Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group και η Codelco συνεργάζονται για τη δημιουργία του Responsible Copper Initiative.

• Η διαφάνεια στην αλυσίδα προμήθειας χαλκού θα αυξηθεί μέσα από τη συνεργασία με την Codelco. • Θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα - από την εξόρυξη του χαλκού μέχρι την εγκατάστασή του στο αυτοκίνητο. • Με τη συμβολή πολλών εμπλεκόμενων φορέων, το Responsible Copper Initiative θα θέσει νέα πρότυπα στην αλυσίδα προμήθειας χαλκού.

Εταιρικά
·
Αειφορία
·
Περιβάλλον
·
Κοινωνία
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~143,79 KB)
  
Photos(1x, ~1,13 MB)

Μόναχο. Το BMW Group και η Χιλιανή εταιρία εξόρυξης χαλκού Codelco υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τη βιώσιμη και διάφανη προμήθεια χαλκού. Από την εξόρυξη του μετάλλου μέχρι την εγκατάστασή του στο αυτοκίνητο, η Codelco και το BMW Group θα διαμορφώσουν την αρχή και το τέλος της αλυσίδας προμήθειας χαλκού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέα πρότυπα στη βιώσιμη επεξεργασία του.

 

«Ο χαλκός είναι και παραμένει μία πολύ σημαντική πρώτη ύλη στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Γι’ αυτό, είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που έχουμε την ευκαιρία μαζί με την Codelco να υποστηρίξουμε βιώσιμα πρότυπα στην αλυσίδα προμήθειας χαλκού. Από πλευράς BMW Group, πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας για βιωσιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας», σχολίασε ο Thomas Thym, επικεφαλής Στρατηγικής, Προμηθειών και Δικτύου Προμηθευτών της BMW.

 

«Θεωρούμε σημαντική τη συνεργασία μέσα στην αλυσίδα αξιών που διαθέτει το BMW Group και πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα αποτελέσει έναν ισχυρό μοχλό για την Codelco και τη βιομηχανία εξόρυξης που θα ενισχύσει περαιτέρω την αποδοχή της κοινωνίας για την εξορυκτική μας επιχείρηση. Μας εμπνέει να προχωρήσουμε προς ένα μέλλον, στο οποίο τα προϊόντα μας θα εκτιμώνται όχι μόνο για τα εγγενή μεταλλικά χαρακτηριστικά τους, αλλά και για μία διαδικασία παραγωγής που προάγει την περιβαλλοντική προστασία, την ισότητα των φύλων, τη δημιουργία αξίας που καρπώνονται όλοι, τις δεοντολογικές επιχειρηματικές πρακτικές , τη διαφάνεια, την εντιμότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην τοπική κοινωνία», δήλωσε ο Patricio Chávez, Αντιπρόεδρος Εταιρικών Υποθέσεων και Βιωσιμότητας της Codelco.

 

Σκοπός του Responsible Copper Initiative είναι η επίτευξη δέσμευσης στην οικολογική και κοινωνική ευθύνη στη βιομηχανία χαλκού. Περαιτέρω στόχοι της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη βασικών δεικτών μέτρησης της προόδου στις δραστηριότητες βιωσιμότητας καθώς και μία παραγωγική συνεργασία με ενδιαφερόμενα μέρη – συμπεριλαμβανομένων ΜΚΟ και νομοθετικών αρχών. Με αυτό τον τρόπο η εμπιστοσύνη στα προϊόντα χαλκού θα ενισχυθεί».

 

Στη συμφωνία, η Codelco επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο της στο λανσάρισμα του Responsible Copper Initiative σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του ISEAL. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση και το συντονισμό της παγκόσμιας βιομηχανίας χαλκού (από την εξόρυξη μέχρι την παραγωγή και επεξεργασία) καθώς και των εμπλεκόμενων φορέων όπως συνδέσμων, ΜΚΟ, παραγωγών και τελικών χρηστών στο Responsible Copper Initiative. Στο πλαίσιο του Responsible Copper Initiative, η Codelco θα εξασφαλίσει ότι η εξέλιξη προτύπων και εργαλείων πληροί τις απαιτήσεις των τελικών χρηστών και του BMW Group.

 

Το 2017, το BMW Group αγόρασε 42.000 τόνους χαλκού αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων Ευρώ. Σαν ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, το BMW Group θα προσφέρει 25 ηλεκτρικά μοντέλα το 2025. Η ζήτηση χαλκού από την εταιρία θα έχει αυξηθεί κατά 20.000 πρόσθετους τόνους μέχρι τότε. Αυτό δείχνει ότι ο χαλκός θα παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον. Επομένως, είναι κρίσιμης σημασίας το BMW Group να εξασφαλίσει μία βιώσιμη αλυσίδα προμήθειας για τα ηλεκτρικά του οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών.

 

Για το BMW Group, η δημιουργία του “Responsible Copper Initiative” είναι ένα ακόμα βήμα προς τη διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα: Το BMW Group είναι ιδρυτικό μέλος του Aluminium Stewardship Initiative, υποστηρικτής του Responsible Steel Initiative και μέλος του Responsible Cobalt Initiative.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση