Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group σχεδιάζει κοινοπραξία για ηλεκτρικά οχήματα MINI στην Κίνα.

Συνεργασία με τοπικό κατασκευαστή για την επέκταση της μάρκας MINI. Κανένα σχέδιο για πρόσθετο οργανισμό πωλήσεων στην Κίνα. Διεύρυνση κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive.

Εταιρικά
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~97,14 KB)
  
Photos(1x, ~3,05 MB)

Μόναχο. Το BMW Group βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να επιταχύνει την παγκόσμια επιτυχία της μάρκας ΜΙΝΙ μέσω μιας νέας κοινοπραξίας στην Κίνα. Βασικό στοιχείο της στρατηγικής εξέλιξης της μάρκας θα είναι η τοπική παραγωγή των μελλοντικών, ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας ΜΙΝΙ στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνηση. Για το σκοπό αυτό, το BMW Group υπέγραψε ‘επιστολή πρόθεσης’ με τον Κινέζο κατασκευαστή Great Wall Motor. Μαζί με την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού ΜΙΝΙ μπαταρίας στο βασικό εργοστάσιο της Οξφόρδης από το 2019, το νέο βήμα σηματοδοτεί μία ακόμα σαφή δέσμευση στο ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας ΜΙΝΙ.

 

Επόμενα βήματα θα είναι να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης κοινοπραξίας και συμφωνίας συνεργασίας και να διευκρινιστούν θέματα όπως η επιλογή της τοποθεσίας παραγωγής και οι υλικές επενδύσεις. Το BMW Group δεν σκοπεύει να δημιουργήσει πρόσθετο οργανισμό πωλήσεων στην Κίνα. Η εταιρία παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας με την ήδη υπάρχουσα δομή πωλήσεων.

 

Ανεξάρτητα από το στρατηγικό ενδιαφέρον του για τη MINI, το BMW Group θα επεκτείνει περαιτέρω την πολύ επιτυχημένη κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) στην Κίνα με την Brilliance. Εκτός από τις δύο μονάδες παραγωγής οχημάτων, η BBA ήδη λειτουργεί ένα εργοστάσιο κινητήρων, που περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά μοντέλα BMW, τα οποία κατασκευάζονται τοπικά στο Shenyang. Είναι το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών από κατασκευαστή premium οχημάτων στην Κίνα.

 

Τα τελευταία χρόνια, η BBA έχει γίνει ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας της BMW στη μεγαλύτερη αγορά της και αποτελεί πρότυπο για τη συνέχιση της ανάπτυξης της MINI στην Κίνα. Περίπου 560.000 οχήματα μάρκας BMW παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα το 2017 – περισσότερα από όσο συνολικά στις επόμενες δύο μεγαλύτερες αγορές, ΗΠΑ και Γερμανία. Το 2017, η Κίνα ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της MINI, με παραδόσεις περίπου 35.000 μονάδων. Αυτό υπογραμμίζει τις πρόσθετες παγκόσμιες δυνατότητες της μάρκας.

 

Η επιτυχημένη στρατηγική επέκτασης του παγκοσμίου δικτύου παραγωγής του BMW Group ‘υπακούει’ σε έναν σαφή κανόνα: Η Παραγωγή ακολουθεί την Αγορά. Ωστόσο, η επέκταση της μάρκας BMW στις μεγαλύτερες αγορές της όπως η Κίνα, δεν έχει επιφέρει μείωση της παραγωγής στα εργοστάσια της εταιρίας στη Γερμανία. Το αντίθετο, μεταξύ 2007 και 2017, η παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο περίπου στα 1,15 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο. Ταυτόχρονα, σχεδόν η μισή από ολόκληρη την παραγωγή της BMW γίνεται τώρα σε εργοστάσια εκτός Γερμανίας.

 

Μία παρόμοια στρατηγική ανάπτυξης θα επιτάχυνε σημαντικά την εξέλιξη της μάρκας ΜΙΝΙ, χωρίς να υπονομεύει τη δέσμευση του BMW Group στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις για ταχύτερη επιχειρηματική εμπλοκή στη χώρα.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση