cabrio (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,3 – 4,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 144 – 111 g/km) έρχονται με φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές, τεχνολογικές καινοτομίες, αυξημένες δυνατότητες εξατομίκευσης και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες MINI Connected.

 

Η αναβάθμιση της αρχικής προϊοντικής ουσίας στην premium κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων αναδεικνύει μία ωριμότητα του χαρισματικού χαρακτήρα της MINI. Τώρα η τρέχουσα γενιά, διατίθεται για πρώτη φορά με τρεις τύπους αμαξώματος για διασκεδαστική οδήγηση σε περιβάλλον πόλης. Αυτό οφείλεται σε στοιχεία όπως οι νέοι συνδυασμοί κινητήρα – κιβωτίου, μία εκτεταμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, νέας σχεδίασης προβολείς και πίσω φώτα, πρόσθετες εξωτερικές αποχρώσεις και προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας για άνεση και ενημέρωση / ψυχαγωγία.

 

3θυρο MINI , 5θυρο MINI , MINI Cabrio : τα νέα χαρακτηριστικά.

•       Προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα.
•       Πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack (Βρετανική Σημαία).
•       Νέο λογότυπο MINI, νέες εξωτερικές αποχρώσεις, εξωτερικό Piano Black.
•       Νέες ζάντες αλουμινίου.
•       Πλούσια γκάμα δερμάτινων ταπετσαριών, φινιρισμάτων εσωτερικού και Colour Lines.
•       Μοναδική εξατομίκευση με το MINI Yours Customised.
•       Πιο εξελιγμένοι κινητήρες με βελτιωμένη απόδοση και αυξημένη ισχύ και ροπή για τα MINI One και MINI One First.
•       7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, 8-τάχυτο Steptronic.
•       Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη 6,5-ιντσών, USB και διεπαφή Bluetooth στάνταρ.
•       Προαιρετικά συστήματα ήχου και πλοήγησης με οθόνη αφής.
•       Ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου.
•       Προβολή λογοτύπου MINI από τον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού.
•       MINI Connected και MINI Connected XL με νέες λειτουργίες.

 

Άριστη ορατότητα χωρίς να ενοχλούνται οι υπόλοιποι οδηγοί: προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα.

Μία σχεδιαστική παρέμβαση στους γνώριμους στρογγυλούς προβολείς κάνουν τη φυσιογνωμία των νέων 3θυρων και 5θυρων MINI και του νέου MINI Cabrio ακόμα πιο εκφραστική. Στους στάνταρ προβολείς αλογόνου, προστίθεται μία εντυπωσιακή πινελιά μέσω ενός black panel. Στους προβολείς LED που διατίθενται προαιρετικά, η υψηλή τεχνολογική ποιότητα υπογραμμίζεται με την πρωτότυπη σχεδίαση των πηγών φωτός. Η τελευταία γενιά των μονάδων LED για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα προσφέρει αυξημένη φωτεινότητα. Η λειτουργία των φώτων ημέρας και των φλας βασίζεται σε ένα περιφερειακό δακτύλιο.

 

Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED που επίσης διατίθενται προαιρετικά, προσαρμόζουν τη φωτεινότητά τους στις οδικές συνθήκες. Στους δρόμους της πόλης ή σε περίπτωση περιορισμένης ορατότητας λόγω καιρικών συνθηκών, μπορεί να προστεθεί και ο φωτισμός στροφών για καλύτερη ορατότητα στο πλάι του δρόμου. Από την άλλη, η αυξημένη εμβέλεια της μεσαίας σκάλας εξασφαλίζει βέλτιστο φωτισμό όταν το αυτοκίνητο κινείται στον αυτοκινητόδρομο.

 

Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED περιλαμβάνουν επίσης μία αυτόματη λειτουργία επιλεκτικής μείωσης φωτισμού της μεγάλης σκάλας. Η καινοτόμα τεχνολογία Matrix για τη μεγάλη σκάλα αυξάνει την εμβέλεια χωρίς να θαμπώνει τους άλλους οδηγούς. Για το σκοπό αυτό, χωρίζεται σε τέσσερα οριζόντια διατεταγμένα τμήματα, που ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται  ανεξάρτητα μεταξύ τους σε ταχύτητες πάνω από 70 km/h. Τα τμήματα της μεγάλης σκάλας ελέγχονται με βάση τις συνθήκες κυκλοφορίας. Μόλις η εμπρός κάμερα MINI καταγράψει ένα αντίθετα ερχόμενο ή προπορευόμενο όχημα, η περιοχή στην οποία βρίσκεται φωτίζεται μόνο με την ένταση της μεσαίας σκάλας. Αυτό επιτυγχάνεται με την απενεργοποίηση των τμημάτων μεγάλης σκάλας Matrix που φωτίζουν την περιοχή. Ο φωτισμός των υπολοίπων τμημάτων του δρόμου γίνεται κανονικά, με την ένταση της μεγάλης σκάλας.

 

Καθαρά Βρετανικό στοιχείο: πίσω φώτα σε σχέδιο Union Jack .

Τα πίσω φώτα επίσης υιοθετούν νέα σχεδίαση σε συνδυασμό με τους προβολείς LED και τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED. Παραπέμποντας στις Βρετανικές ρίζες της μάρκας, οι κάθετες μονάδες φώτων στο πίσω τμήμα των νέων ΜΙΝΙ (3θυρο, 5θυρο και MINI Cabrio) αποτυπώνουν το σχέδιο Union Jack.

 

Το εντυπωσιακό μοτίβο της Βρετανικής σημαίας αποτυπώνεται στη δομή των λειτουργιών φώτων. Τα φλας είναι οριζόντια διατεταγμένα και τα φώτα φρένων κάθετα ευθυγραμμισμένα, με τα πίσω φώτα να αντιπροσωπεύουν τις διαγώνιες γραμμές της Βρετανικής σημαίας. Για να εξασφαλίζεται ο αρμονικός φωτισμός, όλες οι πηγές φωτός που σχηματίζουν το μοτίβο Union Jack χρησιμοποιούν τεχνολογία LED.

 

Νέο λογότυπο MINI : μινιμαλιστική προσέγγιση.

Το νέο λογότυπο MINI διακρίνεται για τη σαφήνεια και το αυθεντικό του στυλ, και εμφανίζεται στο καπό, την πίσω πόρτα, το τιμόνι, την οθόνη του κεντρικού οργάνου και το τηλεχειριστήριο σε όλα τα μοντέλα. Πρόκειται για μία νέα ερμηνεία του υπάρχοντος λογοτύπου, τώρα σε 2D "flat design". Μέσα από τη νέα προσέγγιση, εκφράζεται η νέα ταυτότητα της μάρκας που δίνει έμφαση στα απαραίτητα – δηλαδή στις βασικές αρχές ΜΙΝΙ όπως διασκεδαστική οδήγηση, χαρακτηριστική σχεδίαση, premium ποιότητα και συναισθηματική απήχηση.

 

Τρεις νέες εξωτερικές αποχρώσεις, πρεμιέρα για το Piano Black Exterior .

Η γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων που διατίθενται για τα νέα 3θυρα και 5θυρα ΜΙΝΙ και το νέο MINI Cabrio περιλαμβάνει τρεις προτάσεις. Τα Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic και Solaris Orange metallic εντάσσονται επίσης στο πρόγραμμα.

 

Ένα ακόμα προαιρετικού εξοπλισμού που αυξάνει τις δυνατότητες εξατομίκευσης της εξωτερικής σχεδίασης ακούει στο όνομα Piano Black Exterior: σε αυτό τα πλαίσια των προβολέων, των πίσω φώτων και της μάσκας έχουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα αντί χρωμίου.

 

Η γκάμα προαιρετικών ζαντών ελαφρού κράματος αλουμινίου έχει επεκταθεί. Οι ζάντες 17-ιντσών σε στυλ Roulette Spoke 2-tone και Propeller Spoke 2-tone διατίθενται τώρα για όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του νέου MINI. Οι 17άρες ζάντες αλουμινίου σε σχέδιο Rail Spoke 2-tone έχουν επίσης προστεθεί στο πρόγραμμα.

 

Νέες δερμάτινες ταπετσαρίες, φινιρίσματα εσωτερικού και Colour Lines .

Μια πλούσια γκάμα ταπετσαριών καθισμάτων και Colour Lines προσθέτουν μία πινελιά ατομικού στυλ στο εσωτερικό όλων των νέων MINI (3θυρο, 5θυρο και Cabrio). Για τα 3θυρα και 5θυρα ΜΙΝΙ προσφέρεται η ταπετσαρία Chester σε Malt Brown, ενώ μία Colour Line τώρα διατίθεται σε Malt Brown.

 

Επιπλέον, το νέο MINI Yours Interior Style Piano Black διατίθεται τώρα με φωτισμό. Εκτός από τις επιφάνειες στην περιοχή των θυρών και της κεντρικής κονσόλας σε Piano Black, αυτό περιλαμβάνει και μία φωτιζόμενη διακοσμητική λωρίδα για το ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού. Αυτή επίσης φέρει φινίρισμα Piano Black και ένα αφηρημένο μοτίβο Union Jack. Το χρώμα του φωτισμού φόντου για τη διακοσμητική λωρίδα είναι ίδιο με το φωτισμό περιβάλλοντος που έχει επιλέξει ο οδηγός από το MINI Excitement Package.

 

Μέγιστη εξατομίκευση : MINI Yours Customised.

Το πρόγραμμα MINI Yours Customised ανεβάζει τον πήχη εξατομίκευσης της μάρκας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Περιλαμβάνει προϊόντα retrofit, τα οποία μπορούν να σχεδιάζονται από τους ίδιους τους πελάτες και να κατασκευάζονται με ακρίβεια σύμφωνα με αυτές τις ατομικές προδιαγραφές. Η γκάμα MINI Yours Customised περιλαμβάνει ένθετα φλας, διακοσμητικές λωρίδες για το εσωτερικό στην πλευρά του συνοδηγού, φωτιζόμενα μαρσπιέ (LED) και προβολάκια LED στις πόρτες.

 

Τα προϊόντα MINI Yours Customised μπορούν να επιλέγονται, να σχεδιάζονται και να παραγγέλνονται από ένα αποκλειστικό online shop. Εδώ οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφόρων χρωμάτων, μοτίβων, φινιρισμάτων και εικόνων, καθώς και της προσθήκης δικών τους κειμένων ακόμα και μιας πινελιάς προσωπικού στυλ στη σχεδίαση. Η δημιουργική συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή και πελάτη επιτρέπει σε αγοραστές ΜΙΝΙ να μετατρέψουν το όχημά τους σε κάτι μοναδικό που φέρει τη σφραγίδα της προσωπικότητάς τους. Τα εξατομικευμένα προϊόντα κατασκευάζονται μέσω καινοτόμων τεχνικών παραγωγής όπως ποικίλες μέθοδοι τρισδιάστατης εκτύπωσης και χάραξη μέσω λέιζερ.

 

Συστήματα κίνησης: πιο διασκεδαστική οδήγηση, αυξημένη απόδοση, μειωμένο βάρος.

Μία λεπτομερής αναθεώρηση των κινητήρων που προσφέρονται για τα νέα MINI (3θυρο, 5θυρο και Cabrio) ανεβάζει τον πήχη στο τομέα της διασκεδαστικής οδήγησης. Επίσης, πετυχαίνει μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 έως 5%, που ήδη πληρούν τα αυστηρά μελλοντικά πρότυπα ρύπων. Περαιτέρω βελτιώσεις έχουν γίνει σε όλη τη γκάμα και πιο συγκεκριμένα στο βασικό κινητήρα, στην Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo, στα ηλεκτρονικά κινητήρα, στην παροχή λαδιού, στην εισαγωγή αέρα, στο σύστημα ψύξης και στα συστήματα εξαγωγής. Εξάλλου, μειώθηκε το βάρος των μονάδων κίνησης. Τα καλύμματα των κινητήρων κατασκευάζονται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), με αποτέλεσμα να είναι και αυτά ελαφρύτερα. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ανακυκλωμένο ανθρακόνημα που παράγεται κατά την κατασκευή των αυτοκινήτων BMW i.

 

Οι 3κύλινδροι βενζινοκινητήρες του MINI One First και του MINI One αντλούν την ισχύ τους από 1.500 κυβ. εκ. Αυτό αυξάνει τη μέγιστη ροπή κατά 10 Nm, ανεβάζοντάς την σε 160 και 190 Nm αντίστοιχα. Όλοι οι βενζινοκινητήρες έχουν άμεσο ψεκασμό με μέγιστη πίεση αυξημένη από 200 σε 350 bar και φτερωτή υπερσυμπιεστή από υλικό πολύ ανθεκτικό στη θερμότητα. Ο άμεσος ψεκασμός common rail των κινητήρων diesel εξασφαλίζει ότι το καύσιμο τροφοδοτείται στους θαλάμους καύσης με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια. Για το σκοπό αυτό, η μέγιστη πίεση ψεκασμού στους 3κύλινδρους κινητήρες των MINI One D και MINI Cooper D έχει αυξηθεί στα 2.200 bar και στον 4-κύλινδρο του MINI Cooper SD στα 2.500 bar. Τέλος, ο ισχυρότερος από τους τρεις diesel διαθέτει τώρα υπερσυμπίεση δύο σταδίων.

 

Νέο: 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic .

Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ένα 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S και MINI Cooper D. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου τύπου κιβωτίου είναι οι πολύ γρήγορες αλλαγές για εξαιρετικά σπορ επιταχύνσεις χωρίς διακοπή ροπής. Το κιβώτιο ελέγχεται από ηλεκτρονικό επιλογέα νέας σχεδίασης. Ένα 7-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται επίσης για το MINI Cooper S. Αυτό περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγών (shift paddles) στο τιμόνι με άμεση μηχανική παρέμβαση στις αλλαγές σχέσεων.

 

Το MINI Cooper SD συνοδεύεται στάνταρ από ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο είναι μοναδικό στη μικρή κατηγορία και επιτρέπει τη μεταφορά ισχύος του ισχυρότερου κινητήρα diesel στους εμπρός τροχούς με ιδιαίτερα σπορ και αρμονικό τρόπο. Το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic ελέγχεται επίσης μέσω ενός ηλεκτρονικού επιλογέα, ενώ το ένα 8-τάχυτο Steptronic sports με shift paddles στο τιμόνι διατίθεται προαιρετικά.

 

Όλα τα κιβώτια Steptronic που διατίθενται για τα νέα 3θυρα και 5θυρα MINI και το νέο MINI Cabrio επιτρέπουν τη χρήση της λειτουργίας coasting σε MID και GREEN mode καθώς και της τελευταίας γενιάς της λειτουργίας auto start/stop. Τα δεδομένα της πλοήγησης και της εμπρός κάμερας μπορούν τώρα να ενσωματώνονται στον έλεγχο των συστημάτων αυτών. Εάν το όχημα φέρει τον ανάλογο εξοπλισμό, μπορούν να αναγνωρίζονται ακόμα και καταστάσεις όπου είναι προσφορότερο να μην σβήσει ο κινητήρας: για παράδειγμα σε μία σύντομη στάση πριν από μία στροφή ή κατά την είσοδο σε μια πλατεία, ή εάν η κυκλοφορία μπροστά έχει αρχίσει να κινείται πάλι.

 

Ποικίλη γκάμα κινητήρων .

Διατίθενται επτά εκδόσεις κινητήρων για το νέο 3θυρο MINI :

MINI One First 3 door: 55 kW/75 hp, 0 – 100 km/h σε 12,8 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 175 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 5,0 – 4,9 lit/100 km*, Εκπομπές CO2: 115 – 111 g/km*.

 


MINI One 3 door: 75 kW/102 hp, 0 – 100 km/h σε 10,1 δευτ. (10,2 δευτ.), τελική ταχύτητα: 195 km/h (195 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 5,0 – 4,9 lit/100 km (5,0 – 4,8 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 115 – 111 g/km (114 – 109 g/km)*.

 


MINI Cooper 3 door: 100 kW/136 hp, 0 – 100 km/h σε 7,9 δευτ. (7,8 δευτ.), τελική ταχύτητα: 210 km/h (210 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 5,2 – 5,0 lit/100 km (5,0 – 4,8 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 118 – 114 g/km (114 – 109 g/km)*.

 


MINI Cooper   S 3 door: 141 kW/192 hp, 0 – 100 km/h σε 6.8 δευτ. (6.7 δευτ.), τελική ταχύτητα: 235 km/h (235 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 6,1 – 6,0 lit/100 km (5,3 – 5,2 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 139 – 138 g/km (120 – 119 g/km)*.

 


MINI One D 3 door: 70 kW/95 hp, 0 – 100 km/h σε 11,2 δευτ., τελική ταχύτητα: 190 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 3,9 – 3,8 lit/100 km*, Εκπομπές CO2: 102 – 99 g/km*.

 


MINI Cooper D 3 door: 85 kW/116 hp, 0 – 100 km/h σε 9,2 δευτ. (9,3 δευτ.), τελική ταχύτητα: 205 km/h (204 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 3,9 – 3,9 lit/100 km (3,8 – 3,8 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 103 – 102 g/km (100 – 99 g/km)*.

 

MINI Cooper   SD 3 door: 125 kW/170 hp, 0 – 100 km/h σε 7,2 δευτ., τελική ταχύτητα: 225 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 4,2 – 4,2 lit/100 km*, Εκπομπές CO2: 111 – 110 g/km*.

 


Τέσσερις βενζινοκινητήρες και τρεις κινητήρες diesel διατίθενται επίσης για το νέο 5θυρο MINI:

MINI One First 5 door: 55 kW/75 hp, 0 – 100 km/h σε 13,4 δευτ., τελική ταχύτητα: 172 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 5,1 – 4,9 lit/100 km*, Εκπομπές CO2: 116 – 112 g/km*.

 


MINI One 5 door: 75 kW/102 hp, 0 – 100 km/h σε 10.3 δευτ. (10.5 δευτ.), τελική ταχύτητα: 192 km/h (192 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 5,1 – 4,9 lit/100 km (5,0 – 4,8 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 116 – 112 g/km (115 – 110 g/km)*.

 


MINI Cooper 5 door: 100 kW/136 hp, 0 – 100 km/h σε 8,2 δευτ. (8,1 δευτ.), τελική ταχύτητα: 207 km/h (207 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 5,2 – 5,1 lit/100 km (5,0 – 4,8 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 120 – 116 g/km (115 – 110 g/km)*.

 


MINI Cooper   S 5 door: 141 kW/192 hp, 0 – 100 km/h σε 6,9 δευτ. (6,8 δευτ.), τελική ταχύτητα: 235 km/h (235 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 6.3 – 6.2 lit/100 km (5,4 –  5,4 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 143 – 141 g/km (124 – 123 g/km)*.

 


MINI One D 5 door: 70 kW/95 hp, 0 – 100 km/h σε x.y δευτ., τελική ταχύτητα: xxx km/h, κατανάλωση καυσίμου: x.y – y.x lit/100 km*, Εκπομπές CO2: xxx – yyy g/km*.

 


MINI One D 5 door: 70 kW/95 hp, 0 – 100 km/h σε 11,6 δευτ, τελική ταχύτητα: 187 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 3,9 – 3,8 lit/100 km*, Εκπομπές CO2: 103 – 101 g/km *.

 


MINI Cooper   D 5 door: 85 kW/116 hp, 0 – 100 km/h σε 9,4 δευτ. (9,6 δευτ.), τελική ταχύτητα: 203 km/h (202 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 4,0 – 3,9 lit/100 km (4.0 – 3,9 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 104 – 103 g/km (104 – 103 g/km)*.

 


MINI Cooper   SD 5 door: 125 kW/170 hp, 0 – 100 km/h σε 7,3 δευτ., τελική ταχύτητα: 223 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 4,2 – 4,2 lit/100 km*, Εκπομπές CO2: 126 – 125 g/km*.

 

Η γκάμα κινητήρων για το νέο MINI Cabrio αποτελείται από τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις κινητήρες diesel:

MINI One Cabrio: 75 kW/102 hp, 0 – 100 km/h σε 10,6 δευτ., τελική ταχύτητα: 190 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 5,2 – 5,0 lit/100 km*, Εκπομπές CO2: 119 – 115 g/km*.

 


MINI Cooper Cabrio: 100 kW/136 hp, 0 – 100 km/h σε 8,8 δευτ. (8,7 δευτ.), τελική ταχύτητα: 208 km/h (206 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 5,4 – 5.2 lit/100 km (5,4 – 5,2 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 123 – 119 g/km (123 – 118 g/km)*.

 


MINI Cooper   S Cabrio: 141 kW/192 hp, 0 – 100 km/h σε 7,2 δευτ. (7,1 δευτ.), τελική ταχύτητα: 230 km/h (230 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 6,4 – 6,3 lit/100 km (5,6 – 5,5 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 146 – 144 g/km (127 – 126 g/km)*.

 


MINI Cooper D Cabrio: 85 kW/116 hp, 0 – 100 km/h σε 9,9 δευτ. (9,9 δευτ.), τελική ταχύτητα: 195 km/h (195 km/h), κατανάλωση καυσίμου: 4,3 – 4,2 lit/100 km (4,3 – 4,1 lit/100 km)*, Εκπομπές CO2: 112 – 111 g/km (113 – 109 g/km)*.

 


MINI Cooper   SD Cabrio: 125 kW/170 hp, 0 – 100 km/h σε 7,7 δευτ., τελική ταχύτητα: 218 km/h, κατανάλωση καυσίμου: 4,4 – 4,3 lit/100 km*, Εκπομπές CO2: 115 – 114 g/km*.

 

 *Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις μεθόδους που επιβάλλει η Οδηγία (EC) 2007/715, κατόπιν τροποποίησής της. Οι τιμές είναι προκαταρκτικές και αφορούν όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Οι τιμές εξαρτώνται από τον τύπο του επιλεγμένου ελαστικού. Οι τιμές στις παρενθέσεις αναφέρονται σε οχήματα με αυτόματο κιβώτιο.

 

 

Νέο τιμόνι με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών, στάνταρ.

Το νέας σχεδίασης 3άκτινο τιμόνι των 3θυρων και 5θυρων MINI, και του MINI Cabrio περιλαμβάνει τώρα μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών. Στο αριστερό πάνελ ελέγχου μπορεί να ενεργοποιηθεί το Speed Limit Device για τον προσδιορισμό μιας μέγιστης ταχύτητας, ενώ τα χειριστήρια συστημάτων ήχου και επικοινωνίας βρίσκονται στη δεξιά πλευρά. Σπορ δερμάτινο τιμόνι, σπορ δερμάτινο τιμόνι MINI Yours και δερμάτινο τιμόνι John Cooper Works διατίθενται προαιρετικά.

 

Η στάνταρ έκδοση περιλαμβάνει ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών στο κεντρικό όργανο και ενσωμάτωση κινητού τηλεφώνου μέσω Bluetooth. Η Οθόνη Ελέγχου (Control Display) προσφέρει λειτουργία αφής σε συνδυασμό με το προαιρετικό Radio MINI Visual Boost και ένα σύστημα πλοήγησης.

 

Νέες επιλογές: ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, προβολή λογοτύπου MINI .

Ο καινοτόμος, προαιρετικός εξοπλισμός που προσφέρεται για τα νέα 3θυρα και 5θυρα MINI και το νέο MINI Cabrio περιλαμβάνει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού. Ένας αποθηκευτικός χώρος ενσωματωμένος στο κεντρικό υποβραχιόνιο επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση κινητών τηλεφώνων που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει και μία δεύτερη θύρα USB στο εμπρός τμήμα της κεντρικής κονσόλας.

 

Το προαιρετικό MINI Excitement Package προσφέρει τώρα προβολή λογοτύπου MINI στην πλευρά του οδηγού. Με το άνοιγμα και κλείσιμο του αυτοκινήτου, το νέο λογότυπο MINI προβάλλεται στο έδαφος, στην περιοχή μπροστά από την πόρτα  από μία φωτεινή πηγή στον εξωτερικό καθρέπτη και εμφανίζεται εκεί για 20 δευτ., ή μόνιμα, εάν η πόρτα μείνει ανοιχτή.

 

MINI Connected : γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών, μοναδική στην κατηγορία.

Με τις νέες λειτουργίες MINI Connected, η MINI προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία ψηφιακών υπηρεσιών επιπέδου premium που είναι μοναδική στη μικρή κατηγορία. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά είναι Real Time Traffic Information και η αυτόματη ενημέρωση χαρτών πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου, η προσωπική Υπηρεσία Concierge και το ιντερνετικό portal MINI Online με ειδήσεις, δελτία καιρού και επισκόπηση τιμών καυσίμου. Υπάρχει επίσης προαιρετική προεγκατάσταση για Apple CarPlay.

 

Οι νέες υπηρεσίες διατίθενται σε τρία πακέτα. Το Connected Media περιλαμβάνει ψηφιακές δυνατότητες ενημέρωσης/ψυχαγωγίας που μπορούν να χρησιμοποιούνται με το Radio MINI Visual Boost, ενώ το Connected Navigation μετατρέπει το σύστημα πλοήγησης MINI σε ένα ευφυώς δικτυωμένο κέντρο πληροφοριών. Το πακέτο Connected Navigation Plus περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες MINI Connected XL.

 

Ο προσωπικός βοηθός ταξιδιού MINI Connected επιτρέπει τώρα στους οδηγούς των νέων 3θυρων και 5θυρων MINI και του νέου MINI Cabrio να ενσωματώνουν το όχημα και το πρόγραμμα μετακινήσεών τους στην καθημερινή ψηφιακή τους ρουτίνα. Το MINI Connected App παρέχει συνδεσιμότητα με ψηφιακά σημεία επαφής όπως ένα smartphone ή smart watch. Για παράδειγμα, το MINI Connected μπορεί να χρησιμοποιεί καταχωρήσεις του ημερολογίου και στοιχεία επαφών από ένα smartphone για να σχεδιάζει μία διαδρομή και να προσδιορίζει τον ιδανικό χρόνο αναχώρησης με βάση δεδομένα της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο. Η λειτουργία Send to Car επιτρέπει την αποστολή προγραμματισμένων διαδρομών στο σύστημα πλοήγησης MINI, ενώ οι υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης - Remote Services επιτρέπουν στον οδηγό όχι μόνο να εμφανίζει τη θέση του οχήματος, τη στάθμη καυσίμου και άλλες λεπτομέρειες της κατάστασης του οχήματος στην ψηφιακή συσκευή του αλλά και να ενεργοποιεί το σινιάλο των προβολέων, την κόρνα, τον εξαερισμό και τη λειτουργία κλειδώματος/ξεκλειδώματος θυρών.

 

Η ευφυής δικτύωση του MINI γίνεται μέσω μιας κάρτας SIM ενσωματωμένης στο όχημα: αυτή πληροί τα πρότυπα επικοινωνιών μέσω κινητού 4G. Επίσης επιτρέπει τη χρήση των MINI Teleservices και Intelligent Emergency Call με αυτόματη ανίχνευση της θέσης του οχήματος και της σφοδρότητας του ατυχήματος.

 

Οι υπηρεσίες που διατίθενται τώρα με τα νέα ΜΙΝΙ (3θυρο, 5θυρο και Cabrio) για πρώτη φορά περιλαμβάνουν το MINI Find Mate. Αυτό αποτελείται από τις λεγόμενες ετικέτες με ασύρματη λειτουργία ανίχνευσης, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συχνά και είδη ταξιδιού όπως τσάντες, βαλίτσες, μπρελόκ και σακίδια. Η θέση τους μπορεί όχι μόνο να εμφανίζεται στον υπολογιστή ταξιδιού αλλά και στο MINI Connected App σε ένα smartphone. Με το MINI Find Mate, ο χρήστης θα εντοπίζει αμέσως τα προσωπικά του αντικείμενα και δεν θα ξεχνά να τα πάρει μαζί του.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

 

Το BMW Group είναι από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο με τις μάρκες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2016, το BMW Group πούλησε 2.367.000 αυτοκίνητα και 145.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων ήταν 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση