Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η επιστροφή ενός δημοφιλούς πρωταθλήματος: το νέο BoxerCup της BMW Motorrad ξεκινά το 2018.

Από το 2001 έως το 2004, η διεθνής διοργάνωση του BMW Motorrad BoxerCup πρoσέφερε συγκινήσεις στους θεατές του MotoGPTM, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και άλλων πρωταθλημάτων. Τώρα, η BMW Motorrad ξαναφέρνει τον boxer κινητήρα στη σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μοτοσικλετιστικός αθλητισμός
·
Motorrad Motorsport
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~142,21 KB)
  
Photos(5x, ~37,72 MB)

Μόναχο. Από το 2001 έως το 2004, η διεθνής διοργάνωση του BMW Motorrad BoxerCup πρoσέφερε συγκινήσεις στους θεατές του MotoGPTM, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και άλλων πρωταθλημάτων. Τώρα, η BMW Motorrad ξαναφέρνει τον boxer κινητήρα στη σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το νέο BoxerCup της BMW Motorrad ξεκινά την άνοιξη του 2018 με όλους τους συμμετέχοντες αναβάτες στη σέλα εντελώς ίδιων μοτοσικλετών BMW R nineT Racer, εξελιγμένων ειδικά για αγωνιστική χρήση. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 23-24 Ιουνίου του 2018 στα πλαίσια του ADAC Classic στην πίστα του Sachsenring στη Γερμανία. Οι υπόλοιποι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του International German Motorcycle Championship (IDM).

 

«Δίκαιος ανταγωνισμός με ολόιδιες μοτοσικλέτες που συνδυάζουν στιλ με ένα εντελώς προσωπικό χαρακτήρα. Ανυπομονούμε να ξαναζωντανέψουμε το

 

BMW Motorrad BoxerCup με την BMW R nineT Racer και να προσφέρουμε συγκινήσεις στα πλήθη μέσα στις πίστες με αυτόν τον γεμάτο συναίσθημα Boxer κινητήρα», δήλωσε ο Henning Putzke, Επικεφαλής της BMW Motorrad Γερμανίας.

 

Οι κανονισμοί υπόσχονται συναρπαστική δράση, με τη νίκη ή την ήττα θα κρίνονται αποκλειστικά από την ικανότητα και αποφασιστικότητα των αναβατών. Οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν τη σπορ BMW R nineT Racer με αερο-ελαιόψυκτο boxer κινητήρα 1.170cc που αποδίδει ισχύ 81 kW (110 hp). Όλες οι μοτοσικλέτες θα υποβληθούν στις ίδιες ακριβώς μετατροπές, στις οποίες  συμπεριλαμβάνεται επανασχεδιασμένο μπροστινό πιρούνι της Wilbers, νέα καπάκια κυλινδροκεφαλών, ποδιά κινητήρα και πίσω καλύμματα της ILMBERGER Carbonparts, σπορ αμορτισέρ και εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič, ABS της BMW Motorrad με αγωνιστικό λογισμικό, Brembo τακάκια φρένων, προηγμένα αμορτισέρ τιμονιού της Müller Präzision και ενιαία ελαστικά της Metzeler.

 

Η προετοιμασία όλων των μοτοσικλετών για αγωνιστική χρήση γίνεται στα κεντρικά της BMW Μotorrad στο Μόναχο. Εξαρτήματα όπως το πλευρικό σταντ, οι καθρέπτες, η βάση της πινακίδας, τα φλας και τα φώτα αφαιρούνται εντελώς, ώστε η μοτοσικλέτα να δεχτεί τις μετατροπές. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν, μπορεί να επανέλθει στην αρχική της μορφή και να πιστοποιηθεί για χρήση σε δημόσιο δρόμο. Με στόχο την εξασφάλιση ίδιων πιθανοτήτων επιτυχίας για όλους τους αναβάτες, δεν επιτρέπεται καμία μετατροπή πέρα από εκείνες που έχουν γίνει στο Μόναχο, εκτός βέβαια των αισθητικών παρεμβάσεων στο χρώμα και της τοποθέτησης αυτοκόλλητων. Όλα τα τεχνικά εξαρτήματα και τα αναλώσιμα είναι πιστοποιημένα με ακρίβεια και ελέγχονται από τον κανονισμό. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται πείραγμα της μοτοσικλέτας.

 

Για τη νέα σεζόν του BMW Motorrad BoxerCup υπάρχουν θέσεις για 30 συμμετοχές. Πέρα από τους βασικούς συμμετέχοντες, στους αγώνες θα λάβουν μέρος και διάσημοι προσκεκλημένοι με δύο VIP μοτοσικλέτες. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι αναβάτες άνω των 18 ετών που έχουν στην κατοχή τους εθνική αγωνιστική license Β και άνω ή ανάλογη που έχει εκδοθεί από άλλο εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας FIM. Προϋπόθεση αποτελεί η αγορά μίας BMW R nineT Racer στην ειδική έκδοση για BoxerCup.  Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά πακέτα κατά την αγορά της μοτοσικλέτας. Η προσφορά ξεκινά από το βασικό πακέτο που περιλαμβάνει μόνο τη μοτοσικλέτα και φτάνει μέχρι το πακέτο VIP, στο οποίο περιλαμβάνεται μεταφορά και φύλαξη της μοτοσικλέτας, ασφαλιστική κάλυψη, γεύματα τα Σαββατοκύριακα των αγώνων και άλλες υπηρεσίες. Η BMW Motorrad παρέχει επίσης τη δυνατότητα ενοικίασης της μοτοσικλέτας για όλη τη σεζόν του 2018 ως εναλλακτική λύση στην αγορά μίας καινούργιας. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει για το κοινό στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Η αγωνιστική χρονιά του BMW Motorrad BoxerCup ξεκινά στις 23-24 Ιουνίου με το ADAC Classic στο Sachsenring της Γερμανίας και περιλαμβάνει συνολικά έξι αγώνες. Ο δεύτερος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 7-8 Ιουλίου στην πίστα του Zolder στο Βέλγιο. Ακολουθούν οι αγώνες στο Schleiz (28-29 Ιουλίου), στην πίστα του Lausitzring (25-26 Αυγούστου) και στη θρυλική πίστα ΤT Circuit στο Assen της Ολλανδίας, στις 8-9 Σεπτεμβρίου. Ο τελικός της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 29-30 Σεπτεμβρίου στο Hockenheim της Γερμανίας.

 

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το BMW Motorrad BoxerCup, καθώς και τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:

bmw-motorrad.de/boxercup

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση