Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Καλώς ήρθατε στο International GS Trophy Central Asia 2018 της BMW Motorrad.

Το GS Trophy ταξιδεύει στη Μογγολία τον Ιούνιο του 2018 για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του. Το 6ο International GS Trophy της BMW Motorrad που φέρει τον τίτλο Central Asia 2018, αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ με τη συμμετοχή τριών νέων ομάδων, από την Αυστραλία, την Ινδία και μία δεύτερη Διεθνή Ομάδα Γυναικών, ενώ θα έχει διάρκεια οκτώ ημερών, λόγω των τεράστιων αποστάσεων που θα πρέπει να καλυφθούν.

Εκπαίδευση αναβάτη, ταξίδια, εκδηλώσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~162,98 KB)
  
Photos(16x, ~130,02 MB)

Μόναχο. Το GS Trophy ταξιδεύει στη Μογγολία τον Ιούνιο του 2018 για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του. Το 6ο International GS Trophy της BMW Motorrad που φέρει τον τίτλο Central Asia 2018, αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ με τη συμμετοχή τριών νέων ομάδων, από την Αυστραλία, την Ινδία και μία δεύτερη Διεθνή Ομάδα Γυναικών, ενώ θα έχει διάρκεια οκτώ ημερών, λόγω των τεράστιων αποστάσεων που θα πρέπει να καλυφθούν.   

 

Αντιμετωπίζοντας … τα πάντα!
Καθένα από τα προηγούμενα GS Trophy είχε το δικό του χαρακτήρα, ενώ κάθε χρόνο επισκεπτόταν μία διαφορετική ήπειρο. Άλλοτε ψηλά βουνά ή ηφαιστιογενή οροπέδια, άλλοτε άνυδρες, ερημικές εκτάσεις, ενώ στην τελευταία του έκδοση το 2016, το GS Trophy έφερε τους αναβάτες των GS στα υγρά τροπικά δάση της νοτιοανατολικής Ασίας. Για το 2018, η Μογγολία υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερο σασπένς, καθώς το εγχείρημα ξεκινά από τα βουνά και καταλήγει στην έρημο, με τους αναβάτες να διασχίζουν την απέραντη στέπα της Μογγολίας, δηλαδή καταπράσινες εκτάσεις σε μεγάλο υψόμετρο. Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι πραγματικά επικών διαστάσεων. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία εμπειρία που ονειρεύονται όλοι οι αναβάτες περιπέτειας.

 

Λίγα λόγια για την Μογγολία.
Η Μογγολία είναι μία αχανής χώρα (με έκταση 1.5 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα) και αραιοκατοικημένη – με πληθυσμό μόλις 3 εκατομμυρίων. Μόνο η Ανταρκτική είναι σαν περιοχή πιο αραιοκατοικημένη σε όλο τον πλανήτη!

 

Η χώρα είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ιστορία της ως έδρα της Μογγολικής Αυτοκρατορίας, την οποία ίδρυσε ο Τζένγκις Χαν τον 13ο αιώνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση ενιαία αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ. Σήμερα, ένας στους τρεις κατοίκους της χώρας διατηρεί τον ίδιο νομαδικό τρόπο ζωής, διασχίζοντας με άλογα τη στέπα σε αναζήτηση τροφής για τα κοπάδια από γιακ, κυρίως, και καμήλες. 

 

Πού βρίσκεται η Μογγολία; Από το Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το Μόναχο – όπου είναι η έδρα της BMW Motorrad – η απόσταση είναι περίπου 8.250 χλμ. σε άσφαλτο και χώμα. Το ταξίδι τυπικά διαρκεί τρεις εβδομάδες ενώ με το αεροπλάνο χρειάζονται 13 ώρες πτήσης. Νότια, η Μογγολία συνορεύει με την Κίνα και Βόρεια με τη Ρωσία, ουσιαστικά με την περιοχή της Σιβηρίας. Το οροπέδιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000-1.500 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι σχετικά χαμηλές. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν παγωνιά τη νύχτα με μηδενικές θερμοκρασίες που όμως ανεβαίνουν στους 250 Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι καιρικές συνθήκες μπορούν μάλιστα να επιδεινωθούν καθώς οι ισχυροί άνεμοι και οι αμμοθύελλες αποτελούν συνηθισμένα φαινόμενα. Αν και η Μογγολία έχει μεγάλη ηλιοφάνεια (κατά μέσο όρο 250 ημέρες το χρόνο), το καλοκαίρι είναι η εποχή των βροχών!

 

Κατά συνέπεια, οι αναβάτες των GS θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν ποικίλα εδάφη καθώς θα ταξιδεύουν σε βουνά, φαράγγια, στη στέπα και στην έρημο. Πέτρα, χώμα, γρασίδι, πιθανόν λάσπη και ασφαλώς άμμος σε διάφορα υψόμετρα και διαφορετικές κλίσεις εδάφους είναι μερικές από τις συνθήκες.

 

Σχετικά με το GS Trophy.
Το GS Trophy είναι μία διοργάνωση που εκφράζει το πνεύμα της BMW GS, συνδυάζοντας στοιχεία όπως ο ελεύθερος χρόνος, η περιπέτεια και η πρόκληση που προσφέρει η μοτοσικλέτα. Η φετινή περιπέτεια στην Κεντρική Ασία αποτελεί την 6η έκδοση του GS Trophy, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια έχει ταξιδέψει στη Νοτιοανατολική Ασία (Ταϊλάνδη) το 2016, στη Βόρεια Αμερική (Καναδά) το 2014, στη Νότια Αμερική (Χιλή, Αργεντινή) το 2012 και, νωρίτερα, στην Αφρική, στο νοτιότερο άκρο της ηπείρου το 2010 (Νότια Αφρική, Σουαζιλάνδη, Μοζαμβίκη) και στο βόρειο τμήμα της (Τυνησία) το 2008. Στο GS Trophy Central Asia 2018 θα συμμετάσχουν 18 ομάδες με 54 συνολικά αναβάτες.

 

Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά μία ομαδική περιπέτεια στην οποία αναβάτες από διάφορες χώρες διαγωνίζονται μεταξύ τους σε μία σειρά αγωνισμάτων, μερικά από τα οποία δεν έχουν σχέση με την οδήγηση. Δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες κάθε βράδυ κατασκηνώνουν στην ύπαιθρο, δημιουργούνται φιλίες και αναπτύσσεται πνεύμα συντροφικότητας. Μία επιτυχημένη ομάδα σέβεται το περιβάλλον της, φροντίζει τις μοτοσικλέτες και δείχνει κατανόηση στους άλλους συμμετέχοντες. 

 

Η διοργάνωση ξεκινά την 1η Ιουνίου 2018, ημέρα που οι αγωνιζόμενοι θα φτάσουν στη βάση του Ουλάν Μπατόρ, όπου το πρόγραμμα ξεκινά με ενημέρωση των αναβατών, διάθεση των μοτοσικλετών και επαφές με τον Τύπο. Η ίδια η περιπέτεια θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε την Περιπέτεια.
Η BMW Motorrad θα μεταδώσει το γεγονός από διάφορα μέσα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις ημέρες πριν την εκκίνηση. Προς το παρόν, μπορείτε να ενημερώνεστε για το GS Trophy και τις ομάδες που συμμετέχουν στην επίσημη ιστοσελίδα http :// www . gstrophy . com /

 

 - Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση