Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Μία ματιά στο μέλλον από το παρελθόν: Το κλασικό Mini Electric.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2018, η MINI παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο: Μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του κλασικού Mini.

MINI E
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~204,42 KB)
  
Photos(26x, ~90,3 MB)

Μόναχο / Νέα Υόρκη . Με την παγκόσμια πρεμιέρα ενός εξαιρετικού αυτοκινήτου στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (30 Μαρτίου – 8 Απριλίου, 2018), η Βρετανική MINI για μία φορά ακόμα επιβεβαιώνει τις προθέσεις της για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση παρουσιάζοντας μία νέα εκδοχή ενός icon.

Το κλασικό Mini Electric συνδυάζει την ιστορική εμφάνιση του παγκοσμίως αγαπημένου μικρού αυτοκινήτου με επαναστατική τεχνολογία κίνησης και προορίζεται για την αστική μετακίνηση του αύριο. Με αυτό το μοναδικό όχημα, η MINI επιβεβαιώνει σαφώς τη δέσμευσή της στη διατήρηση του μοναδικού χαρακτήρα της, υιοθετώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το κλασικό Mini Electric είναι το αποτέλεσμα ενός φανταστικού ταξιδιού μέσα από το χρόνο, όπου η ιστορία του κλασικού μοντέλου συνεχίζεται με ένα ακόμα κεφάλαιο. Το original μοντέλο από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα γίνεται ένας αξιαγάπητος πρεσβευτής περιβαλλοντικής συμβατότητας και ένα είδος βιώσιμης μετακίνησης της οποίας το μέλλον έχει μόλις αρχίσει.

Το τοπίο της αστικής ηλεκτρικής μετακίνησης αναμορφώνεται με την άφιξη ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου, χαρισματικού, με ξεχωριστό στυλ και όλα τα διαπιστευτήρια διασκεδαστικής οδήγησης. Το MINI Electric Concept ανακοινώθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017, και προετοιμάζει το δρόμο για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που θα αποκαλυφθεί το 2019 – έγκαιρα για την 60ή επέτειο του κλασικού Mini. Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής είναι αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη, βασισμένο στο 3θυρο MINI, και θα κατασκευάζεται για πρώτη φορά στο Εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη του χρόνου.

Η MINI αναλαμβάνει και πάλι πρωτοποριακό ρόλο για τη βιώσιμη μετακίνηση στο BMW Group. Το 2008, η μάρκα παρουσίασε το MINI E – βασισμένο στο προηγούμενο μοντέλο του σημερινού 3θυρου MINI, περίπου 600 αντίτυπα κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες, που συνετέλεσαν στην εξέλιξη του BMW i3, το οποίο απολαμβάνει παγκόσμια επιτυχία από το 2013 (κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 13,6 – 13,1 kWh / 100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g / km).

Στο δρόμο για μία νέα εποχή στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η MINI έχει κάνει ένα ακόμα βήμα προόδου. Στο μοντέλο MINI Cooper SE Countryman ALL4 Plug-In Hybrid (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,3 – 2,1 l / 100 km, κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,0 – 13,2 kWh / 100 km εκπομπές CO2 από το καύσιμο: 52 - 49 g / km), ο συνδυασμός ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδει ισχύ 165 kW / 224 hp, ενώ προσφέρει και ένα ευφυές σύστημα τετρακίνησης ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός υβριδικού μοντέλου. Το χαρισματικό μοντέλο της premium compact κατηγορίας εγγυάται διασκεδαστική οδήγηση σε όλα τα εδάφη. Το όχημα αντλεί ισχύ και από τους δύο κινητήρες για ισχυρή επιτάχυνση, ενώ μπορεί να αναπτύσσει 125 km / h μόνο με ηλεκτροκίνηση. Με τέτοια προσόντα, το MINI Cooper S E Countryman ALL4 συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του στόλου ηλεκτρικών / υβριδικών οχημάτων του BMW Group στην παγκόσμια αγορά.

Αντίθετα, το κλασικό Mini Electric που παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη θα παραμείνει μοναδικό. Ένα από τα τελευταία και προσεκτικά αναπαλαιωμένο κλασικό Mini Cooper αποτέλεσε τη βάση γι’ αυτό το ξεχωριστό όχημα. Η κόκκινη εξωτερική βαφή συνδυάζεται με μία αντίθετη λευκή οροφή και χαρακτηριστική λωρίδα στο καπό, με το κίτρινο λογότυπο MINI Electric στο έμβλημα της μάρκας και στις πλήμνες των τροχών. Το κλασικό ηλεκτρικό συνεχίζει την παράδοση της μάρκας, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε οδηγικά χαρακτηριστικά. Η άμεση ισχύς του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει μία νέα διάσταση στη μοναδική go-kart αίσθηση που έχει απογειώσει την παγκόσμια δημοτικότητα του Βρετανικού μικρού αυτοκινήτου, από την πρώτη κιόλας έκδοσή του.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANALYST- AND INVESTOR CONFERENCE 2019.

Here you can see the live stream of the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση