Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η νέα BMW Z4: ‘πράσινο φως’ για γνήσια οδηγική απόλαυση.

Δοκιμές δυναμικής συμπεριφοράς στο κέντρο δοκιμών της BMW στο Miramas στη Νότια Γαλλία παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου roadster.

 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~83,62 KB)
  
Photos(43x, ~133,69 MB)
  
Videos(1x, ~1,13 GB)

Μόναχο. Μακρύ καπό, κοντοί πρόβολοι, χαμηλό κέντρο βάρους, μαλακή οροφή: το σπορ διθέσιο που πραγματοποιεί γύρους στο κέντρο δοκιμών της BMW στο Miramas στη Νότια Γαλλία αναγνωρίζεται άμεσα ως ένα καθαρόαιμο roadster. Η νέα BMW Z4 περνά από ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης, καθώς ωριμάζει στο δρόμο για τη μαζική παραγωγή: συγκεκριμένα ένα πλήρως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμάζεται στον τομέα της δυναμικής συμπεριφοράς. Από τη δοκιμή θα προκύψουν σημαντικά ευρήματα για τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του νέου μοντέλου, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στο δρόμο με αυθεντικό roadster χαρακτήρα, γνήσια οδηγική απόλαυση και έντονη σπορ γοητεία.

 

Οι δοκιμές στο Autodrome de Miramas επικεντρώνονται στο σετάρισμα όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης - τη βάση της σπορ οδηγικής εμπειρίας που προσφέρει η νέα BMW Z4. Η BMW Z4 M40i ενσαρκώνει την υπέρτατη μορφή επιδόσεων του νέου, δυναμικού roadster. Ένας νέος, πανίσχυρος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας, χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, νέο εμπρός άξονα, ζάντες αλουμινίου Μ με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω, σπορ σύστημα φρένων Μ και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, μπλοκέ πίσω διαφορικό συνθέτουν ένα συνολικό πακέτο με το οποίο το μοντέλο της BMW M Performance εγκαινιάζει νέα πρότυπα οδηγικής απόλαυσης στην κατηγορία roadster.

 

«Η αυτοκινητιστική φιλοσοφία της νέας BMW Z4 είναι προσαρμοσμένη με γνώμονα την ευελιξία και τη δυναμική συμπεριφορά», εξηγεί ο Jos van As, Επικεφαλής του τομέα Application Suspension. «Το υψηλό επίπεδο ακαμψίας του αμαξώματος και η πολύ άκαμπτη έδραση της ανάρτησης συνθέτουν την τέλεια βάση για ένα σετάρισμα που εγγυάται τα χαρακτηριστικά επιδόσεων ενός γνήσιου σπορ αυτοκινήτου ως προς την ακρίβεια διεύθυνσης και την διαμήκη και εγκάρσια επιτάχυνση».

 

Όπως το Nürburgring-Nordschleife, το κέντρο δοκιμών του Miramas προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να αναδειχτούν οι δυνατότητες δυναμικών επιδόσεων της νέας BMW Z4. Το κέντρο που χρησιμοποιεί η BMW για την εξέλιξη και δοκιμή νέων μοντέλων της πάνω από 30 χρόνια, περιλαμβάνει ένα μεγάλου μήκους οβάλ τμήμα πίστας και έναν περιφερειακό δρόμο για δοκιμές υψηλών ταχυτήτων και σλάλομ, φουρκέτες και κυκλικές πίστες και αρκετές διαδρομές ελέγχου συμπεριφοράς και σιρκουί με διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος. Αυτή τη στιγμή, στόχος είναι η λεπτομερής ανάλυση και βελτιστοποίηση της επιτάχυνσης, της κατευθυντικότητας και της απόκρισης των φρένων του roadster. Για παράδειγμα, η Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση Μ καθώς αλληλεπιδρά με το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εξελίσσεται στην τελική της μορφή σε ένα σιρκουί που χρησιμοποιείται για δοκιμές και από την BMW Motorsport.

 

Αυτές οι εντατικές δοκιμές ήδη δείχνουν ότι η νέα φιλοσοφία roadster θα προσφέρει αισθητά αυξημένες σπορ επιδόσεις στη νέα BMW Z4. Η νέα γενιά θα λανσάρει αποτελεσματικές βελτιώσεις στο τομέα της ευέλικτης συμπεριφοράς, της αμεσότητας και της ακρίβειας στις αλλαγές κατεύθυνσης και στη δυναμική επιτάχυνση κατά την έξοδο από τις στροφές – χωρίς να θίγεται η οδηγική άνεση.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση