Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group έκανε καλό ξεκίνημα το 2018.

Το υψηλότερο περιθώριο EBT σε επίπεδο group από το 2011. Τιμές ρεκόρ σε όγκους πωλήσεων και καθαρά κέρδη. Περιθώριο EBIT αυτοκινητιστικού τομέα μεγαλύτερο από πέρσι, στο πάνω τμήμα του εύρους στόχου. Συνεχίζονται οι υψηλές προκαταβολικές δαπάνες για τη μετακίνηση του αύριο. Η στρατηγική εξηλεκτρισμού έχει αντίκτυπο στη βιωσιμότητα. Το BMW Group επιβεβαιώνει εκ νέου την πρόβλεψη για όλο το 2018.

Εταιρικά
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
·
Πωλήσεις και μάρκετινγκ
·
Sales Worldwide
·
Εταιρικές εκδηλώσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~269,71 KB)
  
Photos(1x, ~4,29 MB)

Μόναχο . Το BMW Group ξεκίνησε το οικονομικό έτος 2018 με ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο. Παρά τις ευμετάβλητες συνθήκες και τις αρνητικές επιπτώσεις από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, νέα ρεκόρ καταγράφηκαν σε όγκους πωλήσεων και καθαρά κέρδη. Παρά τις υψηλές προκαταβολικές δαπάνες για τη μετακίνηση του αύριο, ο Αυτοκινητιστικός τομέας σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας (EBIT).

 

«Η βιομηχανία μας αυτή τη στιγμή περνά από μία φάση πρωτοφανούς τεχνολογικής αλλαγής και πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί υψηλές προκλήσεις. Το πρώτο τρίμηνο υπογραμμίζει μερικά σημαντικά σημεία: αξιοποιούμε τις ευκαιρίες και ακολουθούμε μία σαφή στρατηγική. Συνδυάζουμε τη μετακίνηση του αύριο με τη βιώσιμη κερδοφορία – κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε υψηλό περιθώριο κέρδους προ-φόρων σε επίπεδο group, παρά τις ευμετάβλητες συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο Harald Kr ü ger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στο Μόναχο την Παρασκευή. «Το BMW Group ήταν η πιο επικερδής εταιρία αυτοκινήτων το 2017, ενώ επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης και το 2018. Το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, πετύχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα όγκου πωλήσεων και καθαρού κέρδους και εφαρμόσαμε μερικές κρίσιμες στρατηγικές αποφάσεις». Το BMW Group εξακολουθεί να παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του τομέα της μελλοντικής μετακίνησης με το πρόγραμμα ACES: Automated, Connected, Electrified & Services.

 

Παρά τις μεγάλες αλλαγές που επηρεάζουν τον τομέα της μετακίνησης, ένας σταθερός παράγοντας που οδηγεί τις στρατηγικές αποφάσεις του BMW Group είναι ο πελάτης. Για το λόγο αυτό, το BMW Group προσφέρει μία μοναδική γκάμα προϊόντων, από το BMW i3 μέχρι την Rolls-Royce Phantom, μαζί με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν από εξατομικευμένη χρηματοδότηση μέχρι ευφυείς υπηρεσίες μετακίνησης, που συμβάλλουν στο να κάνουν τις ζωές των πελατών ευκολότερες και πιο άνετες. Με αυτή την προσανατολισμένη προς τον χρήστη στρατηγική, το BMW Group εξελίσσει μία πελατοκεντρική εταιρία μετακίνησης και τεχνολογίας, με σκοπό να έχει 100 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες μέχρι το 2025.

 

Από την αρχή της χρονιάς, το BMW Group έχει κάνει μεγάλα βήματα για να εφαρμόσει σημαντικά τμήματα της Στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT. Το Φεβρουάριο, το BMW Group και ο Κινέζος Κατασκευαστής Great Wall υπέγραψαν επιστολή πρόθεσης για την ίδρυση κοινοπραξίας σχετικά με την τοπική παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων MINI στην Κίνα. Αυτό το βήμα είναι μία ακόμα σαφής δέσμευση στο ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας MINI και υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της Κινεζικής αγοράς για το BMW Group.

 

Ένα μήνα αργότερα, το BMW Group και η Daimler AG υπέγραψαν συμφωνία για συγχώνευση των επιχειρηματικών μονάδων τους που αφορούν σε υπηρεσίες μετακίνησης. Στόχος είναι η συγχώνευση και η στρατηγική επέκταση της γκάμας υπηρεσιών μετακίνησης on-demand  που προσφέρονται στους τομείς CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging και Multimodality.

 

Στις 11 Απριλίου, το BMW Group άνοιξε το campus για αυτόνομη οδήγηση λίγο έξω από το Μόναχο, όπου σε συνεργασία με άλλες ομάδες, θα αναπτύξει τις απαιτούμενες τεχνολογίες για υψηλή ή πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση.  Σε μία επιφάνεια χώρων γραφείων 23.000 m2, νέα, προηγμένα  εργασιακά περιβάλλοντα παρέχουν τώρα χώρο για 1.800 εργαζόμενους. Το project δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας και μόνο το 2017, το BMW Group προσέλαβε περίπου 1.000 εργαζόμενους για την ανάπτυξη των τεχνολογιών του μέλλοντος. Ειδικοί της πληροφορικής και προγραμματιστές από τους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και της ανάλυσης δεδομένων είναι περιζήτητοι.

 

Την περασμένη εβδομάδα, στην έκθεση ‘Auto China 2018’ στο Πεκίνο, το BMW Group παρουσίασε το BMW Concept iX 3, δίνοντας μία ιδέα από το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό BMW X 3, που θα κατασκευάζεται στην Κίνα. Η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2020. Το όχημα θα είναι το πρώτο που θα εφοδιάζεται με την πέμπτη γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης και θα υιοθετεί προηγμένη τεχνολογία μπαταρίας. Με καθαρή χωρητικότητα περισσότερη από 70 kWh, το όχημα θα έχει αυτονομία πάνω από 400 km στον κύκλο WLTP.

 

Στις αρχές Μαρτίου, το BMW Group ανακοίνωσε ότι το BMW i Vision Dynamics θα λανσαριστεί σαν ένα πλήρως ηλεκτρικό BMW i 4 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου. Το BMW Group ήδη παράγει ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα σε δέκα από τα εργοστάσιά του σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, στο εργοστάσιο της Οξφόρδης θα αρχίσει να κατασκευάζεται το πλήρως ηλεκτρικό MINI το 2019. Το BMW i4 είναι ένα μόνο από το 25 ηλεκτρικά και plug - in υβριδικά μοντέλα που το BMW Group σκοπεύει να φέρει στην αγορά μέχρι το 2025. Μισά από αυτά τα μοντέλα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

 

Το BMW Group, εξάλλου, επιταχύνει τις εξελίξεις και στη γκάμα μοντέλων του με συμβατικά συστήματα κίνησης. Κατά τη διάρκεια του 2018, θα συνεχιστεί η μεγαλύτερη προϊοντική επέλαση στην ιστορία του Group – με επιπλέον είκοσι νέα και ανανεωμένα μοντέλα. Το BMW X2 λανσαρίστηκε με επιτυχία το Μάρτιο, η νέα BMW X3 θα κατασκευάζεται σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες από το δεύτερο τρίμηνο και μετά, ενώ η νέα γενιά της BMW X4 είναι προ των πυλών. Το 2018 είναι σαφώς η "Χρονιά του X " για τον παγκοσμίως μεγαλύτερο κατασκευαστή premium οχημάτων και τα νέα οχήματα αναμένεται να ενισχύσουν τον όγκο πωλήσεων, κυρίως το δεύτερο μισό της χρονιάς.

 

Νέα ύψη-ρεκόρ πρώτου τριμήνου σε όγκο πωλήσεων και καθαρό κέρδος. 

Οι παραδόσεις οχημάτων μάρκας BMW, MINI και Rolls-Royce το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 3,0% στις 604.629 μονάδες (2017: 587.237). Και οι τρεις σημαντικές περιοχές πωλήσεων συνέβαλαν σε αυτή την αύξηση. Λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών, τα έσοδα του Group για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 5,1% στα 22.69 δισ. ευρώ (2017: 23.92 δισ. ευρώ). Προσαρμοσμένα στις διακυμάνσεις των ισοτιμιών, τα έσοδα ήταν στο επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς (-0,7%). Τα Κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) επηρεάστηκαν επίσης από παράγοντες συναλλαγματικών ισοτιμιών και ανήλθαν στα 2.73 δισ. ευρώ (2017: 2.82 δισ. ευρώ / -3,1%). Τα κέρδη του Group προ φόρων (EBT), σε σχέση με τις οικονομικές οδηγίες του BMW Group, ανήλθαν στα 3.16 δισ. ευρώ (2017: 3.18 δισ. ευρώ / -0,5%) παρά τα αυξανόμενα κόστη και τις προκαταβολικές δαπάνες για δραστηριότητες ‘Ερευνας και Εξέλιξης. Αυτή η επίδοση οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό αποτέλεσμα, που βελτιώθηκε παρά την επίδραση στοιχείων που λειτούργησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το οικονομικό αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου της προηγούμενης χρονιές ευνοήθηκε από μία θετική αποτίμηση 183 εκατ. ευρώ που προέκυψε σε συνδυασμό με τη συμμετοχή νέων επενδυτών στη εταιρία παροχής υπηρεσιών ψηφιακής χαρτογράφησης HERE. Βελτιώσεις σε άλλο οικονομικό αποτέλεσμα που ανήλθαν σε 122 εκατ. ευρώ επηρέασαν επίσης το αποτέλεσμα της προηγούμενης χρονιάς. Τη φετινή χρονιά, το οικονομικό αποτέλεσμα για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου είναι επηρεασμένο από την αποτίμηση που προέκυψε σε σχέση με την εξαγορά του 50% στην κοινοπραξία DriveNow από την Sixt SE που ανήλθε στα 209 εκατ. ευρώ.

 

Μία ακόμα ισχυρή ρευστότητα αναμένεται για το 2018.

Συνολικά, το περιθώριο EBT για το Group ανήλθε στο 13,9% (2017: 13,3%), το υψηλότερο σε επίπεδο τριμήνου από το 2011. Τα καθαρά κέρδη του Group το πρώτο τρίμηνο έφτασαν τα 2.30 δισ. ευρώ (2017: 2.27 δισ. ευρώ) και επομένως αυξήθηκαν ελαφρώς (+1,2%) από τα επίπεδα ρεκόρ της περασμένης χρονιάς.

 

«Το πρώτο τρίμηνο υπογραμμίζει με ποιο τρόπο μπορούμε να πετυχαίνουμε καλές επιδόσεις ακόμα και σε ρευστές συνθήκες. Επομένως, τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στο τι πρέπει να γίνεται για να εξασφαλίσουμε ότι το 2018 θα είναι μία ακόμα χρονιά ρεκόρ», σχολίασε ο Nicolas Peter, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Χρηματοοικονομικών. «Παραμένουμε στη σωστή πορεία για να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη επιτυχία της εταιρίας. Η βάση για τα μελλοντικά επιτεύγματα είναι η οικονομική μας δύναμη που θέλουμε να υπογραμμίσουμε το 2018 με μία ακόμα ισχυρή ρευστότητα άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ».

 

Αυτοκινητιστικός τομέας: Περιθώριο EBIT εντός εύρους στόχου.

Τα έσοδα του Αυτοκινητιστικού τομέα το πρώτο τρίμηνο επηρεάστηκαν ομοίως από τις ισοτιμίες και σημείωσαν ελαφρά πτώση (-3,4%) στα 19.32 δισ. ευρώ (2017: 20.00 δισ. ευρώ). Αντίθετα, το EBIT των 1.88 δισ. ευρώ (2017: 1.87 δισ. ευρώ) παρέμεινε στο επίπεδο ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς (+0,2%), παρά το υψηλό επίπεδο προκαταβολικών δαπανών για Έρευνα και Εξέλιξη. Το περιθώριο EBIT βελτιώθηκε ανάλογα στο 9,7% (2017: 9,4%) και βρέθηκε στο πάνω τμήμα του εύρους στόχου 8 - 10%. Με 2.28 δισ. εκατ. ευρώ (2017: 2.28 δισ. ευρώ), τα κέρδη προ φόρων ήταν σε παρόμοιο υψηλό επίπεδο με της προηγούμενης χρονιάς (-0,2%).

 

Τα μοντέλα του BMW Group με ηλεκτρικά και plug - in υβριδικά συστήματα κίνησης ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, με τις πωλήσεων των BMW i3 και i8, και των οχημάτων BMW iPerformance και plug-in υβριδικών MINI, να σημειώνουν άνοδο 38% και να φτάνουν σχεδόν τις 27.000 μονάδες. «Επομένως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να παραδώσουμε πάνω από 140.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα την τρέχουσα χρονιά», δήλωσε ο Harald Kr ü ger. Τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα είχαν μερίδιο πάνω από 4% επί των συνολικών παραδόσεων του BMW Group σε πελάτες το πρώτο τρίμηνο (1ο τρίμηνο 2017: 3,3%). Με τις premium μάρκες αυτοκινήτων του, το BMW Group έχει την πεποίθηση ότι θα παραμείνει ο παγκοσμίως κορυφαίος κατασκευαστής premium οχημάτων το 2018.

 

Συνολικά, η μάρκα BMW παρέδωσε 517.447 μονάδες (2017: 503.445 μονάδες) σε πελάτες, το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της σε επίπεδο 1ου τριμήνου (+2,8%). Η αύξηση του όγκου πωλήσεων υποκινήθηκε κυρίως από τη νέα γενιά της BMW Σειράς 5 και της BMW X1. Τα οχήματα αυτά λανσαρίστηκαν την άνοιξη του 2017, ενώ και τα δύο κατέγραψαν διψήφια αύξηση.

 

Η μάρκα MINI έφερε ομοίως πολύ κατά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, καταγράφοντας τον μεγαλύτερη όγκο πωλήσεων στην ιστορία της για πρώτο τρίμηνο, με συνολικές παραδόσεις 86.375 μονάδων (2017: 83.059 μονάδες, +4,0%), Το λανσάρισμα των ανανεωμένων MINI και MINI Convertible το Μάρτιο αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις το υπόλοιπο της χρονιάς.

 

Οι πωλήσεις 1ου τριμήνου της Rolls - Royce Motor Cars αυξήθηκαν κατά 10,1% μέσα σε μία χρονιά, φτάνοντας τις 807 μονάδες (2017: 733 μονάδες). Η ζήτηση των πελατών για μοντέλα Rolls-Royce παραμένει ισχυρή σε όλο τον κόσμο με εξαίρεση τη Μέση Ανατολή, όπου η αγορά παραμένει ευμετάβλητη. Η νέα Phantom, η ναυαρχίδα της μάρκας, βρίσκεται στην αγορά από τον Ιανουάριο, ενώ η παραγγελιοληψία αναμένεται ισχυρή μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για το λανσάρισμα της Rolls-Royce Cullinan.

 

Το BMW Group παραμένει πιστό στη στρατηγική του για επίτευξη μιας ισορροπημένης στρατηγικής πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά ευέλικτες δομές παραγωγής, πωλήσεων και marketing για να εξομαλύνει τις διακυμάνσεις στη ζήτηση μεταξύ των διαφορετικών περιοχών. Και οι τρεις κύριες περιοχές πωλήσεων του Group συνέβαλαν στην αύξηση του όγκου το πρώτο τρίμηνο, κυρίως χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα της Ηπειρωτικής Κίνας και των ΗΠΑ.

 

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη σημείωσαν άνοδο της τάξης του 1,0% στις 270.725 μονάδες (2017: 267.996 μονάδες). Οι παραδόσεις 1ου τριμήνου στη Γαλλία ήταν ελαφρώς περισσότερες από της προηγούμενης χρονιάς (+3,1%). Πτώση σημειώθηκε ωστόσο στη Βρετανία (-2,7%) εξ αιτίας της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, που αφορά στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων λόγω Brexit.

 

Οι πωλήσεις οχημάτων BMW, MINI και Rolls-Royce στην Ασία το πρώτο τρίμηνο του 2018 σημείωσαν ισχυρή άνοδο 6,3% φτάνοντας τις 212.693 μονάδες (2017: 200.140 μονάδες). Η Κίνα για μία ακόμα φορά  είχε το μερίδιο του λέοντος στην αύξηση, με τις παραδόσεις των τριών μαρκών του Group να αυξάνονται κατά 7,1% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

 

Στην περιοχή της Αμερικής, το BMW Group κατέγραψε αύξηση όγκου 4,0% στις 106.348 μονάδες (2017: 102.238 μονάδες). Η τιμή περιλαμβάνει 84.630 μονάδες που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, επίσης ελαφρά αύξηση από την προηγούμενη χρονιά (+3,0%).

 

Ο όγκος πωλήσεων του τμήματος μοτοσικλετών στο επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς.

Ο όγκος πωλήσεων της BMW Motorrad το πρώτο τρίμηνο ήταν στο ίδιο υψηλό επίπεδο με της προηγούμενης χρονιάς. Οι παραδόσεις σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 0,6% στις 35.858 μονάδες (2017: 35.636 μονάδες), πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων 1ου τριμήνου για έβδομη συνεχή χρονιά. Ταυτόχρονα, η απόδοση του τμήματος καθηλώθηκε εξ αιτίας της τρέχουσας αλλαγής μοντέλων και των ισοτιμιών. Τα Έσοδα σημείωσαν πτώση 15,5% στα 524 εκατ. ευρώ (2017: 620 εκατ. ευρώ). Το EBIT δέχτηκε επίσης την αρνητική επιρροή των ίδιων παραγόντων και  έκλεισε στα 77 εκατ. ευρώ (2017: 125 εκατ. ευρώ; -38,4%). Τα κέρδη προ φόρων για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 78 εκατ. ευρώ (2017:125 εκατ. ευρώ. -37,6%). Το περιθώριο EBIT 1ου τριμήνου για το τμήμα Μοτοσικλετών ανήλθε στα 14,7% (2017: 20,2%). Με  δεδομένη μία  πιο αργή αύξηση της παραγωγής των νέων μοντέλων, οι πωλήσεις λιανικής για το 2018 αναμένεται να αυξηθούν ελαφρώς.

 

Ο τομέας των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παραμένει σε σωστή τροχιά.

Το χαρτοφυλάκιο συμβάσεων υπό διαχείριση εντός του τμήματος Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 1,0% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και έκλεισε στις 5.434.664 συμβάσεις στις 31 Μαρτίου 2018 (31 Δεκεμβρίου 2017: 5.380.785 συμβάσεις). Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, υπογράφηκαν 451.908 (2017: 465.634) νέες συμβάσεις leasing και χρηματοδοτήσεων με πελάτες λιανικής

 

(-2,9%). Τα έσοδα και τα κέρδη της κατηγορίας επηρεάστηκαν από συναλλαγματικές ισοτιμίες: Τα έσοδα πρώτου τριμήνου σημείωσαν πτώση 5,3% στα 6.67 δισ. ευρώ (2017: 7.04 δισ. ευρώ) και τα κέρδη προ φόρων κατά 5,7% σε 561 εκατ. ευρώ (2017: 595 εκατ. ευρώ). Το BMW Group εξακολουθεί να καταγράφει επαρκείς προβλέψεις αξιών μεταπώλησης και πιστωτικών κινδύνων στους τομείς leasing and χρηματοδότησης.

 

Αύξηση ανθρωπίνου δυναμικού.

Το ανθρώπινο δυναμικό του BMW Group αποτελείτο από 131.181 εργαζόμενους στο τέλος του πρώτου τριμήνου, 1,0% επιπλέον από όσο στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Συνεχίζεται στρατολόγηση καταρτισμένων ατόμων και ειδικών πληροφορικής σε τομείς του μέλλοντος όπως ψηφιοποίηση, αυτόνομη οδήγηση και ηλεκτροκίνηση.

 

Το BMW Group επιβεβαιώνει εκ νέου τους στόχους του για το οικονομικό έτος 2018.

Το BMW Group έχει την πεποίθηση ότι θα πετύχει τους στόχους του για το τρέχον οικονομικό έτος – κυρίως, χάρη στις ισχυρές μάρκες του, την ελκυστική προϊοντική γκάμα και την προσδοκία ότι οι διεθνείς αυτοκινητιστικές αγορές θα συνεχίσουν την γενικότερη ανοδική τάση τους. Αυτοί οι ευνοϊκοί παράγοντες αντισταθμίζονται από τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα προκαταβολικών δαπανών για νέες τεχνολογίες, τον άγριο ανταγωνισμό και τις αυξανόμενες δαπάνες προσωπικού. Το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον αναμένεται να παραμείνει ρευστό.

 

Το BMW Group επιβεβαιώνει εκ νέου τους στόχους του για όλη τη χρονιά. «Στοχεύουμε σε νέες τιμές ρεκόρ στον Αυτοκινητιστικό τομέα σε επίπεδο όγκου πωλήσεων και εσόδων το 2018», δήλωσε ο Harald Kr ü ger. «Τα κέρδη προ φόρων του Group αναμένεται να είναι τουλάχιστον στο επίπεδο της προηγούμενης οικονομικής χρονιάς». Το BMW Group εξακολουθεί να προβλέπει ένα περιθώριο EBIT στο εύρος στόχου μεταξύ 8 και 10% για τον Αυτοκινητιστικό τομέα.

 

Σε σχέση με την προγραμματισμένη συγχώνευση υπηρεσιών μετακίνησης, το BMW Group ανακοίνωσε ότι – εάν εγκριθεί από τις αρχές ανταγωνισμού τη φετινή χρονιά – η ίδρυση της κοινοπραξίας θα έχει επίδραση στα κέρδη κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα μία προσαρμογή στις προβλέψεις. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα κέρδη του Group προ φόρων για το 2018 θα είναι ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Το αποτέλεσμα που περιγράφεται παραπάνω δεν θα έχει καμία επίδραση στο περιθώριο EBIT του Αυτοκινητιστικού τομέα.

 

Οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρονιά προϋποθέτουν ότι οι παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά.

* * *

 

BMW Group – επισκόπηση

1ο τρίμηνο
 2018

1ο τρίμηνο
 2017

Διαφορά %

Παραδόσεις σε πελάτες

 

 

 

 

Αυτοκίνητα

μονάδες

604.629

587.237

3,0

Από:  BMW

μονάδες

517.447

503.445

2,8

 MINI

μονάδες

86.375

83.059

4,0

 Rolls-Royce

μονάδες

807

733

10,1

Μοτοσικλέτες

μονάδες

35.858

35.636

0,6

 

 

 

 

 

Ανθρώπινο δυναμικό 1                             (συγκριτικά με 31.12.2017)

131.181

129.932

1,0

 

 

 

 

 

Περιθώριο EBIT Αυτοκινήτων3

%

9,7

9,4

+0.3 %

Περιθώριο ΕΒΙΤ Μοτοσικλετών3

%

14,7

20,2

-5.5 %

Περιθώριο EBT, BMW Group 3

%

13,9

13,3

+0.6 %

 

 

 

 

 

Έσοδα 3

Εκ. ευρώ

22.694

23,926

-5.1

από: Αυτοκίνητα3

Εκ. ευρώ

19.326

20,001

-3.4

Μοτοσικλέτες3

Εκ. ευρώ

524

620

-15.5

Χρημ/οικονομικές Υπηρεσίες

Εκ. ευρώ

6.674

7,046

-5.3

Λοιπές εγγραφές

Εκ. ευρώ

2

2

-

Διαγραφές3

Εκ. ευρώ

-3.832

-3,743

-2,4

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων & τόκων ( EBIT ) 3

Εκ. ευρώ

2.733

2,821

-3,1

από: Αυτοκίνητα3

Εκ. ευρώ

1.881

1,877

0,2

Μοτοσικλέτες3

Εκ. ευρώ

77

125

-38,4

Χρημ/οικονομικές Υπηρεσίες

Εκ. ευρώ

569

604

-5,8

Λοιπές εγγραφές

Εκ. ευρώ

9

4

-

Διαγραφές3

Εκ. ευρώ

197

211

-6,6

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων (EBT) 3

Εκ. ευρώ

3.165

3.180

-0,5

από: Αυτοκίνητα3

Εκ. ευρώ

2.281

2.285

-0,2

Μοτοσικλέτες3

Εκ. ευρώ

78

125

-37,6

Χρημ/οικονομικές Υπηρεσίες

Εκ. ευρώ

561

595

-5,7

Λοιπές εγγραφές

Εκ. ευρώ

70

-4

-

Διαγραφές3

Εκ. ευρώ

175

179

-2,2

 

 

 

 

 

Φόροι εισοδήματος 3

Εκ. ευρώ

-864

-906

4,6

Εκ. ευρώ

Εκ. ευρώ

2.301

2.274

1,2

Κέρδη ανά μετοχή2 , 3

 €

3,47/3,47

3,45/3,45

0,6/0,6

 1 Τα αποτελέσματα δεν περιλαμβάνουν συμβάσεις εργασίας σε κατάσταση ‘αδράνειας’, υπαλλήλους σε προ- συνταξιοδοτικό καθεστώς, διακανονισμούς μερικής απασχόλησης και χαμηλόμισθους υπαλλήλους

2 Κέρδη ανά κοινή/προνομιούχο μετοχή

3 Οι τιμές 2017 προσαρμόστηκαν σύμφωνα με το IFRS 15 – βλέπε σημείωση [5] στην αναφορά τριμήνου.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση