Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Είκοσι χρόνια στην ‘αιχμή’ της ψηφιακής εξέλιξης: BMW ConnectedDrive.

Το BMW Group βρίσκεται στο τιμόνι της ευφυούς συνδεσιμότητας επί 20 χρόνια χάρη στο BMW ConnectedDrive. Οι πελάτες και οι απαιτήσεις μετακίνησης – με αυτοκίνητο και όχι μόνο – βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των στόχων και επιδιώξεων της εταιρίας.

Τεχνολογία
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~225,19 KB)
  
Photos(12x, ~60,83 MB)

Μόναχο. Το BMW Group βρίσκεται στο τιμόνι της ευφυούς συνδεσιμότητας επί 20 χρόνια χάρη στο BMW ConnectedDrive. Οι πελάτες και οι απαιτήσεις μετακίνησης – με αυτοκίνητο και όχι μόνο – βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των στόχων και επιδιώξεων της εταιρίας. Το 1998 λανσαρίστηκε το BMW Assist package με την προϊοντική ονομασία “BMW Telematics”. Το 2004, ακολούθησε η πρώτη ενσωματωμένη κάρτα SIM που τοποθετήθηκε σε μοντέλο BMW, και το 2014, η κράτηση και πληρωμή για online υπηρεσίες μπορούσε να γίνει με άνεση μέσα από το αυτοκίνητο, με μία επίσκεψη στο BMW ConnectedDrive Store. Και οι τελευταίες λύσεις της εταιρίας όπως η ολοκληρωμένη ψηφιακή φιλοσοφία που ενσαρκώνει το BMW Connected, δείχνουν τη συνεχή εξέλιξη της συνδεσιμότητας. Για παράδειγμα, από το 2016 οι πελάτες μπορούν να συνδέουν smartphones με το αυτοκίνητό τους μέσω του Open Mobility Cloud. Τα πολυάριθμα σημεία επαφής που διατίθενται τώρα και η δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών οπουδήποτε, είναι από τους κύριους συντελεστές μας ψηφιακής εμπειρίας 360-μοιρών για τους πελάτες αλλά και μιας στενότερης σχέσης μεταξύ οδηγών κα οχημάτων.

 

Σημαντικές στιγμές και βραβεία.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για ένα συνδεδεμένο μέλλον έγινε το 1998 με το “BMW Telematics” και το λανσάρισμα του BMW Assist package που περιλάμβανε Concierge Services, ενημερωμένες πληροφορίες κυκλοφορίας και Intelligent Emergency Call. Εκείνη την εποχή, το τηλέφωνο του πελάτη εξακολουθούσε να είναι απαραίτητο για τη δημιουργία online σύνδεσης. Το 2004, η κάρτα SIM ενσωματώθηκε στο όχημα, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε ειδήσεις, δελτία καιρού και λειτουργίες γραφείου εν κινήσει μέσω του BMW Online. Ένας web browser λανσαρίστηκε στη νέα BMW Σειρά 7 τέσσερα χρόνια αργότερα, και ακολούθησε το λανσάρισμα του ConnectedDrive Store το 2014, που επέτρεπε στους πελάτες να κάνουν κράτηση και πληρωμή υπηρεσιών – και των προϊόντων Real Time Traffic Information (κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο) και Online Entertainment – απευθείας από το αυτοκίνητό τους.

 

Το BMW ConnectedDrive διατίθεται σήμερα σε 45 χώρες και ήδη υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα BMW στους δρόμους παγκοσμίως. Μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια, οι συνεχείς προσπάθειες του BMW Group στην προώθηση της ψηφιακής συνδεσιμότητας μέσω του BMW ConnectedDrive έχουν αποφέρει 37 εθνικά και διεθνή βραβεία, κάτι που υπογραμμίζει το διεθνές κύρος του BMW Group ως πρωτοπόρου στον τομέα της ψηφιακής εξέλιξης.

 

Ορόσημα του παρόντος και του μέλλοντος.

Η ικανοποίηση της ζήτησης για ευφυή και συνδεδεμένη μετακίνηση μέσω της τεχνολογίας BMW ConnectedDrive και BMW Connected δεν είναι μόνο μελλοντικός στόχος του BMW Group, αλλά και πραγματικός στόχος εδώ και τώρα. Το BMW Connected απαριθμεί ήδη πάνω από 2,3 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Οι ψηφιακές υπηρεσίες εξυπηρετούν τις ανάγκες της σημερινής μετακίνησης και επαναπροσδιορίζουν συνεχώς την έννοια της μετακίνησης προς όφελος του πελάτη.

 

Το 2018 είναι μία σημαντική χρονιά για το μέλλον της συνδεσιμότητας. Η νέα λειτουργία Remote Software Upgrade θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα αυτόματη ενημέρωση με την τελευταία έκδοση λογισμικού “over the air” (ασύρματα) οποιαδήποτε στιγμή, όπως στα smartphones. Ο Ιούνιος θα σηματοδοτήσει την πλήρη ένταξη του αυτοκινήτου με την ψηφιακή βοηθό Alexa – με πρόσβαση σε πάνω από 30.000 Alexa Skills – επιτρέποντας τη διαισθητική χρήση στο όχημα όπως και στο σπίτι.

 

Αξιοσημείωτο θα είναι και το Digital Key (ψηφιακό κλειδί), που χρησιμοποιεί το smartphone του πελάτη ως το μοναδικό μέσο κλειδώματος / ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου και εκκίνησης. Εκτός του ότι καταργείται η ανάγκη για συμβατικό κλειδί, αυτό θα προετοιμάσει το δρόμο για μία νέα μορφή κοινοχρησίας ιδιωτικού οχήματος (private car sharing), καθώς το Digital Key θα μπορεί να μοιράζεται με τους φίλους και την οικογένεια μέσω του BMW Connected. Τέλος, υπάρχει το νέο BMW Operating System 7.0. Η επόμενη γενιά συστήματος απεικόνισης και ελέγχου, που εισάγεται φέτος σε μοντέλα παραγωγής αποκρίνεται ψηφιακά – και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ – στις ατομικές απαιτήσεις του οδηγού.

 

Εκτός από την αυτοματοποιημένη οδήγηση, η συνεχής επέκταση της συνδεσιμότητας, καθώς πλησιάζουμε σε ένα ψηφιακό και απαλλαγμένο από ρύπους μέλλον είναι από τις πρωταρχικές δραστηριότητες μέσω των οποίων το BMW Group οδηγεί τη διαμόρφωση της μετακίνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση