Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Τα BMW Motorrad iParts φέρνουν την επανάσταση στη διαχείριση ανταλλακτικών.

Παραγωγή εξαρτημάτων με χρήση φορητού τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Προαιρετικός εξοπλισμός, αξεσουάρ
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,95 KB)
  
Photos(2x, ~3,19 MB)

Μόναχο. Ένα φθαρμένο καπάκι βαλβίδας στη μέση της Ισλανδικής παγωμένης ερήμου, ένας λεβιές ταχυτήτων σπασμένος στα βάθη της Βραζιλιάνικης ζούγκλας ή ένα κατεστραμμένο κάρτερ λαδιού στην Αφρικανική στέπα: ένα τέτοιο πρόβλημα συχνά σημαίνει χρονοβόρα καθυστέρηση, ενίοτε και το άδοξο τέλος μιας βόλτας με μοτοσικλέτα ή ενός μακρινού ταξιδιού σε δύο τροχούς.

 

Γι’ αυτό, από φέτος το καλοκαίρι η BMW Motorrad εντάσσει τα BMW Motorrad iParts στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού της. Πρόκειται για ένα σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης που θα επιτρέπει σε εμπόρους και πελάτες της BMW Motorrad να εκτυπώνουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά επί τόπου, για να μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους το ταχύτερο δυνατόν.

 

Προηγμένοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές σε συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων της BMW Motorrad και 3 D Mobile Printers για μεταφορά στη μοτοσικλέτα.

Για το σκοπό αυτό, 250 επιλεγμένοι συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων της BMW Motorrad σε όλο τον κόσμο αρχικά θα αποκτήσουν ένα μόνιμα εγκατεστημένο σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το σύστημα αυτό, που περιλαμβάνει ενσωματωμένο κέντρο επεξεργασίας, επιτρέπει την παραγωγή και επακόλουθη μηχανουργική επεξεργασία μεγάλων και περίπλοκων εξαρτημάτων όπως γρανάζια και κελύφη κινητήρων. Με αυτό τον τρόπο, η BMW Motorrad προάγει τον τομέα ανταλλακτικών σε νέα επίπεδο: με το νέο σύστημα, ακόμα και πολύ σπάνια εξαρτήματα που κατά κανόνα δεν περιλαμβάνονται στο απόθεμα των εμπόρων της BMW Motorrad μπορούν να είναι πάντα άμεσα διαθέσιμα ανάλογα με τις ανάγκες.

 

3 D Mobile Printers που μεταφέρονται στη μοτοσικλέτα.

Μικρότερα εξαρτήματα όπως χειρόφρενο, συμπλέκτης ή λεβιές ταχυτήτων, καπάκια βαλβίδων, γέφυρες πιρουνιού και κρύσταλλα φλας μπορούν να εκτυπώνονται ακόμα και από τους ίδιους τους πελάτες της BMW Motorrad χρησιμοποιώντας το 3 D Mobile Printer των BMW Motorrad iParts. Η διαδικασία μπορεί να γίνεται όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο ταξίδι, αφού η πρακτική, high-tech συσκευή μπορεί να μεταφέρεται σε μία μπαγκαζιέρα.

 

Ενσωμάτωση του 3 D Mobile Printer σε μία ειδικά σχεδιασμένη top case από CFRP .

Για την αντιστάθμιση του πρόσθετου βάρους του φορητού εκτυπωτή, εξελίχθηκε μία ειδική top case από CFRP που πετυχαίνει μείωση βάρους περίπου 4,5 kg συγκριτικά με τη στάνταρ top case. Ειδική επίστρωση στη δομή CFRP εξασφαλίζει απόσβεση θορύβων και κραδασμών για βέλτιστη, συνεχή χρήση του εκτυπωτή. Επίσης έγινε εφικτή η ενσωμάτωση της παροχής ισχύος στην επένδυση για να μην είναι ορατά τα καλώδια στην εξωτερική πλευρά.

 

Κατέβασμα δεδομένων σχεδίασης και προδιαγραφών υλικών από το BMW iCloud μέσω smartphone , tablet ή PC στον 3 D εκτυπωτή.

Τα δεδομένα σχεδίασης και οι προδιαγραφές υλικών που απαιτούνται για την εκτύπωση παρέχονται από το BMW iCloud, είτε στο σπίτι των πελατών είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: τα δεδομένα κατεβαίνουν αυτόματα στα 3D συστήματα εκτύπωσης μέσω κινητού τηλεφώνου, tablet ή PC. Απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο για επιτυχημένο downloading.

 

Όποιος ταξιδεύει με μοτοσικλέτα σε απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, όπου δεν υπάρχει πάντα ιντερνετική σύνδεση, μπορεί να κάνει χρήση του προαιρετικού εξοπλισμού BMW Motorrad iParts Explorer, που επιτρέπει την αποθήκευση μιας σειράς δεδομένων ανταλλακτικών τα οποία ενδεχομένως χρειαστούν, απευθείας στο smartphone πριν το ξεκίνημα του ταξιδιού.

 

Επιλεκτική συσσωμάτωση μέσω λέιζερ – εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία λέιζερ για ταχεία και ακριβή παραγωγή εξαρτημάτων.

Η 3D εκτύπωση καθιερώθηκε στον τομέα των ανταλλακτικών πριν από 20 χρόνια περίπου με τη μορφή της λεγόμενης Ταχείας Πρωτοτυποποίησης - Rapid Prototyping. Ακόμα και τότε, υπήρχε η δυνατότητα δημιουργίας ανταλλακτικών από πλαστικό με χρήση τεχνολογίας λέιζερ και μιας μεθόδου επιστρώσεων μέσω CNC. Από τότε, αυτή η τεχνική έχει προοδεύσει σημαντικά και τώρα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής εξαρτημάτων από διάφορα μεταλλικά κράματα, χρησιμοποιώντας την τεχνική Selective Laser Sintering ( SLS ).

 

Εκτός από τη δημιουργία εξαρτημάτων από μέταλλο όπως αλουμίνιο, ατσάλι και τιτάνιο, οι 3D εκτυπωτές των BMW Motorrad iParts 3D επιτρέπουν ταχεία δημιουργία πλαστικών εξαρτημάτων.

 

Αυτό σημαίνει ότι το κρύσταλλο ενός φλας που σπάει εξ αιτίας μιας πτώσης, για παράδειγμα, μπορεί να αντικαθίσταται γρήγορα με μία εκτυπωμένη έκδοση. Υπάρχει ακόμα και δυνατότητα αντικατάστασης ενός ραγισμένου καθρέπτη με τη βοήθεια των εκτυπωτών BMW iParts 3D.

 

Εντατικές δομικές σε εργαστήριο των BMW Motorrad iPart 3 D Mobile Printers καθώς και δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες και ακραίες κλιματικές ζώνες σε όλο τον πλανήτη.

Η BMW Motorrad έχει πραγματοποιήσει εκτενείς λειτουργικές δοκιμές και τεστ αντοχής σε όλα τα εξαρτήματα που έχουν εγκριθεί για 3D εκτύπωση – αρχικά στο εργαστήριο και αργότερα σε πραγματικές συνθήκες. Ο Ignaz Druckmeyer, Επικεφαλής των BMW Motorrad iParts δήλωσε: «Για μία φορά ακόμα καταφέραμε να αξιοποιήσουμε εσωτερικές συνέργειες και να έχουμε πρόσβαση σε σχετικά προκαταρτικά projects εξέλιξης του τμήματος BMW Automobiles. Σε τελική ανάλυση, η πρόκληση ήταν η  εξέλιξη ενός μικρού, φορητού αλλά υψηλής απόδοσης 3D εκτυπωτή που να μπορεί να μεταφέρεται σε μία μοτοσικλέτα. Και αυτό έγινε πραγματικότητα με τη μορφή του BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer. Η μονάδα SLS είναι εξοπλισμένη με δική της παροχή ισχύος – μία υψηλής απόδοσης αλκαλική μπαταρία – και υποβλήθηκε σε μία σειρά εξαιρετικά αυστηρών λειτουργικών δοκιμών, τόσο σε ακραίες παγωμένες συνθήκες όσο και σε αφόρητο καύσωνα με υψηλό επίπεδο έκθεσης σε σκόνη».

 

Ο τρισδιάστατος φορητός εκτυπωτής BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer πιο πρόσφατα εκτέθηκε σε ακραίες συνθήκες στην Αυστραλιανή έρημο. Ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες άνω των 48 βαθμών Κελσίου και με υψηλό ποσοστό σκόνης, τα εκτυπωμένα εξαρτήματα ήταν ισότιμα των αντίστοιχων που κατασκευάζονται με συμβατικές μεθόδους από κάθε άποψη.

 

Το BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer δοκιμάστηκε επίσης στο κρύο της Ανταρκτικής. Σε θερμοκρασίες μείον 52 βαθμών, η ομάδα δοκιμών της BMW Motorrad ακολούθησε τα βήματα του Roald Amundsen, που ταξίδεψε με τέσσερις BMW R 1200 GS to για να φτάσει στο Νότιο Πόλο στις 16 Δεκεμβρίου 2017 – ακριβώς 106 χρόνια μετά την ανακάλυψη του Amundsen. Όπως και στην περίπτωση της αποστολής του Amundsen, στήθηκε ένα καταφύγιο αντιπροσωπεύοντας συμβολικά τη σκηνή της BMW Motorsport – με τους αλουμινένιους στύλους της σκηνής να κατασκευάζονται επί τόπου με τη βοήθεια του BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer.

 

Τα νέα συστήματα προαιρετικού εξοπλισμού BMW Motorrad iParts και BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer θα λανσαριστούν το Σεπτέμβριο του 2018.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANALYST- AND INVESTOR CONFERENCE 2019.

Here you can see the live stream of the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση