Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Βιώσιμη, σταθερή παροχή ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση του μέλλοντος.

Σταθμοί ελέγχου ενέργειας στα Εργοστάσια του BMW Group σε Dingolfing και Landshut συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του αναπτυσσόμενου ‘πράσινου’ ηλεκτρικού δικτύου (green grid).

Τεχνολογία
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,91 KB)
  
Photos(2x, ~14,13 MB)

Dingolfing / Landshut. Οι σταθμοί ελέγχου ενέργειας στα εργοστάσια του BMW Group σε Dingolfing και Landshut επιταχύνουν τις δραστηριότητές τους στην αγορά εξισορρόπησης ενέργειας: Μαζί με άλλα ευέλικτα, ελεγχόμενα συστήματα στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group, θα συμβάλλουν στη σταθερότητα του δημόσιου ηλεκτρικού δικτύου (public grid) εκτός του εργοστασίου. Συμμετέχοντας στην αγορά εξισορρόπησης ενέργειας, το BMW Group εφαρμόζει ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο, που επιτρέπει την ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μίγμα και ικανοποιεί σημαντικές απαιτήσεις για την ηλεκτροκίνηση του αύριο. Για μία ακόμα φορά, το BMW Group εκφράζει μία ολιστική προσέγγιση της premium ηλεκτροκίνησης και τη θέση του για την έννοια της βιωσιμότητας, που δεν σταματά στα ηλεκτρικά / plug-in υβριδικά οχήματα.

 

Ενέργεια εξισορρόπησης σαν ένα δίχτυ ασφαλείας.

Η ενέργεια εξισορρόπησης είναι ένα είδος ευέλικτης εφεδρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την εξομάλυνση των διακυμάνσεων του ηλεκτρικού δικτύου. Είναι απαραίτητη επειδή η παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του ήλιου και του αέρα, επομένως είναι ελεγχόμενη μόνο μέχρις ενός σημείου. Γι’ αυτό, οι διαχειριστές του δικτύου χρησιμοποιούν τη λεγόμενη ενέργεια εξισορρόπησης προκειμένου να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα του δικτύου παρά την αυξημένη ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών. Αυτό ισχύει όταν υπάρχει πλεόνασμα ηλεκτρισμού – για παράδειγμα αιολικής ενέργειας σε περίπτωση ισχυρών ανέμων – αλλά παράλληλα και όταν υπάρχει σημαντική αύξηση της ζήτησης από τους καταναλωτές του ηλεκτρικού δικτύου. Εάν η συχνότητα του ρεύματος πέσει κάτω από 50Hz, οι διαχειριστές του συστήματος μετάδοσης παρέχουν ενέργεια εξισορρόπησης ως αντισταθμιστικό μέτρο – σε συνεχή βάση, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

 

Σταθερά ηλεκτρικά δίκτυα και μελλοντική ηλεκτροκίνηση.

Με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, οι τομείς ενέργειας και μετακίνησης θα αναπτύσσονται παράλληλα. Αυτό φαίνεται, για παράδειγμα, στο μάρκετινγκ της ενέργειας εξισορρόπησης του BMW Group. «Με αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, μπορούμε να συμβάλλουμε στη σταθεροποίηση του ηλεκτρικού δικτύου και να επεκτείνουμε τη χρήση βιώσιμης παραγόμενης ενέργειας», δήλωσε ο Dr. Joachim Kolling, επικεφαλής του τομέα BMW Energy Services. «Μέσω της έξυπνης συνδεσιμότητας και διαχείρισης των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, των καταναλωτών και των επιλογών αποθήκευσης, βοηθάμε στη διαμόρφωση του ενεργειακού δικτύου του μέλλοντος. Η ευελιξία που παρέχουμε, προετοιμάζει το δρόμο για μία ηλεκτροκίνηση μηδενικών εκπομπών CO2», προσθέτει ο Kolling.

 

Δημιουργία ενός εικονικού εργοστασίου ενέργειας.

Οι εγκαταστάσεις σε Dingolfing και Landshut αποτελούν τμήμα του δικτύου διαφορετικών συστημάτων ενέργειας του BMW Group σε διάφορες τοποθεσίες. Με ευφυή διαχείριση, αυτά τα πολύ ευέλικτα συστήματα μπορούν να απορροφούν την ενέργεια που είναι απαραίτητη ή να την διοχετεύουν στο ηλεκτρικό δίκτυο. «Φανταστείτε το σαν ένα εικονικό εργοστάσιο ενέργειας του Group που μας παρέχει πρόσθετη ευελιξία. Το ονομάζουμε ‘δεξαμενή ενέργειας BMW’», σχολιάζει ο Dr. Joachim Kolling. Εκτός από τις ευέλικτες γεννήτριες ρεύματος, όπως αυτές που συνδυάζουν παραγωγή ρεύματος και θερμότητας (Combined Heat and Power - CHP) σε εργοστάσιο στο Dingolfing, οι καταναλωτές ενέργειας μπορούν να ενσωματώνονται στη δεξαμενή ενέργειας BMW. Το ίδιο ισχύει, για παράδειγμα, για τα συστήματα εξαερισμού στο εργοστάσιο του BMW Group στο Landshut. Υιοθετώντας τη μοναδική διαδικασία του είδους στη βιομηχανία, ο εξαερισμός μπορεί να προσαρμόζεται ευέλικτα χωρίς αρνητικές επιπτώσεις. Το BMW Battery Storage Farm στο εργοστάσιο της Λειψίας, που έχει προστεθεί στο δίκτυο από τον Οκτώβριο του 2017 με έως και 700 μπαταρίες του BMW i3, αποτελεί επίσης τμήμα της δεξαμενής ενέργειας BMW.

 

Μελλοντική ευελιξία και μέσω ηλεκτρικών οχημάτων.

Καθώς η προηγμένη ηλεκτροκίνηση εισάγει νέες τεχνικές καινοτομίες, τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα δεν θα είναι πλέον μόνο καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα μπορούν να τροφοδοτούν με ενέργεια το ηλεκτρικό δίκτυο, ανάλογα με τις ανάγκες. Ο Dr. Joachim Kolling εξηγεί: «Σκεφθείτε τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα μας σαν κινητές μονάδες αποθήκευσης ενέργειας. Όχι μόνο οι στατικές εγκαταστάσεις των εργοστασίων μας σύντομα θα δικτυωθούν για τη διατήρηση της σταθερότητας του ηλεκτρικού δικτύου, αλλά και τα οχήματά μας – ασφαλώς με συγκατάθεση των πελατών μας». Με αυτή την ολιστική προσέγγιση του τομέα της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group συμβάλλει σημαντικά στην μετακίνηση μηδενικών ρύπων του μέλλοντος.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση