Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η Designworks Ορίστηκε Εταίρος Σχεδίασης στην Κοινοπραξία IONITY.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό δίκτυο ταχείας φόρτισης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα έχει εγκατεστημένους 400 σταθμούς στα σημαντικότερα σημεία του Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου μέχρι το τέλος του 2020.

Εταιρικά
·
BMW Group Design
·
Designworks
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~152,06 KB)
  
Photos(6x, ~16,84 MB)
  
Videos(1x, ~1,27 GB)

Μόναχο . Εδώ και 50 χρόνια περίπου, η Designworks διαμορφώνει το ‘πρόσωπο’ της μελλοντικής μετακίνησης. Από τα πιο πρόσφατα και σημαντικά projects της εταιρίας είναι η ανάθεση από την IONITY του σχεδιασμού ενός Ευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος (HPC) για ηλεκτρικά οχήματα. Η IONITY είναι μία κοινοπραξία των BMW Group, Daimler, Ford, και Volkswagen AG που προετοιμάζει την υποδομή της ηλεκτρικής μετακίνησης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.  

 

Η πρωτοβουλία της IONITY καταργεί το άγχος της αυτονομίας.

Η IONITY ζήτησε από την Designworks να σχεδιάσει την αρχιτεκτονική των σταθμών φόρτισης, τους πυλώνες φόρτισης και την φιλοσοφία ψηφιακής εμπειρίας του χρήστη. Μεταξύ των άλλων, οι σχεδιαστές ανέλαβαν να δημιουργήσουν μία αναγνωρίσιμη, φιλική και προηγμένη οπτική ταυτότητα στην Ευρώπη, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία ηλεκτρικής φόρτισης. Στόχος είναι η κατάργηση του άγχους της αυτονομίας και η αύξηση της δημοτικότητας της ηλεκτροκίνησης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. «Κριτήρια κατά την επιλογή του εταίρου σχεδίασης, ήταν να διαθέτει μία ολοκληρωμένη αντίληψη για τη μελλοντική μετακίνηση και εμπειρία εκτός του χώρου του αυτοκινήτου, τεχνογνωσία σε αναλογικές και ψηφιακές διεπαφές, εκτενή διαπολιτισμική εμπειρία, και ικανότητα στην εξέλιξη καινοτομιών εν όψει ενός μελλοντικού, ευρύτερου πλαισίου», σχολίασε ο Michael Hajesch, CEO της IONITY. «Δημιουργώντας το πρώτο, Πανευρωπαϊκό δίκτυο HPC, επιδιώκουμε να προωθήσουμε την ηλεκτρική μετακίνηση ώστε να πετύχει ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης στην Ευρώπη. Η Σχεδίαση κρύβει τεράστια δύναμη λόγω της άμεσης απήχησης και θετικής επιρροής της στον άνθρωπο, γι’ αυτό και αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για εμάς εδώ», πρόσθεσε ο Hajesch.

 

Οπτική ταυτότητα για την ταχεία ηλεκτρική φόρτιση στην Ευρώπη.

Χρησιμοποιώντας την εταιρική ταυτότητα της IONITY και τις θεμελιώδεις αρχές της ηλεκτροκίνησης σαν σημείο εκκίνησης, η ομάδα σχεδίασης επινόησε μία ανεξάρτητη σχεδιαστική γλώσσα, που θα καθιερώσει τους σταθμούς ταχείας φόρτισης της IONITY σαν ‘φάρους’ στους σημαντικότερους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης. Σύμφωνα με το πνεύμα της ηλεκτροκίνησης, η αρχιτεκτονική του σταθμού φόρτισης αποπνέει μία αίσθηση χώρου που είναι ανοιχτή, φωτεινή, καθαρή και φιλική προς τον χρήστη. Η ομάδα πίστευε ακράδαντα ότι η σχεδίαση έπρεπε να έχει φιλόξενο χαρακτήρα. Επομένως, η δημιουργική φιλοσοφία του σταθμού IONITY μεταφράζει το DNA της φιλοξενίας σε ένα αρχιτεκτονικό περιβάλλον που πετυχαίνει μία ξεχωριστή απήχηση, μέρα και νύχτα.

 

Η αισθητική του σταθμού φόρτισης φαίνεται και στους πυλώνες φόρτισης: Αρμονική γεωμετρική σχεδίαση, όμορφη διαμόρφωση, μεγάλες περιοχές, συνοχή επιφανειών και ισορροπημένες αναλογίες συμβάλλουν στη συνολική ελκυστική εντύπωση και χαρίζουν στον πυλώνα φόρτισης μία φιλόξενη εμφάνιση. Τελείως αυθόρμητα, η σχεδίαση αποπνέει φιλικότητα προς τον χρήστη και δηλώνει ταχύτητα στη φόρτιση, που έχει αυξηθεί σημαντικά συγκριτικά με το τωρινό πρότυπο. Η άριστη ενσωμάτωση της οθόνης αφής ως διεπαφής, της βάσης και της φίσας φόρτισης συμβάλλουν σε αυτή την σχεδιαστική σαφήνεια, ενισχύοντας την αίσθηση μιας εμπειρίας απόλυτα φιλικής προς τον χρήστη.

 

Το βράδυ, οι πυλώνες φόρτισης θα φωτίζονται με έναν ‘ελεύθερο’ φωτεινό δακτύλιο που θα εδράζεται πάνω από το ‘σώμα’ του φορτιστή, χρησιμοποιώντας αλλαγές φωτισμού ή χρωμάτων για να δηλώνει την κατάσταση φόρτισης.

 

«Για τη δημιουργία ολοκληρωμένης εμπειρίας, είναι επιβεβλημένο ο σχεδιασμός προϊόντος και διεπαφής να τυγχάνουν ίδιας προσοχής και να εξασφαλίζεται μία ενιαία διαδικασία», δήλωσε ο Holger Hampf, πρόεδρος της Designworks. «Ο σχεδιασμός των πυλώνων φόρτισης της IONITY επιβεβαιώνει την αξία αυτής της μεθόδου: Έχουμε εμπλέξει τους πελάτες στη διαδικασία σχεδίασης και μελετήσαμε την κάθε αναλογική και ψηφιακή λεπτομέρεια πριν καταλήξουμε σε μία λύση που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε ένα πραγματικά νέο είδος εμπειρίας φόρτισης», συνέχισε.

 

Σχεδίαση για τη μετακίνηση του μέλλοντος.

Το όνομα Designworks βρίσκεται πίσω από μία μεγάλη ποικιλία πρωτοποριακών projects μετακίνησης στους κλάδους αυτοκινήτου, αεροπορίας και σιδηροδρομικής βιομηχανίας καθώς και στους τομείς υποδομών, κατασκευών και γεωργίας. Με το σχεδιασμό του σταθμού IONITY, η Designworks προσθέτει ένα ακόμα ορόσημο στο portfolio της στο δρόμο για τη μετακίνηση του αύριο και την αισθητική ταυτότητα ενός από τα πιο συναρπαστικά Ευρωπαϊκά projects υποδομών.

 

Η IONITY προγραμματίζει να έχει 400 λειτουργικούς σταθμούς στους σημαντικότερους Ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2020. Οι σταθμοί φόρτισης, καθένας από τους οποίους θα προσφέρει μέχρι έξι φορτιστές υιοθετούν την τελευταία τεχνολογία ηλεκτρικής φόρτισης. Θα είναι εύκολα προσβάσιμοι για το κοινό και θα βρίσκονται σε απόσταση περίπου 120 km ο ένας από τον άλλον. Η IONITY χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Φόρτισης “Combined Charging System” (CCS) με ισχύ έως 350 kW και κατά συνέπεια θα παρέχει συμβατότητα με όλες τις μάρκες οχημάτων, με τα περισσότερα σημερινά και μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα. Απώτερος σκοπός της IONITY είναι να κάνει την ηλεκτρική μετακίνηση μία βιώσιμη πρόταση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Την κοινοπραξία συνιστούν εταίροι με ίσο μερίδιο στην επιχείρηση και είναι ανοιχτή σε περαιτέρω συνεργασίες με σκοπό την επέκταση του δικτύου μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

 

Από τις 11 – 15 Ιουνίου 2018, η IONITY και η Designworks θα παρουσιάσουν τη σχεδίαση των νέων πυλώνων φόρτισης στο CEBIT, το Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Φεστιβάλ για την Καινοτομία και την Ψηφιοποίηση. Σε ομιλία τους στις 14 Ιουνίου, ο Holger Hampf (Πρόεδρος BMW Group Designworks) και ο Frank Plaschka (Διευθυντής Επικοινωνίας της IONITY) θα συζητήσουν το ρόλο της σχεδίασης στη διαμόρφωση των λύσεων μετακίνησης του μέλλοντος (Hall 26, Expert Stage, Start 10.30 AM).

 

Σχετικά με την Designworks .

Η Designworks είναι μία δημιουργική εταιρία συμβούλων που ‘οδηγεί’ την καινοτομία πάνω από σαράντα χρόνια. Η Designworks, την οποία απέκτησε το BMW Group το 1995, επιτρέπει στη μητρική εταιρία αλλά και σε διεθνούς φήμης πελάτες εκτός της βιομηχανίας αυτοκινήτου να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους μέσω σχεδίασης και δημιουργικών συμβουλευτικών υπηρεσιών. Διαθέτοντας στούντιο σε Λος Άντζελες, Μόναχο και Σαγκάη, και με πελάτες όπως οι BMW, MINI, Rolls Royce, HP, Corsair, Coca Cola, Konica Minolta, Selle Royal, Shell, Siemens Trains και Singapore Airlines, η Designworks έχει εκτενή εμπλοκή σε ευρύ φάσμα βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

www.bmwgroupdesignworks.com

 

Σχετικά με την IONITY Gmbh .

Η IONITY ιδρύθηκε το 2017 και εδρεύει στο Μόναχο. Αποτελεί κοινοπραξία των BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company και Volkswagen Group συμπεριλαμβανομένης της Audi και της Porsche. Αποστολή της IONITY είναι η δημιουργία ενός εκτενούς και αξιόπιστου δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος - High-Power Charging (HPC) για ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, προκειμένου να κάνει πραγματικότητα την άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η IONITY έχει καταφέρει να διασφαλίσει ελκυστικές εθνικές και διεθνείς τοποθεσίες μέσω των ισχυρών εταίρων της. Το IONITY είναι ένα διεθνώς κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα.

www.ionity.eu

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

 Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση