Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW M Motorsport επιστρέφει στις 24 Ώρες του Le Mans.

Η BMW κάνει την αγωνιστική επιστροφή της στις 24 Ώρες του Le Mans αυτή την εβδομάδα. Η BMW Team MTEK ‘κατεβάζει’ δύο νέες BMW M8 GTE στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία GTE Pro. Η ομάδα αποτελείται από έξι εργοστασιακούς οδηγούς της BMW.

Automotive
·
BMW Motorsport
·
24h Races
·
FIA WEC
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~108,79 KB)
  
Photos(14x, ~32,17 MB)

Μόναχο. Η BMW κάνει την αγωνιστική επιστροφή της στις 24 Ώρες του Le Mans αυτή την εβδομάδα. Η BMW Team MTEK ‘κατεβάζει’ δύο νέες BMW M 8 GTE στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία GTE Pro .  Η ομάδα αποτελείται από έξι εργοστασιακούς οδηγούς της BMW . Το αυτοκίνητο Νο #81 θα οδηγήσουν οι Martin Tomczyk ( GER ), Nick Catsburg ( NED ) και Philipp Eng ( AUT ), ενώ αντίστοιχα καθήκοντα στο αυτοκίνητο Νο #82 αναλαμβάνουν οι Ant ó nio F é lix da Costa ( POR ), Alexander Sims ( GBR ) και Augusto Farfus ( BRA ). Η αγωνιστική εβδομάδα του Le Mans ξεκίνησε με τεχνικό έλεγχο στο κέντρο της πόλης την Δευτέρα.

 

Την Παρασκευή, στο χώρο φιλοξενίας της M Motorsport θα γίνει μία πραγματικά ξεχωριστή αποκάλυψη: Η BMW Σειρά 8 Coupe θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά στα πλαίσια της διοργάνωσης του Le Mans. Από την αγωνιστική πίστα στο δρόμο – ευρήματα από το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (FIA World Endurance Championship) ενσωματώθηκαν απευθείας στην εξέλιξη του μοντέλου παραγωγής.

 

Σχόλια για τις 24 Ώρες του Le Mans :

 

Jens Marquardt ( Διευθυντής BMW Motorsport):

«Τους τελευταίους μήνες δουλέψαμε εντατικά στο πρόγραμμα του 24ώρου αγώνα του Le Mans. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας αντοχής στον κόσμο – και στενά συνδεδεμένος με την ιστορία της BMW στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τώρα επιστρέφουμε στο θρυλικό σιρκουί με τη νέα BMW M8 GTE. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουμε τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe στο Le Mans. Το λανσάρισμά της σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Είναι η πρώτη φορά που το αγωνιστικό αυτοκίνητο εμφανίζεται στην πίστα πριν το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής. Το να φιγουράρουν και τα δύο μοντέλα δίπλα-δίπλα στο Le Mans το 2018 είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό γεγονός».

 

Ernest Knoors ( Επικεφαλής Ομάδας , BMW Team MTEK):

«Είναι αυτό στο οποίο όλοι είχαμε ενώσει τις προσπάθειές μας επί δύο χρόνια σχεδόν. Ερχόμαστε εδώ προετοιμασμένοι, αλλά όχι άπειροι. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όλους τους συντελεστές της BMW Team MTEK και ανυπομονώ να αγωνιστούμε εδώ, στο Le Mans. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο και μας περιμένει πολλή δουλειά – ο ανταγωνισμός είναι σκληρός».

 

Nick Catsburg (#81 BMW M8 GTE):

«Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που φτάσαμε επιτέλους στο Le Mans. Είναι μία φανταστική εβδομάδα, όχι μόνο λόγω του αγώνα, αλλά σαν γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το αυτοκίνητο είχε καλή αίσθηση κατά τη διάρκεια των δοκιμών και πετύχαμε αξιοσημείωτη πρόοδο. Ανυπομονούμε να επιτρέψουμε στην πίστα και να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε».

 

Martin Tomczyk (#81 BMW M8 GTE):

«Βρισκόμαστε λοιπόν στο Le Mans, έτοιμοι για το μεγαλύτερο αγώνα αντοχής και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα της αγωνιστικής δράσης. Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα με τόσους προσκεκλημένους και τους φίλους του σπορ».

 

Philipp Eng (#81 BMW M 8 GTE ):

«Είναι μεγάλη τιμή να αποτελώ μέρος του προγράμματος της BMW M8 GTE και πιστεύω ότι έχουμε δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα και έξι πολύ ισχυρούς οδηγούς. Η προετοιμασία ήταν εντατική και νιώθω ευτυχής που είχα εμπλοκή στο project από την πρώτη μέρα. Το να βρίσκομαι τελικά σε μία από τις πιο θρυλικές πίστες στον κόσμο, θα είναι μεγάλη εμπειρία».

 

Ant ó nio F é lix da Costa (#82 BMW M 8 GTE ):

«Μετά τη δοκιμή, είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι με το αυτοκίνητο. Ασφαλώς η πρόκληση είναι τεράστια αλλά έχω δύο φανταστικούς team-mates οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία από τους αγώνες αντοχής. Είναι μία μεγάλη καμπύλη μάθησης, αλλά είμαι έτοιμος!»

 

Alexander Sims (#82 BMW M 8 GTE ):

«Έκανα κάμποσα χιλιόμετρα με την BMW M8 GTE, έχοντας τρέξει στο IMSA (ΗΠΑ), και νιώθω πολύ περήφανος που φέρνω αυτή τη γνώση και την εμπειρία στην ομάδα εδώ, στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μάθαμε πολλά στη δοκιμή και ερχόμαστε στον αγώνα με καλή γνώση της πίστας. Θα είναι επίπονο να ακολουθήσουμε το ρυθμό των υπολοίπων ομάδων GTE, αλλά έχουμε το κατάλληλο πλήρωμα που μας υποστηρίζει για να το πετύχουμε».

 

Augusto Farfus (#82 BMW M8 GTE):

«Οι 24 Ώρες του Le Mans είναι ο μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς για την BMW. Ζήσαμε ένα μεγάλης διάρκειας πρόγραμμα δοκιμών με ελάχιστο ύπνο για όλη την οικογένεια της BMW M Motorsport και τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξουμε γιατί έγινε όλο αυτό. Είναι κρίμα που έχασα τη δοκιμή, αλλά την τελευταία φορά που έτρεξα στο Le Mans πήρα pole position, γι’ αυτό νιώθω σίγουρος ότι το ξέρω αρκετά καλά».

 

Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση