Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η MINI λανσάρει δοκιμαστικά την υπηρεσία Peer-to-Peer Car Sharing στην Ισπανία.

Μία πρωτοποριακή δοκιμή ξεκινά στη Μαδρίτη: η υπηρεσία MINI Sharing επιτρέπει στους ιδιοκτήτες MINI στην Ισπανία να παραχωρούν τα οχήματά τους για χρήση από φίλους, μέλη της οικογένειας ή συναδέλφους.

Τεχνολογία
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~206,27 KB)
  
Photos(4x, ~27,69 MB)

Μαδρίτη . Είναι ευρέως γνωστό ότι τα αυτοκίνητα MINI προσφέρουν μία συναρπαστική ‘go-kart’ οδηγική αίσθηση, κάνοντας κάθε ταξίδι διασκεδαστικό. Για πρώτη φορά, η MINI λανσάρει μία νέα υπηρεσία που θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες MINI να μοιράζονται αυτή τη μοναδική εμπειρία με φίλους, γνωστούς και άτομα της οικογένειάς τους. Με το νέο MINI Sharing app, οι ιδιοκτήτες MINI μπορούν να παραχωρούν σε φίλους, μέλη της οικογένειας ή συναδέλφους την άδεια να ανοίγουν και να βάζουν εμπρός το όχημά τους μέσω smartphone. Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος στην Ισπανική πρωτεύουσα, αυτή η κοινοχρησία οχήματος (car sharing) σε προσωπικό επίπεδο δοκιμάζεται τώρα σε καθημερινές συνθήκες.

 

Η δοκιμή peer-to-peer sharing είναι σχεδιασμένη για ένα στόλο έως 500 οχημάτων. Οι ιδιοκτήτες σημερινών μοντέλων MINI που κατασκευάζονται από το Μάρτιο του 2018 θα προσκληθούν να συμμετάσχουν, και το αυτοκίνητό τους θα εξοπλίζεται με το MINI Sharing Module που επιτρέπει πρόσβαση και εκκίνηση του κινητήρα μέσω smartphone.

 


Η δοκιμή της Μαδρίτης θα δώσει σημαντικές πληροφορίες για την παγκόσμια επέκταση των δραστηριοτήτων της οικονομίας κοινοχρησίας (sharing economy) της μάρκας ΜΙΝΙ. Το BMW Group θεωρεί τις ψηφιακές υπηρεσίες μετακίνησης σημαντικό τομέα μελλοντικής εξέλιξης, στο πλαίσιο της στρατηγικής NUMBER ONE> NEXT. Συνεχίζοντας τη δέσμευσή της στους τομείς Σχεδίασης, Αυτόνομης Οδήγησης, Συνδεσιμότητας, Ηλεκτροκίνησης & Υπηρεσιών - D-ACES (Design, Autonomous, Connected, Electrified & Services), η εταιρία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μετακίνησης του μέλλοντος. Οι οδηγοί MINI ανέκαθεν βρίσκονταν μπροστά από την εποχή τους, όπως τα επαναστατικά και μοντέρνα οχήματά τους», δήλωσε ο Sebastian Mackensen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της MINI. «Με την εφαρμογή MINI Sharing, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους Ισπανούς πελάτες μας να λάβουν μέρος στην οικονομία κοινοχρησίας (sharing economy). Αυτή η νέα τεχνολογία εναρμονίζεται άριστα με τα ελκυστικά αυτοκίνητά μας και το πρωτοποριακό πνεύμα των πελατών μας».

 

Το MINI Sharing app επιτρέπει στους ιδιοκτήτες MINI να μοιράζονται το όχημά τους με μέχρι δέκα άτομα της επιλογής τους, με τη διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου να φαίνεται στη ενσωματωμένη λειτουργία του ημερολογίου της εφαρμογής. Οι προσκεκλημένοι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να κάνουν αίτημα κράτησης από το smartphone τους απλά με μερικές κινήσεις. Αφού ο ιδιοκτήτης δώσει τη συγκατάθεσή του, η θέση του οχήματος και οι οδηγίες προς πεζούς εμφανίζονται στο τηλέφωνό τους. Φτάνοντας στο όχημα, το smartphone στο οποίο είναι εγκατεστημένο το MINI Sharing App γίνεται κλειδί αυτοκινήτου. Μία σύνδεση Bluetooth μεταξύ του smartphone και του MINI του επιτρέπει να ανοίγει τις πόρτες του αυτοκινήτου και να βάζει εμπρός πιέζοντας το διακόπτη start / stop.

 

Εάν ο ιδιοκτήτης MINI το επιθυμεί, μπορεί να χαρακτηρίσει ορισμένα άτομα ως VIP χρήστες του MINI Sharing App. Τα άτομα αυτά μπορούν να κάνουν κράτηση του οχήματος ανεξάρτητα, χωρίς να περιμένουν τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.


Όταν ο προσκεκλημένος οδηγός ολοκληρώσει το ταξίδι του, παρκάρει το MINI σε μία περιοχή συμφωνημένη με τον ιδιοκτήτη και το κλειδώνει μέσω smartphone. Το MINI Sharing App παράγει μία αναφορά με δεδομένα του ταξιδιού που απαιτούνται για την τιμολόγηση, και ο προσκεκλημένος οδηγός έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το ποσό της πληρωμής στον ιδιοκτήτη του MINI μέσω PayPal. Ο υπολογισμός κόστους για το MINI Sharing App βασίζεται σε πάγιο τέλος € 0,30 ανά χιλιόμετρο.


Η ασφαλιστική κάλυψη για κάθε όχημα θα μπορεί να επεκτείνεται εύκολα, με ένα εφάπαξ ποσό για κάθε πρόσθετο προσκεκλημένο οδηγό που συμμετέχει στη δοκιμή MINI Sharing. Για λόγους προστασίας ιδιωτικότητας, ο ιδιοκτήτης MINI μπορεί να βλέπει τη θέση του οχήματός του ανά πάσα στιγμή μέσω του MINI Sharing App – με εξαίρεση περιπτώσεις όπου ένας άλλος επιβάτης ταξιδεύει στο όχημα.


Η υπηρεσία MINI Sharing δημιουργεί νέες ευκαιρίες για να μοιράζεται η εμπειρία MINI με φίλους και άτομα της οικογένειας. Για μία φορά ακόμα, η MINI παίζει ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο ρόλο στην πρόοδο της αστικής μετακίνησης. Με βάση τις πληροφορίες της δοκιμής που θα συγκεντρωθούν από την Κοινότητα MINI Sharing στη Μαδρίτη, η καινοτομία αυτή μπορεί να κατακτήσει στη συνέχεια και νέες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση