Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η DriveNow γίνεται θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας του BMW Group.

Το BMW Group μένει σταθερά επικεντρωμένο στη μελλοντική μετακίνηση. Η Sixt παραμένει βασικός εταίρος του BMW Group. DriveNow: πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες σε 13 Ευρωπαϊκές πόλεις.

Εταιρικά
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~103,35 KB)
  
Photos(1x, ~927 KB)

Μόναχο. Με την απόκτηση του μεριδίου της Sixt SE στην DriveNow, το BMW Group συνεχίζει τη συστηματική του εξέλιξη σαν μία πελατοκεντρική εταιρία μετακίνησης. Η συμφωνία εξαγοράς υπόκειται σε έγκριση των μονοπωλιακών αρχών. Με αυτή την κίνηση, ο παγκοσμίως μεγαλύτερος πάροχος premium μετακίνησης προσφέρει στους πελάτες αποδοτικές, βιώσιμες λύσεις μετακίνησης από μία πηγή. Ο ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας υπηρεσιών μετακίνησης είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της εταιρικής στρατηγικής του BMW Group, NUMBER ONE > NEXT, όπως αποδεικνύεται και από την βιώσιμη επέκταση των προϊόντων της εταιρίας στους τομείς on-demand μετακίνησης (DriveNow & ReachNow), στάθμευσης (ParkNow) και φόρτισης (ChargeNow). Επομένως, η εξαγορά μεριδίων της Sixt είναι το επόμενο λογικό βήμα στην παραπάνω στρατηγική, μετά την απόκτηση της Parkmobile LLC στις αρχές Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς, μία κίνηση που ανέδειξε το BMW Group σε παγκοσμίως κορυφαίο πάροχο ψηφιακών λύσεων στάθμευσης.

 

«Έχουμε σημειώσει εξαιρετική επιτυχία με την υπηρεσία DriveNow τα τελευταία επτά χρόνια – χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων της DriveNow και της άριστης συνεργασίας με την εταίρο της κοινοπραξίας μας, Sixt. Η Sixt θα παραμείνει ισχυρός εταίρος για εμάς στο μέλλον», δήλωσε ο Peter Schwarzenbauer, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για τις μάρκες MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad και τους τομείς Customer Engagement και Digital Business Innovation του BMW Group. «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε 100 εκατομμύρια πελάτες για τις υπηρεσίες premium mobility που προσφέρουμε μέχρι το 2025. Με την  DriveNow ως θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας, έχουμε στα χέρια μας όλες τις δυνατότητες για συνέχιση της στρατηγικής εξέλιξης των υπηρεσιών μας. Η εμπειρία μας από τις υπηρεσίες μετακίνησης υποστηρίζει την ανάπτυξη των μελλοντικών αυτόνομων, ηλεκτρικών και συνδεδεμένων στόλων μας», συνέχισε ο Schwarzenbauer.

 

Ανεξάρτητα από την εξαγορά του μεριδίου της Sixt στην DriveNow, το BMW Group και η Sixt θα συνεχίσουν την επιτυχημένη, μακροχρόνια συνεργασία τους μέσω της παροχής οχημάτων BMW και MINI για τον στόλο της Sixt.

 

«Η κοινή εξέλιξη της DriveNow καταδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο την καινοτόμο δύναμη της Sixt και του BMW Group. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους της DriveNow και του BMW Group γι’ αυτή την επιτυχία και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στρατηγική συνεργασία μας με το BMW Group μέσω των συμβάσεων παροχής οχημάτων BMW και MINI», δήλωσε ο Alexander Sixt, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Sixt SE, υπεύθυνος Στρατηγικής του Group.

 

Η DriveNow ιδρύθηκε το 2011 σαν μία κοινοπραξία premium car-sharing (κοινοχρησία οχημάτων) μεταξύ του BMW Group και της Sixt SE. Η υπηρεσία χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες σε 13 Ευρωπαϊκές πόλεις. Ο στόλος περιλαμβάνει πάνω από 6.000 πολυτελή οχήματα BMW και MINI σε όλη την Ευρώπη. Το ηλεκτρικό BMW i3 διατίθεται επίσης για χρήστες σε όλες τις περιοχές λειτουργίας της υπηρεσίας DriveNow.

 

«Το 2017, οι πελάτες μας οδήγησαν πάνω από οκτώ εκατομμύρια χιλιόμετρα με τον ηλεκτρικό στόλο της υπηρεσίας DriveNow – που αντιστοιχεί στο γύρο του κόσμου με το αυτοκίνητο πάνω από 200 φορές μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Η DriveNow όχι μόνο μειώνει την κυκλοφορία και περιορίζει το πρόβλημα στάθμευσης σε αστικές περιοχές, αλλά υποστηρίζει και την επανάσταση της ηλεκτρικής μετακίνησης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DriveNow, Sebastian Hofelich. Και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε ενεργά την αστική μετακίνηση με βιώσιμο τρόπο».

 

Το BMW Group επιδιώκει τη βελτίωση ζωής σε αστικές περιοχές μέσω προϊόντων μετακίνησης. Η εταιρία συνεργάζεται με διάφορους εταίρους και κέντρα λήψης αποφάσεων σε πόλεις, θέλοντας να συμβάλλει στη διαμόρφωση της βιώσιμης μετακίνησης του μέλλοντος.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση