Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe: Απόλυτα δυναμική στο δρόμο για τη μαζική παραγωγή.

Δοκιμές δυναμικής συμπεριφοράς που διεξάγονται αυτή την περίοδο με το νέο, πολυτελές σπορ μοντέλο στην Ουαλία δείχνουν μία αρμονική συνεργασία μεταξύ συστήματος κίνησης και ανάρτησης, αλλά και ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων - από αγωνιστικές επιδόσεις μέχρι υψηλού επιπέδου άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

G15
·
Σειρά 8
·
Coupé
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~177,5 KB)
  
Photos(40x, ~135,61 MB)
  
Videos(1x, ~1,22 GB)

Μόναχο. Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης πριν τη μαζική παραγωγή, η νέα BMW Σειρά 8 Coupe κάνει μία επίδειξη δυνατοτήτων δυναμικής συμπεριφοράς. Τα test drive που διεξάγονται στην Ουαλία προορίζονται αποκλειστικά για τον τελικό συντονισμό όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης, με ιδιαίτερη έμφαση στην BMW M850i xDrive Coupe, ένα μοντέλο που ενσαρκώνει απόλυτα τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου. Ένας πλήρως ανασχεδιασμένος V8 κινητήρας, προηγμένη, ευφυής τεχνολογία τετρακίνησης, ενεργό, μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ  Professional με ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς και ενεργό σύστημα διεύθυνσης με την ονομασία Integral Active Steering συνθέτουν ένα τέλεια εναρμονισμένο πακέτο για συναρπαστικές σπορ επιδόσεις και εξαιρετική άνεση.

 

Εκείνο που εντυπωσιάζει κυρίως είναι ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών του κινητήρα και της ανάρτησης για την υποστήριξη ποικίλων οδηγικών στυλ. Ο οκτακύλινδρος κινητήρας που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην BMW M850i xDrive Coupe παράγει ακριβώς την ροπή και τον ήχο που ταιριάζει σε ένα χαλαρό στυλ οδήγησης. Από την άλλη, στο Sport ή Sport+ mode, τόσο η καμπύλη ισχύος όσο και ο ήχος του κινητήρα γίνονται πολύ πιο δυναμικά για την υποστήριξη μιας σπορ οδηγικής εμπειρίας. Παρομοίως, η λειτουργία των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αποσβεστήρων, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) και το σύστημα τετρακίνησης προσαρμόζονται με ακρίβεια στο επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Η έμφαση στην ελκτική ισχύ των πίσω τροχών του νέου συστήματος BMW xDrive είναι αντιληπτή σε όλα τα προγράμματα οδήγησης, ενώ οι οδηγοί με σπορ φιλοδοξίες επωφελούνται από το ενεργό μπλοκέ διαφορικό στη μετάδοση του πίσω άξονα, που εξασφαλίζει μέγιστη ελκτική πρόσφυση κατά την επιτάχυνση μετά από μία στροφή.

 

«Το στοιχείο που πάντα εντυπωσιάζει όταν κάποιος δοκιμάζει τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe είναι η προσαρμοστικότητά της», σχολιάζει ο Markus Flasch, Project Manager της BMW Σειράς 8. «Ανεξάρτητα εάν ο οδηγός δείξει προτίμηση στην άνεση ή στη σπορ συμπεριφορά, είτε χρησιμοποιώντας το πεντάλ του γκαζιού ή πιέζοντας ένα μπουτόν, το όχημα προσαρμόζεται άμεσα και τέλεια σε κάθε επιλογή».

 

Το χαμηλό κέντρο βάρους και η υψηλή ακαμψία του αμαξώματος και της ανάρτησης αποτελούν τη βάση της δυναμικής συμπεριφοράς της νέας BMW Σειράς 8 Coupe. Στην περίπτωση της BMW M850i xDrive Coupe, τόσο η ευελιξία όσο και η αμεσότητα διεύθυνσης υποστηρίζονται επιπλέον από το στάνταρ Integral Active Steering και τις ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς. Εξάλλου, οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι αποσβεστήρες μπορούν να παρέχουν μέγιστη σταθερότητα στους τροχούς ανά πάσα στιγμή, ώστε η επαφή με το δρόμο να είναι εξασφαλισμένη, ακόμα και σε τμήματα με ανώμαλο οδόστρωμα.

 

«Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe θα διατίθενται αποκλειστικά με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω. Όταν σετάραμε τα συστήματα ελέγχου ανάρτησης, αυτό μας προσέφερε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των φαρδιών πίσω τροχών υπέρ μιας εξαιρετικά σπορ συμπεριφοράς», σχολιάζει ο Jos Van As, επικεφαλής Συστημάτων Ανάρτησης. «Επίσης, οι υψηλότερες τιμές camber σε όλους τους τροχούς και ειδικά ρυθμισμένη ελαστοκινηματική συνεισφέρουν στις ιδιαίτερα υψηλές πλευρικές επιταχύνσεις, πριν την παρέμβαση των ηλεκτρονικών. Επομένως, όσοι επιθυμούν μπορούν να οδηγήσουν και στην αγωνιστική πίστα και με ενεργό DSC».

 

Προσφέροντας μία πλούσια αλλά και σπορ καμπύλη ισχύος, ο νέος V8 συμβάλλει επίσης αποφασιστικά στα χαρακτηριστικά επιδόσεων της BMW M850i xDrive Coupe. Έχοντας ίδιο βάρος με τον προκάτοχό του, ο νέος κινητήρας αποδίδει ισχύ αυξημένη κατά 50 kW/68 hp φτάνοντας στα 390 kW/530 hp. Η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 100 Nm στα 750 Nm και είναι διαθέσιμη στα 1.800 rpm. Ο οκτακύλινδρος μεταφέρει την ισχύ του σε ένα εκτενώς εξελιγμένο 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic που χαρακτηρίζεται από ευρεία κλιμάκωση και μικρότερους χρόνους αλλαγών.

 

«Ο νέος V8 κινητήρας προσφέρει την βέλτιστη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και συναισθήματος, ακριβώς αυτό που κάνει τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe να ξεχωρίζει», δήλωσε ο Christian Billig, επικεφαλής Drive System Integration. «Πρωτίστως, ο οκτακύλινδρος εναρμονίζεται άριστα με το εξελιγμένο κιβώτιο Steptronic κατά τη διάρκεια δυναμικής επιτάχυνσης. Ταυτόχρονα, ο σπορ ήχος του συστήματος εξαγωγής αντανακλά την καμπύλη ισχύος. Και χάρη στο BMW xDrive και το ενεργό πίσω μπλοκέ διαφορικό, ο κινητήρας μεταφέρει πάντα την ισχύ με ακρίβεια εκεί που μετατρέπεται καλύτερα σε δυναμική συμπεριφορά.

 

Με τα test drives στην Ουαλία, ολοκληρώνεται το πολυδιάστατο και εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης πριν τη μαζική παραγωγή της νέας BMW Σειράς 8 Coupe. Εκτός της αγωνιστικής πίστας και των προστατευμένων χώρων δοκιμών, τα πρωτότυπα του νέου μοντέλου δοκιμάζονται επίσης σε δημόσιους δρόμους για τη λήψη πληροφοριών σχετικών με τις οδηγικές συνήθειες των πελατών, σε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Οι πληροφορίες αυτές συμπληρώνουν άριστα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται για παράδειγμα κατά τη διάρκεια χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog, στη Σουηδία, στην πίστα δοκιμών του BMW Group στο Miramas στη Νότια Γαλλία, στο κέντρο δοκιμών στο Nürburgring Nordschleife ή κατά τις πρώτες δοκιμές σε αγωνιστικό σιρκουί. 

 

Η BMW Σειρά 8 Coupe θα αρχίσει να πωλείται μέσα στο 2018. Το ψηφίο 8 στην ονομασία της αναφέρεται στη διακεκριμένη θέση της στη γκάμα προϊόντων BMW. Όπως συνέβη κάποτε στην περίπτωση της BMW Z8 και τώρα στο BMW i8, συμβολίζει τα άκρως συναισθηματικά και εξαιρετικά σπορ οχήματα. Γι’ αυτό, η BMW Σειρά 8 Coupe θα γίνει σημαντικό στοιχείο της επέλασης πολυτελών μοντέλων, σύμφωνα με τη στρατηγική του BMW Group NUMBER ONE > NEXT.

 

*Λόγω του ότι πρόκειται για πρωτότυπο, τεχνικές λεπτομέρειες όπως η κατανάλωση καυσίμου, οι εκπομπές CO2 κλπ., θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση