Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group επεκτείνει το δίκτυο παραγωγής του στην Ευρώπη.

• Ανέγερση νέου εργοστασίου για μοντέλα BMW κοντά στο Debrecen, Ουγγαρία. • Επενδύσεις περίπου 1 δις Ευρώ. • Όλη η γκάμα συστημάτων κίνησης από μία γραμμή παραγωγής. • Krüger: «Η απόφαση για νέο εργοστάσιο ενισχύει τις προοπτικές για παγκόσμια ανάπτυξη».

Εταιρικά
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
·
Τεχνολογία
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
·
Electrification
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~97,97 KB)
  
Photos(3x, ~5,32 MB)

Μόναχο. Το BMW Group συνεχίζει την επέκταση του δικτύου παραγωγής του στην Ευρώπη με την ανέγερση ενός νέου εργοστασίου στην Ουγγαρία, κοντά στην πόλη Debrecen. Θα είναι προϊόν μιας επένδυσης ύψους περίπου 1 δις Ευρώ, θα παρέχει δυναμικότητα περίπου 150.000 μονάδων το χρόνο και θα δημιουργήσει πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

«Η απόφαση του BMW Group για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου επιβεβαιώνει εκ νέου τις προοπτικές μας για παγκόσμια ανάπτυξη. Μετά από σημαντικές επενδύσεις σε Κίνα, Μεξικό και ΗΠΑ, ενισχύουμε τώρα τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη για να διατηρήσουμε μία παγκόσμια ισορροπία παραγωγής μεταξύ Ασίας, Αμερικής και Ευρώπης», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Η Ευρώπη έχει τη μερίδα του λέοντος στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group. Μόνο το 2018, επενδύουμε πάνω από 1 δις Ευρώ στα Γερμανικά εργοστάσιά μας για να τα αναβαθμίσουμε και να τα προετοιμάσουμε εν όψει της ηλεκτροκίνησης».

 

Ο Oliver Zipse, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, στον τομέα Παραγωγής, πρόσθεσε: «Στο μέλλον, όλα τα εργοστάσια του BMW Group στην Ευρώπη θα είναι εξοπλισμένα για να παράγουν ηλεκτρικά / plug-in υβριδικά καθώς και συμβατικά οχήματα. Η νέα Μονάδα μας στην Ουγγαρία θα μπορεί να κατασκευάζει μοντέλα BMW με κινητήρα καύσης και ηλεκτρικά / plug-in υβριδικά σε μία γραμμή παραγωγής. Αυτό θα αυξήσει τη δυναμικότητα του παγκοσμίου δικτύου παραγωγής μας. Με την έναρξη λειτουργίας του, το εργοστάσιο θα θέσει νέα πρότυπα ευελιξίας, ψηφιοποίησης και παραγωγικότητας».

 

Η Ευρώπη είναι η σημαντικότερη αγορά του BMW Group. Το 2017, το μερίδιό της επί του συνόλου των πωλήσεων ήταν σχεδόν 45% με 1,1 εκατομμύρια οχήματα. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018, το BMW Group σημείωσε άνοδο σε πολλές Ευρωπαϊκές αγορές, με τις συνολικές παραδόσεις οχημάτων να ξεπερνούν τις 560.000 μονάδες – ετήσια αύξηση 1,2%.

 

Η πρόσφατη απόφαση για την επέκταση του δικτύου παραγωγής ακολουθεί τη στρατηγική αρχή για ισορροπημένη ανάπτυξη παγκοσμίως και αντιπροσωπεύει το επόμενο λογικό βήμα στην υλοποίηση της Στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT του BMW Group.

 

Περιοχή με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για Ευρωπαϊκή παραγωγή.

Το Debrecen είναι το ιδανικό μέρος για την επέκταση του δικτύου παραγωγής του BMW Group. Επιλέχθηκε κυρίως για την εξαιρετική υποδομή του, τις κατάλληλες υπηρεσίες logistics και την αμεσότητα πρόσβασης στο εγκατεστημένο δίκτυο προμηθευτών. Η ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού στην περιοχή ήταν ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Εκτός από τους εργαζόμενους του εργοστασίου, θα δημιουργηθούν πολυάριθμες θέσεις εργασίες με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, τόσο στις εγκαταστάσεις της νέας μονάδας παραγωγής όσο και στην τοπική κοινότητα.

 

Το BMW Group εκπροσωπείται με γραφείο στην Ουγγαρία από το 2004 και έχει αναπτύξει μακροχρόνιες, εποικοδομητικές σχέσεις με τους προμηθευτές της χώρας. Πέρσι, υλικά και υπηρεσίες αξίας 1,4 δις Ευρώ αγοράστηκαν στην Ουγγαρία.

 

Το εργοστάσιο του Debrecen θα θέσει νέα πρότυπα ψηφιοποίησης, βιωσιμότητας και ευελιξίας. Επιπλέον, θα γίνει τεχνολογικός ηγέτης, με καινοτόμες λύσεις για αυτοματοποίηση, προηγμένα συστήματα υποστήριξης και ευέλικτες εφαρμογές logistics. Σύμφωνα με την αρχή που διέπει το εξαιρετικά ευέλικτο σύστημα παραγωγής του BMW Group, το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει συμβατικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα, όλα σε μία γραμμή παραγωγής.

 

Σημείωση:

Περισσότερες πληροφορίες για το εργοστάσιο διατίθενται τώρα στο σύνδεσμο https://www.bmwgroup-plants.com/debrecen/en.html (Αγγλικά). Το website προσφέρει λεπτομέρειες επικοινωνίας στον τομέα Προμηθειών και πληροφορίες για υποβολή αιτήσεων για θέσεις εργασίας.

 

Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group .

 

Η ισχυρή ζήτηση από πλευράς πελατών και το λανσάρισμα νέων μοντέλων δημιούργησαν υψηλές απαιτήσεις στη δυναμικότητα παραγωγής του δικτύου του BMW Group το 2017. Με την κατασκευή 2.505.741 οχημάτων για τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce, οι όγκοι παραγωγής έφτασαν σε νέα ρεκόρ όλων των εποχών. Η κατανομή οχημάτων είναι 2.123.947 BMW, 378.486 MINI και 3.308 Rolls-Royce. Τα Γερμανικά εργοστάσια της εταιρίας κατασκεύασαν πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα, δηλαδή σχεδόν το μισό όγκο παραγωγής.

 

Με την απαράμιλλη ευελιξία του, το κορυφαίο σύστημα παραγωγής είναι πανέτοιμο για να υποδεχτεί το μέλλον. Βασισμένο στη Στρατηγική NUMBER ONE > NEXT, χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό επίπεδο αποδοτικότητας και αξιοπιστίας διαδικασιών. Η τεχνογνωσία παραγωγής του BMW Group αποτελεί αποφασιστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και συμβάλλει στην κερδοφορία της εταιρίας και τη συνεχή επιτυχία της.

 

Η ποιότητα και η ταχύτητα απόκρισης είναι σημαντικοί παράγοντες στο σύστημα παραγωγής της BMW, όπως και η ευελιξία. Η ψηφιοποίηση, οι τυποποιημένες αρθρωτές φιλοσοφίες και η έξυπνη συνθετική δομή μαρτυρούν το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας στο δίκτυο παραγωγής. Ταυτόχρονα, το σύστημα παραγωγής προσφέρει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης και επιτρέπει στους πελάτες να αλλάζουν τις επιλογές εξοπλισμού μέχρι και έξι ημέρες πριν την παράδοση του οχήματός τους.

 

  -Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση