Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση του Εργοστασίου της BMW στη Λειψία.

Επενδύσεις άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020 θα αυξήσουν την ετήσια δυναμικότητα παραγωγής κατά 100.000 μονάδες.

Εταιρικά
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~194,62 KB)
  
Photos(2x, ~5,98 MB)

Λειψία. Το BMW Group πρόκειται να επενδύσει πάνω από 300 εκατομμύρια Ευρώ στο εργοστάσιό του στη Λειψία. Εκτενείς οικοδομικές εργασίες για την επέκταση και αναβάθμιση του φανοποιείου και του βαφείου, αλλά και των τομέων συναρμολόγησης και logistics (οργάνωσης) έχουν ήδη ξεκινήσει, υποστηρίζοντας τη συνέχιση της επέκτασης και την παραγωγή μελλοντικών μοντέλων στη Λειψία.

 

Κύριος στόχος των εργασιών είναι η αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας παραγωγής κατά περίπου 100.000 μονάδες, δηλαδή από τις 250.000 που είναι σήμερα στις 350.000 περίπου το 2020. Η παραγωγή μοντέλων BMW i θα αυξηθεί πολύ νωρίτερα, από φέτος το φθινόπωρο, από 130 σε 200 μονάδες ημερησίως για να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση.

 

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες και την παραγωγικότητα των εργαζομένων μας στο εργοστάσιο της Λειψίας», δήλωσε ο Oliver Zipse, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG για την Παραγωγή. «Επομένως, είναι λογικό ότι με τα μέτρα που λανσάρουμε τώρα, πρέπει να κάνουμε το εργοστάσιο ακόμα πιο ευέλικτο και πάνω από όλα πιο αποδοτικό ώστε να είναι ανταγωνιστικό στο μέλλον».

 

Αυτό το σημαντικό βήμα για την εταιρία αλλά και την περιοχή Λειψίας/Halle και το κρατίδιο της Σαξονίας τιμήθηκε με την παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής, Andreas Scheuer, του Πρωθυπουργού της Σαξονίας, Michael Kretschmer, του Πρώτου Δημάρχου της Πόλης της Λειψίας, Torsten Bonew, του Μέλους Δ.Σ. για την Παραγωγή, Oliver Zipse, του Διευθυντή του Εργοστασίου, Hans-Peter Kemser, και του Προέδρου του Συμβουλίου Εργαζομένων, Jens Köhler.

 

Ο Andreas Scheuer, Γερμανός Υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής δήλωσε: «Η Γερμανία είναι η γη της ‘μετακίνησης’. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι το ισχυρό μας χαρτί – και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και αυτό θα συνεχιστεί στο μέλλον. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε νέες Γερμανικές τεχνολογίες κίνησης στην αγορά και πρέπει να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα και να πείσουμε τον κόσμο με επιδόσεις».

 

Ο πρωθυπουργός Michael Kretschmer δήλωσε: «Η επέκταση του εργοστασίου είναι εμφανές ότι θα ενισχύσει τη Σαξονία ακόμα περισσότερο σαν βάση της βιομηχανίας και θα διασφαλίσει ικανό αριθμό θέσεων εργασίας για την περιοχή της Λειψίας. Χαίρομαι που η BMW παραμένει αφοσιωμένη στη Λειψία και εξακολουθεί να κάνει σημαντικές επενδύσεις εδώ».

 

«Το σημαντικότερο για μένα, ως Διευθυντή του εργοστασίου, η ξεκάθαρη εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρία μας στους εργαζομένους και την περιοχή μας», δήλωσε ο Hans-Peter Kemser. Το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία ξεκίνησε να λειτουργεί σε επίπεδο μαζικής παραγωγής το Μάρτιο του 2005, με 2.000 εργαζόμενους. Από τότε, έχουν δημιουργηθεί 3.300 επιπλέον θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας τα συνολικό αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού σε πάνω από 5.300 σήμερα. Από το Μάρτιο του 2005 που ξεκίνησε η μαζική παραγωγή, πάνω από 2,3 εκατομμύρια οχήματα έχουν περάσει από τις γραμμές παραγωγής στη Λειψία, και οι επενδύσεις ανέρχονται σε περίπου 3 δις ευρώ.

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων Jens Köhler τόνισε: «Η σημερινή μέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για τους εργαζομένους μας. Οι επενδύσεις αυτές θα διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας μας εδώ στη Λειψία και θα εξασφαλίσουν ότι το εργοστάσιό μας θα ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις».

 

Η ευελιξία αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην παραγωγή αυτοκινήτων

Το BMW Group προετοιμάζει αυτή τη στιγμή όλα τα εργοστάσιά του για την ένταξη πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων στις υπάρχουσες δομές τους, με σκοπό την ταυτόχρονη παραγωγή οχημάτων με κινητήρα καύσης, υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών. Το Εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία είναι ένα από αυτά. Μετά από πλήρη αναθεώρηση και εφαρμογή επαναστατικών μεθόδων για την παραγωγή ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, ξεκίνησε η παραγωγή του BMW i3 το 2013, και ακολούθησαν το BMW i8 το 2014 και το BMW i8 Roadster τον Μάρτιο του 2018. Από την άλλη, η κλασική παραγωγή στο εργοστάσιο επεκτείνεται σταθερά. Η πολυετής τεχνογνωσία στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων του εργοστασίου της Λειψίας επεκτείνεται τώρα στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

 

«Φέρνουμε τις πολύτιμες γνώσεις που έχουμε αποκτήσει από το Εργοστάσιο της Λειψίας σε όλο το δίκτυο παραγωγής μας. Η τρέχουσα παραγωγή των BMW i3 και BMW i8, σε ανεξάρτητες δομές, θα συνεχιστεί ανεπηρέαστη. Μακροπρόθεσμα, το εργοστάσιο της Λειψίας θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο σταδιακά, εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες ψηφιοποίησης και αποκτώντας μεγαλύτερη ευελιξία για να μπορούν οχήματα με όλους τους τύπους κινητήρων να κατασκευάζονται σε μία γραμμή συναρμολόγησης», εξήγησε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Hans-Peter Kemser.

 

Σε εξέλιξη μετατροπές σε όλο το εργοστάσιο.

Η αύξηση στην ετήσια δυναμικότητα στις 100.000 μονάδες μέχρι το 2020 θα γίνει εφικτή μέσα από επεκτάσεις και μετατροπές σε όλες τις βασικές τεχνολογίες. Θα λανσαριστούν οι τελευταίες τεχνολογίες συστημάτων, οι διαδικασίες και οι δομές θα αναθεωρηθούν και θα βελτιωθούν, ενώ οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα επεκταθούν.

 

Βαφείο – μεγαλύτερο, πιο αποδοτικό, με μικρότερες απαιτήσεις πόρων.

Στο επίκεντρο των εργασιών εξέλιξης στο εργοστάσιο της Λειψίας βρίσκεται το βαφείο. Αυτό θα επεκταθεί κατά 300 m βόρεια και νότια, με νέα κτίρια να καλύπτουν μία έκταση 11.950 m2. Θα υπάρξει ένα δεύτερο, πλήρως αυτοματοποιημένο βαφείο στη νότια επέκταση, αλλά και ένα νέο σύστημα προ-επεξεργασίας με καθοδική εμβάπτιση στο βόρειο τμήμα. Μαζί, θα αυξήσουν τη δυναμικότητα του βαφείου πάνω από 40%.

 

Η εισαγωγή προηγμένης τεχνολογίας IPP (ενιαία διαδικασία βαφής, χωρίς χρήση υλικών πλήρωσης) θα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα μέχρι 15%, την κατανάλωση νερού κατά περίπου 30%, και την παραγωγή αποβλήτων κατά περίπου 45%. Μεσοπρόθεσμα, αυτές οι περιβαλλοντικά συμβατές τεχνολογίες θα ενσωματωθούν στη γραμμή του υπάρχοντος βαφείου.

 

Φανοποιείο – νέα βιομηχανικά ρομπότ και άλλα.

Μετατροπές θα γίνουν επίσης στις δομές και τις διαδικασίες του φανοποιείου, με την εγκατάσταση σχεδόν 500 πρόσθετων, προηγμένων εργοστασιακών ρομπότ τα επόμενα χρόνια. Περαιτέρω ρυθμίσεις θα γίνουν στα συστήματα μεταφοράς με ιμάντα, αποτελώντας τη βάση για την παραγωγή μελλοντικών μοντέλων. Επιπλέον, το Εργοστάσιο της Λειψίας θα αποκτήσει πρόσθετη σημασία σαν εσωτερικός προμηθευτής θυρών και καπό στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

 

Συναρμολόγηση – ευφυής μηχανική υποστήριξη μέσω ψηφιοποίησης.

Η συναρμολόγηση αναβαθμίζεται επίσης, με ένα εντελώς νέο σύστημα τοποθέτησης πανοραμικής οροφής που ήδη προστέθηκε φέτος το Μάρτιο. Το υψηλής τεχνολογίας σύστημα βάρους 40 τόνων, είναι ταχύτερο, πιο ευέλικτο και μπορεί να τοποθετεί περισσότερες εκδόσεις από τον προκάτοχό του.

 

Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για τη στοχευμένη χρήση συστημάτων συνεργασίας ανθρώπων – ρομπότ. Αυτά δεν απαιτούν προστατευτικές μπαριέρες και επομένως επιτρέπουν στα ρομπότ να υποστηρίζουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους καθώς εκτελούν τα καθήκοντά τους. Ένα τέτοιο σύστημα ήδη λειτουργεί για τη συγκόλληση παρμπρίζ στο BMW i3.

 

Επίσης η αίθουσα συναρμολόγησης επεκτείνεται με την προσθήκη περίπου 3.500 m2 στο υπάρχον αποτύπωμα, για τη δημιουργία χώρου για πρόσθετους σταθμούς εργασίας για μελλοντικά μοντέλα.

 

Logistics – τέλεια ροή αγαθών, πιλοτικά προγράμματα για μεταφορές χωρίς εκπομπές ρύπων.

Η τέλεια υπηρεσία logistics είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στον τομέα παραγωγής αυτοκινήτων. Καθώς χρειάζονται αρκετά χιλιάδες εξαρτήματα για την ολοκλήρωση ενός οχήματος τεσσάρων τροχών, η επένδυση των 300 εκατομμυρίων Ευρώ στη Λειψία θα εστιάσει επίσης σε αναπροσαρμογές και βελτιστοποιήσεις στα συστήματα διαχείρισης και ροής υλικών.

 

Τα διάφορα μέτρα θα εστιάσουν στην αλυσίδα αξιών – σε σύντομες, αποδοτικές, μελετημένες και χωρίς απόβλητα ροές εξαρτημάτων και εργασιών σε όλο το εργοστάσιο.

 

Όπως και σε άλλους τομείς, οι ψηφιακές τεχνολογίες παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην υπηρεσία logistics. Μερικές λύσεις ακόμα διερευνώνται, όπως συστήματα logistics για αυτόνομη τροφοδοσία εμπορευματοκιβωτίων ή η χρήση υδρογονοκίνητων βιομηχανικών φορτηγών, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε ένα ακόμα πιλοτικό πρόγραμμα με εταίρους. Τα οχήματα υδρογόνου θα επιτρέπουν logistics μηδενικών ρύπων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και θα έχουν τις δικές τους δομές ανεφοδιασμού στις αίθουσες παραγωγής.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το Εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία

 

Το Εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον εργοστάσια αυτοκινήτου στον κόσμο. Η μαζική παραγωγή ξεκίνησε το Μάρτιο του 2005. Σήμερα πάνω από 860 οχήματα περνούν καθημερινά  από τη γραμμή της κλασικής παραγωγής: Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για την πεντάθυρη έκδοση της BMW Σειράς 1, την BMW Σειρά 2 Coupé και Convertible, την BMW Σειρά 2 M Coupé και την BMW Σειρά 2 Active Tourer. Επιπλέον, το εργοστάσιο κατασκευάζει επίσης πάνω από 130 μοντέλα BMW i (BMW i3, i3s, i8 Coupe, i8 Roadster) την ημέρα – επαναστατικά οχήματα με εναλλακτικά συστήματα κίνησης και καινοτόμα αμαξώματα ελαφρού βάρους. Οι επενδύσεις στη Λειψία μέχρι σήμερα ανέρχονται σε περίπου τρία δις ευρώ. Το εργοστάσιο απασχολεί μόνιμο προσωπικό άνω των 5.300 ατόμων.

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση